| کد مطلب: ۱۱۷۳۵۶۳
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» راهکارهای تقویت انسجام ملی و همبستگی اجتماعی را بررسی می‌کند

به رسمیت شناختن همه صداها

آرمان ملی- حمید شجاعی: شاید بتوان گفت در کمتر مقطع تاریخی شاهد چنین انسجام اتحاد مثال‌زدنی بین ملت پیرامون ایران بوده‌ایم. جایی‌که با وجود نارضایتی‌های موجود در جامعه از شرایط اقتصادی، اجتماعی و... پس از تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک کشورمان مردم از هر قوم، نژاد، زبان و نگرش و گرایش سیاسی و فرهنگی اعتراضات و نارضایتی‌ها را کنار گذاشتند و ایستادگی پای میهن و کیان کشور را اولویت اول و آخر خود قرار دادند.

به رسمیت شناختن همه صداها

 اتفاقی که نه تنها تحسین همه مقامات و جریانات داخلی را در پی داشت؛ بلکه در صحنه بین‌المللی نیز موجبات تعجب و حیرت سایر کشورها و رسانه‌ها را فراهم آورد. چنانکه رسانه‌های غربی از حمایت باورنکردنی و همه‌جانبه مردم از نظام و کشور خبر دادند. نکته جالب توجه در این موضوع و تحیر غربی‌ها اینجا است که جدای از توان تجهیزاتی برای تجاوز به ایران محور صهیونیستی- آمریکایی بیشتر بر روی اختلافات جامعه و نارضایتی‌ها تمرکز کرده بود و این باور را در اذهان گسترش می‌داد که اگر ما به ایران حمله کنیم مردم ایران نیز استقبال خواهند کرد و برای اعتراض‌ها به خیابان‌ها خواهند ریخت. اما آنها پس از تجاوز به کشورمان در یک حالت آچمز و غافلگیری قرار گرفتند. چرا که بر خلاف رسانه‌هایشان که با تلاش فروان سعی می‌کردند شرایط را را در دلاخل کشور بد و ناامیدکننده نشان دهند و مردم را به اعتراضات خیابانی ترغیب کنند؛ اما هوشیاری، درایت و تحلیل به موقع ملت باعث شد تا با ایستادگی خود اولا در زمین دشمن و رسانه‌هایش بازی نکرده و پازل چیده شده از سوی آنها را تکمیل نکنند. ثانیا: نشان دهند که دشمن در جنگ روایت‌ها چنته‌‌ای خالی دارد و نمی‌تواند با برخی سیاه‌نمایی‌ها و جلوه‌وارونه حقیقت ملت را به کشور و نظام نا امید کنند. از اتفاق همین موضع نیز باعث شد تا در صحن میدانی و عملیاتی نیز قدرت نظامی؛ موشکی و پهپادی ایران به دشمن صهیونییتی و آمریکایی بچربد. چنانکه سطح خرابی‌های به بار آمده در سرزمین‌های اشغالی و نقاط استراتژیک و حیاتی اسرائیل به حدی بود که با سانسور رسانه‌ای و ممنوعیت ارسال خبر از سوی صهیونیست‌ها مواجه شد. جنگی که گرچه شروع‌کننده آن صهیونیست‌ها بودند اما پایان‌دهنده و تحمیل‌کننده آتش‌بس به آنها ایران بود. همین موضع برتر و مقتدر نیز دست بالای ایران در مقتابل دشمن را نشان داد.

* تقویت انسجام ملی

انسجام و همبستگی مردم در جریان جنگ 12 روزه اخیر هر اندازه که همدلی و وحدت جامعه را نشان داد این پرسش را هم به‌وجود آورد که برای تقویت این انسجام باید چه کرد که کشور همواره شاهد اتحاد دولت و ملت باشد؟ واقعیت این است که برای تقویت این انسجام باید مسائل مختلفی را در نظر گرفت که در یک حوزه خلاصه نمی‌شود. در حوزه اقتصادی باید اقداماتی صورت داد که مردم از شرایط بغرنج معیشتی خلاص شوند و میزانی از رضایتمندی برایشان فراهم آید. از طرفی مطالبات جامعه در حوزه‌های مختلف اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... باید احضاء شود در راستای تحقق آن مطالبات گام‌های محکمی برداشته شود. دیگر اینکه با تجدیدنظر در سیاست‌ها و رفتارهای گذشته در قبال مردم شرایط را برای بروز و ظهور بیشتر مردم در فعالیت‌ها آماده کرد. به عبارتی دیگر فقط مردم را برای حضور و مشارکت در انتخابات نخواهیم و در سایر حوزه‌ها نیز کارها را به مردم سپرده و آنها را مشارکت دهیم. این گزاره که «باید به مردم برگردیم» را نه در لفظ بلکه در عمل معنا کنیم و در این میان دولت به عنوان قوه مجریه و اجراکننده قوانین و امور مختلف در کشور در این مسیر پیشتاز باشد. تبعا اگر مردم نیز ببینند که همبستگی و ایستادگی‌شان پاسخ شایسته و در خور شأنی از سوی دولت و حاکمیت گرفته بسیار بهتر و بیشتر در حمایت از نظام و دولت به پا خواهند خواست. آنچه که مسلم است ایران وطن و خانه ما است و باید این خانه را حفاظت و حراست کنیم تا کسی جرأت نکند به آن تجاوز یا نگاهی چپ بیندازد. به بیان دیگر ایران حرم است و ایرانیان نشان داده‌اند تا پای جان از این حرم دفاع می‌کنند تا آسیبی به آن نرسد و یک وجب از آن به ست دشمن نیفتد. چنانکه سیدعباس عراقچی؛ وزیر امور خارجه نیز پس از تشییع شهدای اقتدار در کشور نوشت: «در تاریخ چند هزارساله شکوهمند ایران، این دوازده روز، چون نگینی بر تارک ایستادگی خواهد درخشید. تاریخ خواهد نوشت: ایرانیان، خون دادند، خاک ندادند؛ جگرگوشه دادند، عزت ندادند؛ زیر باران بمب‌های چندهزار تنی ایستادند، تسلیم نشدند. ایران، وطن من، و تن من، با واژه‌ «تسلیم» بیگانه است. و فریاد «هیهات من الذله» حسینی در محرم امسال از هر سال رساتر است».

* دولت و تحکیم هویت ملی

سخنگوی دولت اظهار داشت: آنچه در چند روز اخیر شاهد بودیم، خودی و ناخودی نکردن، تفکیک‌نکردن و به رسمیت شناختن همه ایرانیان، یعنی همه کسانی‌که دل در گرو این آب و خاک دارند، است. طبیعی است که به رسمیت شناختن همه صداها، نام بردن از آنها و دادن فرصت سخن به آنها از موضوعات مهمی است که باید با جدیت دنبال شود. فاطمه مهاجرانی در پاسخ به پرسش خبرنگار «آرمان ملی» در این خصوص که پس از ایجاد همبستگی و اتحاد مثال‌زدنی جامعه؛ دولت چه تمهیداتی در پاسخ به انسجام مردم اندیشیده و در سیاست‌های گذشته تجدیدنظر خواهد شد، بیان داشت: دولت برای تحکیم هویت ملی و فرهنگی برنامه جدی دارد و روی این موضوع کار خواهیم کرد. ترویج فرهنگ مشارکت مدنی بخش زیاد آن این است امور مردم را به خود مردم واگذار کنیم است. در جلسه‌ای که رئیس‌جمهور با اصناف داشتند گفتند حاضریم مسئولیت‌ها را به مردم واگذار کنیم و دولت را کوچک کنیم چرا که در طول این سال‌ها دولت در برخی اوقات زیادی بزرگ شده است و لازم است که برخی مسئولیت‌ها را تفویض کنیم. هرچقدر بتوانیم باید مشارکت مردم را افزایش دهیم. مشارکت نه به این معنا که مردم فقط به صحنه بیایند، بلکه مردم بیایند و خودشان امور را تولی‌گری کنند. سخنگوی دولت ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات این است که ما از همه سلیقه‌ها و نظرات متفاوت حمایت کنیم و به فرمایش رهبر معظم انقلاب ما باید یک چهل تکه زیبا از سلایق داشته باشیم. این جمله را بارها بعد از شهادت سردار سلیمانی از او شنیده‌ایم «آن دختر بی‌حجاب دختر من است»، نگوییم این با من است آن بی من است، این خودی است آن بی‌خودی است. این کار را نکنید. لذا ایران برای همه ایرانیان است بنابراین به ارتقای مشارکت عمومی توجه کنیم. به حوزه فرهنگ و هنر توجه کنیم. هنر، تاب‌آوری مردم را بالا می‌برد و دیدیم که هنرمندان ما در این ۱۲ روز جنگ چه کارهایی انجام دادند. باید به هنر توجه کنیم و در برنامه‌های دولت این موضوع جا دارد و انجام می‌شود.

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار