سیدموید علویان فوقتخصص گوارش و کبد
غذاهای مفید برای کبدچرب
بیماری کبدچرب حدود یکچهارم از جمعیت بزرگسال را تحتتاثیر قرار میدهد. این نوع بیماری کبدی، توسط اختلالات متابولیکی از جمله چاقی و دیابت نوع۲ تحریک میشود. بیماری کبدچرب، ممکن است به مرحله نهایی بیماری کبدی پیشرفت کرده و بار سلامتی و اقتصادی زیادی برای جامعه ایجاد کند. مصرف این غذاها برای بیماران مبتلا به کبدچرب توصیه میشود: چایسبز: استفاده از چایسبز در کنار رژیم غذایی مناسب که حاوی سبزیها و میوهها باشد، میتواند در افراد چاق و کمتحرک از بروز کبد چرب جلوگیری کند. زنجبیل: افرادی که در طول هفته ۲ تا ۳ بار زنجبیل استفاده میکنند، میتوانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوختوساز بدن و کاهش جذب چربیها بهرهمند شوند. سویا: یکی از مهمترین عواملی که میتواند از رسوب چربیها در بافت کبد جلوگیری کند، اصلاح رژیم غذایی است. به گفته محققان جایگزینکردن سویا و پروتئین گیاهی بهجای پروتئین حیوانی بهویژه گوشتقرمز میتواند تاثیر زیادی در کاهش جذب چربی و تریگلیسیرید در بافت کبد داشته باشد. زردچوبه: بهتازگی محققان دانشگاه «سنت لوئیس» از تأثیر زردچوبه بر کنترل بیماری کبدچرب در افراد چاقی که به این بیماری مبتلا هستند خبر دادهاند. براساس این تحقیقات مشخص شده، افرادی که از زردچوبه بهعنوان یک چاشنی در برنامه روزانه خود استفاده میکنند کبد مقاومتری در برابر ابتلا به بیماری کبدچرب دارند و احتمال ذخیرهشدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است. در ایران به صورتهای مختلف وجود دارد. قهوه: امروزه اثبات شده مصرف روزانه یک فنجان قهوه برای کبدچرب بسیار مفید است.
ارسال نظر