بستن

گپ

گپ

رسول خطیبی:
هواداران ماشین‌سازی از بازی لذت می‌برند!


آرمان ملی: تیم ماشین‌سازی برای فصل جدید خود را با هدایت رسول خطیبی آماده می‌کند. زنوزی دو تیم در فصل آینده دارد؛ تراکتور و ماشین‌سازی! خطیبی در خصوص وضعیت شاگردانش صحبت کرد.
وضعیت ماشین‌سازی قبل از شروع فصل چگونه است؟
مدیریت دو تیم خوب فوتبال تبریز در دو سال اخیر در اختیار بخش خصوصی بوده و محمدرضا زنوزی مالک باشگاه‌های تراکتور و ماشین‌سازی است. ما سعی کرده‌ایم تا جوان‌گرایی را در تیم حفظ کنیم و پشتوانه‌سازی لازم را انجام دهیم. در ترکیب تیم ماشین‌سازی استفاده از بازیکنان جوان و باتجربه می‌تواند ترکیب مناسبی باشد. بازیکنان خارجی کمی دیر به ما اضافه شدند و نیاز به زمان دارند تا به هماهنگی کامل برسند. هدفمان این است که بتوانیم بازیکنان گمنام و جویای نام را به‌گونه‌ای به میدان بفرستیم که بتوانند برای خود نامی دست‌وپا کرده و بازیکن شناخته‌شده‌ای شوند. ماشین‌سازی توانایی آن را دارد که در میان ۱۰ تیم بالای جدول قرار بگیرد و هدف ما در رقابت‌های این فصل، گرفتن یکی از رتبه‌های اول تا دهم است.
چالش‌های این فصل ماشین‌سازی چه مسائلی خواهد بود؟
من همواره به فوتبال هجومی علاقه داشتم. قبلا هم ثابت کرده بودم که انجام فوتبال سرعتی و روبه‌جلو در دستور کار شاگردانم خواهد بود. این فصل هم در پروسه تیم‌سازی ماشین‌سازی می‌خواهیم فوتبال هجومی ارائه دهیم تا هواداران از تماشای بازی‌های ما لذت ببرند. البته در این رابطه با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم، اما بازیکنان تیم می‌توانند خود را به اهدافی که مدنظر داریم، برسانند.
عملکرد ماشین‌سازی در نقل و انتقالات چگونه بود؟
سامان نریمان‌جهان و شاهین ثاقبی را از پیکان خریداری کردیم، علی مصطفایی از چوکای تالش آمده است، بابک مرادی را از فولاد خوزستان گرفتیم، فردین عابدینی از صنعت نفت جذب شده است، دفاع وسط برزیلی به‌نام ادواردو را خریداری کرده‌ایم که پیش‌ از این در لیگ کشور مالت بازی می‌کرد، گلر قرقیزستانی را هم داریم که در آستانه ثبت قرارداد با باشگاه است. بازیکنانی که از ما جدا شده‌اند، رضا خالقی‌فر، محمدرضا مهدی‌زاده، محمدحسین کنعانی‌زادگان، مهدی زاهدی و دخسوس هستند.

باید فرهنگ استفاده از VAR را به‌وجود بیاوریم

محمد فنایی درباره برگزاری کلاس‌های داوری و آشنایی با سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) در ایران اظهار داشت: من خودم در این کلاس‌ها حضور داشتم و از نزدیک با سختی اجرای این کار‌ در ایران آشنا شدم. دیدم که اجرای این سیستم، کار خیلی دشواری است و باید برای اجرای نهایی آن پنج مرحله و فصل گذرانده شود. وی در ادامه افزود: خدا را شکر با تغییراتی که در کمیته داوران رخ داده و اینکه ممبینی نیز جزو کمیته داوران آسیا شده است، فرصت خیلی خوبی برای اجرای سیستم کمک داور ویدئویی ایجاد شده، اما ما می‌دانیم که شرایط فعلا برای اجرای این سیستم مهیا نیست. به‌هرحال تاکنون مسئولان خیلی تلاش کرد‌ه‌اند که این اتفاق رخ بدهد، اما این کار و اجرای آن باید از چند جهت مورد تایید فیفا قرار بگیرد، چراکه ورزشگاه‌‌های ما از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مشکلات زیادی دارند. این کارشناس داوری با اشاره به الزاماتی که فدراسیون فوتبال برای انجام مسابقات فوتبال در استادیوم‌ها ایجاد کرده است, تاکید کرد: اینکه تاج (رئیس فدراسیون فوتبال) می‌گوید باید برای برگزاری مسابقات حتما امنیت رعایت شود؛ خیلی مهم‌تر از وجود سیستم VAR است و رعایت این الزامات به نوعی مقدمه‌ای است برای وجود سیستم VAR. من اعتقادم این است با این وضعیت نه تنها امسال، بلکه سال بعد نیز ما نمی‌توانیم شاهد حضور VAR در ورزشگاه‌ها باشیم. البته این نظر کارشناسی من است. ما ابتدا باید فرهنگ این کار را داشته باشیم و بعد آن را اجرا کنیم. فنایی یادآور شد: پیش از این عده‌ای با VAR موافق نبودند، اما دیدید که این سیستم در جام‌جهانی اخیر چقدر به داوری کمک کرد و از خیلی اتفاقات جلوگیری شد. این سیستم ضریب اشتباهات داوران در جام‌جهانی را 63 درصد پایین آورد و این خیلی مهم است تا حق به حقدار برسد. با این حال بعید می‌دانم سیستم کمک داور ویدئویی به این راحتی در ایران اجرا شود. اگر چند ورزشگاه مدرن را نادیده بگیریم برخی ورزشگاه‌های ما مانند تختی آبادان, شهیدبهنام محمدی مسجدسلیمان و یا تختی جم چطور می‌خواهند الزامات بهره‌برداری از این سیستم را ایجاد کنند؟ کارشناس داوری ایران در رابطه با اینکه فدراسیون فوتبال باید چه اقداماتی در رابطه با بالا رفتن سطح داوری‌ها در مسابقات پیش روی لیگ برتر انجام دهد, اظهارداشت: در فصل گذشته فشار زیادی روی داوران بود و آنها حاشیه امنی برای خودشان نداشتند. اگر استادیوم‌ها آماده شوند و این حاشیه امن نیز برای آنها به‌وجود آید می‌توانیم انتظار داشته باشیم که اشتباهات داوری حتی بدون VAR نیز کاهش پیدا کند. البته باید برخورد‌های انضباطی نیز محکم‌تر صورت بگیرد تا در فصل جدید داوران با آرامش بیشتری در زمین قضاوت کنند. وی در پایان تاکید کرد: برای اجرای VAR باید ابتدا فرهنگ استفاده از این سیستم جدید را در فوتبال کشور به‌وجود بیاوریم و بعد به‌دنبال اجرای آن باشیم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی