| کد مطلب: ۱۱۷۶۰۱۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» راهکارهای حفظ و تقویت انسجام ملی را بررسی می‌کند

حل مشکل معیشت؛ شنیدن صدای مردم

آرمان ملی- حمید شجاعی: انسجام ملی و همبستگی اجتماعی امروز به فصل مشترک اظهارات مقامات مختلف مسئول و تحلیلگران و چهره‌های سیاسی بدل شده که هر یک در خصوص آن به صحبت پرداخته و راهکارهای حفظ و تقویت آن را مطرح می‌کنند. شاید اگر تا دیروز شاهد این موضوع بودیم که بخشی از حاکمیت از انسجام ملی و وفاق صحبت می‌کرد و بخش دیگر بدان وقعی نمی‌نهاد و رویکردهای خود را پیش می‌برد و این مفاهیم نیز بیشتر در عرصه نظری و روی کاغذ می‌ماند و از قوه به فعل در نمی‌آمد؛ اما امروز با گذشت بیش از یک ماه از جنگ ایران با رژیم صهیونیستی انسجام ملی، همبستگی و وفاق ملی دیگر نه مفهومی انتزاعی، کلی و نظری که در عرصه عملی و اجرایی مطرح می‌شود و اگر تا دیروز صرفا بخشی از حاکمیت یعنی دولت آن را مطرح می‌کرد؛ اما امروز کلیت حاکمیت بحث انسجام ملی را بیان می‌کند و خواهان حفظ و تقویت این رویکرد در جامعه است.

حل مشکل معیشت؛ شنیدن صدای مردم

 واقعیت امر بر آن است که حرکت مثال زدنی و قابل ستایش مردم در جنگ 12 روزه اخیر در جهت اتحاد و همبستگی مقابل دشمن صهیونیست باعث شد تا این شرایط پس از جنگ رقم بخورد و ارکان مختلف حاکمیت نیز بدین مهم اذعان کنند که باید از انسجام و وحدت به‌دست آمده حفاظت و حراست کرد. در چنین شرایطی انتظار این است که این رویکرد در تمامی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و زیر مجموعه‌های نهادهای مختلف حاکمیت نیز ساری و جاری گردد. اینگونه نباشد که در کلیت حاکمیت سخن از انسجام ملی و همبستگی اجتماعی باشد، اما در نهادهای زیر دست شاهد رویکردهای دگرگونه و بعضا مخالفی باشیم که نه تنها انسجام و وحدت را تقویت نمی‌کنند؛ بلکه در جهت افتراق و انشقاق قدم بر می‌دارند. صداوسیما شاهد مثال عینی و زنده این ماجرا است که گویا هنوز با گذشت یک ماه و اندی از جنگ 12 روزه هنوز صدای انسجام و وحدت جامعه را نشنیده و اگر شنیده هم آن را به کار نبسته است. آنچه مسلم است و طی چند وقت اخیر نیز در کلام چهره‌هایی چون محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس، علی‌اکبر ولایتی، مشاور بین‌الملل رهبر انقلاب و علی لاریجانی، مشاور سیاسی رهبر انقلاب نیز آمده که با رویه گذشته نمی‌توان کاری از پیش برد و باید روند جدیدی را با تغییرات ایجاد کرد. لذا هر کسی که بخواهد به هر نحوی با این انسجام به‌وجود آمده و دستاوردهای آن مخالفت کند یا سنگ تفرقه بیندازد در زمین دشمن بازی کرده و خلاف مصالح و منافع ملی اقدام کرده است. جالب اینکه جریان تندرو و دلواپس که نهایت تلاش خود را برای ایجاد اختلاف و تخریب انسجام ملی به کار می‌برد و نمونه عینی آن را در برخی نظرات کارشناسان در تلویزیون شاهدیم، اخیرا نسبت به اظهارات محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در ایکس موضع بسیار تندی گرفته است. چنانکه رجا نیوز نوشت: «مهاجری در واکنش به انتقادات صورت‌گرفته به مصاحبه عباس عراقچی با فاکس‌نیوز، منتقدان دلسوز را با الفاظی چون «حرف مفت‌زن»، «آدم ناحسابی» و «پروژه‌بگیر» تخطئه کرده و پا را فراتر گذاشته و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی را نیز «چهره ورشکسته» نامیده است. این رفتار وحدت‌شکن در حالی صورت می‌گیرد که از تریبون‌های رسمی همین دولت، هر صدای مخالفی به بهانه «لزوم حفظ وحدت» دعوت به سکوت می‌شود. این تناقض آشکار این پرسش را به وجود می‌آورد که آیا شعار «وفاق» صرفاً ابزاری برای ساکت کردن منتقدان است و قرار نیست شامل مدیران خود دولت شود؟ آقای پزشکیان اگر به شعار محوری دولت خود یعنی «وحدت و همبستگی» باور دارند، انتظار می‌رود برای اثبات صداقت خود، با تداوم حضور چنین عناصر هتاک و تفرقه‌افکنی در مناصب رسمی، به‌ویژه در شورای اطلاع‌رسانی دولت، برخورد قاطعی داشته باشند.» آنچه مسلم است محمد مهاجری در میان اصحاب رسانه و سیاسیون از عقلای اصولگرا به حساب می‌آید و همواره نیز مواضعی صحیح در قبال مسائل مختلف دارد. لذا به نظر می‌رسد آنچه هم که در قبال جریان تندرو مطرح کرده مانند همیشه درست بوده و نوع رویکرد و برخورد آنها را یادآور شده است. در نتیجه تندروها اگر از این صحبت‌ها خشمگین شدند بهتر است نوع رویکرد خود را تغییر دهند که هم برای کشور هزینه‌ساز نشوند و هم مشمول چنین اظهاراتی قرار نگیرند.

*نوبت دولت

پس از اظهارات علی لاریجانی، عل اکبر ولایتی، محمد باقر قالیباف و بسیاری از مقامات و سیاسیون دیگر این بار نوبت مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور بود که در حمایت از انسجام ملی مردم صحبت و از آنها تشکر کند. البته رئیس‌جمهور بارها به این مساله اشاره کرده بود اما اینکه روند حمایت مسئولان از انسجام ملی شکل گرفته گفته‌های رئیس‌جمهور نیز تاثیر بیشتری پیدا کرده است. چنانکه مسعود پزشکیان با حضور در وزارت امورخارجه بیان کرد: «در دفاع سخت و جانانه‌ای که در دوازده روز انجام گرفت؛ در این دوازده روز این‌ها با تمام قدرت آمدند و تلاش کردند که کشور را به زانو دربیاورند، اما در وهله اول مردم عزیز ما در داخل کاری کردند که کارستان بود. باید از مردم کشور خود قدردانی کنیم ان‌شاءا... با وحدت و انسجام پیش خواهیم رفت. تصور اینکه حتی کسانی که به دلیل برخی عملکردها، از نظام دلخوری‌هایی هم داشتند، در برابر این تجاوزات پشت این آب و خاک و کشور بایستند، برای خود بنده نیز دشوار بود. این انسجام ملی باید ما را به یک هوشیاری برساند که با مردم باید با کمال احترام مواجه شویم و با گفت‌وگو مشکلات را حل و فصل کنیم؛ عموم مردم در داخل کشور و حتی کسانی که به دلایل مختلف از جمله دلخوری از عملکرد ما به خارج از کشور رفته‌اند، نشان دادند که دلشان برای این سرزمین می‌تپد.»

* حفظ اتحاد موجود

یک نماینده ادوار مجلس در خصوص اقداماتی که باید برای حفظ انسجام ملی انجام داد اظهار داشت: ما در واقع باید بعضی کارها را انجام ندهیم؛ اولاً تعصبات گروهی را کنار بگذاریم و درگیری‌های سیاسی باید کم شود. انتقاد سر جای خودش، هیچ اشکالی ندارد افراد انتقاد کنند، ولی انتقاد دلسوزانه، ناصحانه، بدون کینه و تعصب باید باشد. علی مطهری گفت: دیگر اینکه در مقابل این کارهایی که برخی منتقدان و مخالفان نظام در پشتیبانی از نظام نیروهای مسلح انجام دادند، حتی افرادی که در داخل زندان بودند یا افرادی که قبلاً مورد بی‌مهری‌هایی واقع شدند و حالا در خارج از کشور هستند و دیدیم اینها اعلام همبستگی کردند، حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که لااقل تخفیفی در مجازات افرادی که در زندان هستند اعمال کنیم، اگر آزادشان نمی‌کنیم یک تسهیلی در کار اینها رقم بزنیم که نوعی قدردانی از اینها شده باشد، چون بالاخره فداکاری می‌خواهد کسی که قبلاً به هر حال مورد بی‌مهری واقع شده از حق خودش بگذرد و باز از کل نظام و نیروهای مسلح حمایت کند. خوب است ما هم پاسخ مناسبی بدهیم. وی افزود: در کل سیاست خودمان را راجع به منتقدان و مخالفان باید تعدیل کنیم. کسی که صرفا حرفی میزند و انتقادی می‌کند ما نباید با این گونه افراد کاری داشته باشیم. همچنین باید به وضع معیشت مردم برسیم و فکری به حال گرانی‌ها بکنیم. البته دولت انصافاً تلاش می‌کند ولی باید ببینیم چه می‌شود کرد که این فشار را مقداری کمتر کنیم. باید تلاش کنیم به پاس همبستگی و همتی که مردم داشتند از مشکلات معیشت آنها کم کنیم. مطهری عنوان کرد: ما الان در شرایط عادی قرار نداریم، بحث استیضاح رئیس‌جمهور یا عدم کفایت سیاسی، به نفع اسرائیل است، و این بحث اصلاً موردی ندارد. هر کاری را که به وحدت آسیب می‌زند نباید انجام دهیم. به هر حال از هر راهی که امکان دارد باید ما این اتحاد موجود را حفظ کنیم.

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار