بستن

آمریکا نگران اینترنت ایران است؟

آمریکا نگران اینترنت ایران است؟

آرمان ملي: آتش اعتراضات بنزيني، شامگاه جمعه اول آذر دامن وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران را گرفت و با اعلام وزارت خزانه‌داري آمريکا، نام محمدجواد آذري جهرمي به ليست تحريم‌هاي اين کشور اضافه شد. آمريکايي‌ها ادعا کرده‌اند که اين تحريم به دليل نقش داشتن وزير جوان در «سانسور گسترده اينترنت» وضع شده و او «از زماني که به مقام وزارت ارتباطات رسيده، در مسير رشد فني توان سانسور دولت، گام برداشته است». در بيانيه‌اي که وزارت دارايي آمريکا منتشر کرده، آمده است که پس از اين اقدام از سوي وزارت خزانه‌داري آمريکا، مايک پمپئو حمايت کامل خود را از تحريم وزير ارتباطات ايران اعلام کرد. وزير امور خارجه ايالات متحده در صفحه توئيتر خود دليل تحريم وزير ارتباطات را«قطع سيستم اينترنتي کشور» دانست و نوشت: «آمريکا، محمدجوادآذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات را براي ياري‌رساني در قطع سيستم اينترنتي ايران تحريم کرده است. ما اعضاي نظام ايران را مسئول سرکوب شديد مردم ايران مي‌دانيم». او همچنين در انتهاي توئيت خود نيز از هشتگ «اينترنت براي ايران» استفاده کرد. قطعي اينترنت در ايران طي اعتراضات اخير يکي از اتفاقاتي بود که آمريکايي‌ها واکنش جدي به آن نشان دادند. برايان هوک، مسئول ميز ايران در وزارت امور خارجه آمريکا در اين مورد به «بي‌بي‌سي» گفت آمريکا «يک سال ونيم است که تلاش مي‌کند فناوري‌هاي تازه‌اي را براي دور زدن فيلترينگ در اختيار مردم ايران بگذارد» و افزود «همين فناوري‌ها باعث شد که مردم بتوانند بسياري از ويدئوهايي را از اعتراض‌ها پخش کنند». مسأله قطعي اينترنت حتي در اظهارات ترامپ نيز نمود يافت و رئيس‌جمهور آمريکا در توئيتي به اين مسأله اشاره کرد.

دفاع از دسترسي به اينترنت

ساعاتي از اعلام تحريم وزير جوان نگذشته بود که او به رغم قطعي اينترنت در بسياري از مناطق ايران در صفحه توئيتر خود به اقدام وزارت خزانه‌داري آمريکا واکنش نشان داد و نوشت که «من تنها کسي نيستم که براساس افسانه‌هاي ساختگي دونالد ترامپ تحريم شده‌ام». وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران تصريح کرد: «قبل از من استارت‌آپ‌هاي ICT، برنامه نويسان، بيماران سرطاني و کودکان مبتلا به EB نيز تحريم شده‌اند. من همچنان از دسترسي به اينترنت دفاع مي‌کنم و اجازه نمي‌دهم آمريکا پيشرفت‌هاي ايران را متوقف کند».

تلاش آمريکا براي سانسور

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران نيز يکي ديگر از مقاماتي بود که به اين تصميم وزارت خزانه‌داري ايالات متحده اعتراض کرد. سيدعباس موسوي در اين باره خاطرنشان کرد: «همگان آگاه‌ هستند که دولت کنوني آمريکا ارزشي براي اصول و ارزش‌هاي دمکراتيک، شفافيت و حقوق بشر از جمله آزادي اينترنت براي ديگران قائل نيست و نگاهي به سوابق و کارنامه اين دولت در اِعمال فشار بر مديران شرکت‌ها و شبکه‌هاي بزرگ اجتماعي و ارتباطاتي از جمله توئيتر به منظور قطع دسترسي صداهاي مخالف، گوياي برخورد سياسي و ابزاري اين دولت با محيط اينترنت آزاد است». اشاره سخنگوي وزارت خارجه به نامه‌نگاري کاخ سفيد با مديران شبکه‌هاي اجتماعي به منظور حذف حساب‌هاي کاربري محمدجواد ظريف و حسن روحاني است که اين درخواست بار ديگر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو‌ي زنده از سوي برايان هوک تکرار شد. آمريکايي‌ها پيشتر رهبر جمهوري اسلامي و وزير امور خارجه کشورمان را نيز تحريم کرده بودند که به تعبير کارشناسان اقدامي در راستاي «بستن راه ديپلماسي» و «برخلاف عرف بين‌الملل» بود.

مدعيان دروغين آزادي بيان

زماني که مسئولان آمريکايي با ادعاي توجه به حقوق بشر و آزادي بيان از لزوم دسترسي مردم ايران به اينترنت سخن مي‌گفتند، جان بولتون مشاور امنيت ملي پيشين ترامپ اعلام کرد که طي دو ماه گذشته از دسترسي به شبکه اجتماعي توئيتر منع شده بود. جان بولتون، مشاور امنيت ملي سابق آمريکا، کاخ سفيد را متهم کرده که از زمان استعفايش مانع از دسترسي او به توئيتر شده بود. او در اولين توئيت خود در ظرف دو ماه گذشته از توئيتر به خاطر بازگرداندن حساب شخصي‌اش تشکر کرده است. از زمان کناره‌گيري جان بولتون از سِمَت مشاورت امنيت ملي دونالد ترامپ، او توئيت نکرده بود. او گفته است شايد دليل اين کار «نگراني» از چيزهايي بوده است که او ممکن است بگويد. يک مقام ارشد دولت آمريکا گفته ‌است کاخ سفيد مانع دسترسي آقاي بولتون به حساب شخصي‌اش در توئيتر نشده و امکانات فني لازم براي اين کار را هم ندارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی