بستن
کد خبر: ۱۵۱۲۱۹۸
«آرمان ملی» تحولات پیرامون ایران و آمریکا را بررسی می‌کند

وضعیت پیچیده توافق

وضعیت پیچیده توافق
آرمان ملی: تحولات میان ایران و آمریکا به نحوی پیش می‌رود که پس از ۶۱ روز آتش‌بس عملا دوشنبه‌ای که گذشت طی تبادل آتش میان ایران و اسرائیل جنگ به صورت کاملا محدود آغاز و به سرعت نیز پایان یافت تا همچنان همه چیز بر مبنای مذاکره میان ایران و آمریکا در راستای رسیدن به توافق پیش برود.

 این در حالی است که ایران همچنان خواهان انجام پیش‌شرط‌های خود قبل از انعقاد هر توافقی است. اینکه دارایی‌های مسدود شده ایران آزاد و محاصره دریایی برداشته شود. مساله‌ای که آمریکایی‌ها تا کنون چندان وقعی بدان ننهاده‌اند و حتی در قدم پیش‌تر گفته‌اند که این دارایی‌ها را به اعراب برای غرامت خواهند داد. این در شرایطی است که ترامپ نمی‌خواهد تحت هیچ شرایطی توافق با ایران از دست بدهد و در همین راستا برای ترامپ ضروری شده که نتانیاهو را در برابر سیاست‌هایش مجبور به تسلیم کند وگرنه با او به ورطه جنگ سقوط خواهد کرد. این امر به ویژه در این برهه حساس که تحت تأثیر حل بحران تنگه هرمز و انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا قرار خواهد گرفت، بسیار حیاتی است. این در شرایطی است که اسکای‌نیوز عربی به نقل از یک منبع نوشت: متن توافق برای طرف آمریکایی ارسال شده است تا از آن مطلع شود. این متن به طور اولیه توسط دولت آمریکا پذیرفته شده است. در عین حال منابع دولتی پاکستان نیز گفتند که دستیابی به توافق برای پایان دادن به جنگ بین آمریکا و ایران در چند روز آینده به دلیل «وضعیت پیچیده» فعلی، که عمدتاً ناشی از نقض‌های «بی‌وقفه» آتش‌بس توسط اسرائیل در جنوب لبنان است، «بعید» به نظر می‌رسد. این در حالی است که رئیس دولت آمریکا در ادعایی گفت که با ایران به توافقی بهتر از اوباما خواهیم رسید. دونالد ترامپ، رئیس دولت تروریستی آمریکا در ادعایی تکراری گفت: «شاید تا چند روز دیگر ایده‌ای درباره توافق با ایران داشته باشم. وی افزود امیدواریم به یک توافق عالی با ایران برسیم و اجازه نخواهیم داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. ترامپ مدعی شد ما با ایران به توافقی بهتر از توافق اوباما خواهیم رسید». حال باید دید تحولات ایران و آمریکا طی روز‌های حساس آینده به کدامین سمت و سو خواهد رفت. 

* بهانه تجاوز مجدد

چندی پیش بود که به رغم ادعای آمریکایی‌ها برای تلاش در جهت رسیدن به توافق با ایران آمریکایی‌ها پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی را در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که روس‌ها آن را شرم‌آور خواندند. در همین راستا نمایندگی ایران در سازمان ملل در پیامی پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی آمریکا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «غیرضروری و تحریک‌آمیز» خواند که «با توجه به متوقف نشدن تهدید‌ها و تجاوز‌ها علیه تاسیسات اتمی ایران، الگویی برای تکرار تجاوزگری» به نظر می‌رسد. نمایندگی ایران در نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار پیامی در صفحه کاربری آن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این که آمریکا -یعنی متجاوز- پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به شورای حکام ارائه می‌دهد، مضحک است. آنها برای مشکلاتی که خودشان به وجود آورده‌اند، اشک تمساح می‌ریزند». در این پیام همچنین با اشاره به پابرجا بودن تهدید‌های نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران مطرح شد: «تجاوز و تهدید‌های مداومی که سبب ایجاد شرایط استثنایی کنونی شده، متوقف نشده است. در واقع، به‌تازگی و در ۷ ژوئن ۲۰۲۶ -درست همان روزی که پیش‌نویس قطعنامه به طور غیر رسمی در وین توزیع شد- رئیس‌جمهور آمریکا آشکارا تهدید کرد که دوباره به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد». همچنین معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه روز سه‌شنبه ۱۹ خرداد با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی آمریکا و سه کشور اروپایی در شورای حکام، تلاشی خطرناک برای پاک‌سازی و سفیدشویی مسئولیت متجاوزان و جنایتکاران است». کاظم غریب‌آبادی، تاکید کرد: «همانگونه که در اسناد آژانس نیز ثبت شده است، حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، فعالیت‌های راستی‌آزمایی را متوقف و بازرسان آژانس را به دلایل ایمنی از ایران خارج کرد». معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: «اکنون آمریکا می‌خواهد آثار حمله غیرقانونی خود را به پرونده‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل کند».

انتشار :
پربازدیدترین اخبار