بستن
کد خبر: ۱۰۴۱۲۱۴

یک و دوی دولت و مجلس بر سر وزیر

یک و دوی دولت  و  مجلس  بر  سر   وزیر

آرمان ملي- حميد شجاعي: دولت سيزدهم در حالي يک سالگي خود را پشت‌سرمي‌گذارد که به لحاظ ستادي و تکميل وزارتخانه‌‌هاي خود با برخي از مشکلات مواجه است. مشخصا ماه‌ها از استعفاي حجت‌ا... عبدالملکي، وزير سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعي مي‌گذرد و طي اين ماه‌ها دولت اين وزارتخانه عريض و طويل را با سرپرست اداره کرده است. هرچند که گفته مي‌شود بالاخره پس از مدت‌ها دولت امروز گزينه پيشنهادي خود را براي تصدي اين پست به مجلس معرفي خواهد کرد. اما اين تمام ماجرا نيست، بلکه بخش مهم ديگر ماجراهاي پيرامون وزارت صمت است. وزارتي که وزير آن تا پاي استيضاح رفته اما استيضاح نشده و به دليل تفکيک وزارت صمت به 2 وزارتخانه‌ از دم تيغ استيضاح نمايندگان گذر کرده است. حال پرسش اينجاست که چرا با وجود گذشتن وعده دوماهه دولت براي ارائه طرح تفکيکي وزارتخانه و معرفي 2 وزير هنوز اين اتفاق رخ نداده است؟ مسلما دولت نمي‌خواهد با مجلس به مشکل بخورد و تعامل را ترجيح مي‌دهد. پس بايد منتظر بود که چه زماني 2 وزير ياد شده براي وزارتخانه‌هاي صنعت و معدن و بازرگاني و تجارت به مجلس معرفي خواهند شد.

عدم هماهنگي يا بي‌اطلاعي؟

شايد زماني که محمد باقر قاليباف، رئيس مجلس در جريان بررسي اعلام وصول استيضاح وزير صمت با اشاره به صحبت خود با رئيس‌جمهور مبني بر تفکيک وزارت صمت و معرفي 2 وزير خطاب به نمايندگان گفت:« از نمايندگان درخواست دارم چون دولت تصميم به اقدام دارد و با لايحه به دنبال اصلاح هستند، فرصت دو ماهه به دولت بدهيم و مطمئنيم که اين کار انجام مي‌شود.» نمايندگان فکر نمي‌کردند که اين اتفاق رخ ندهد يا اينکه دولت بخواهد رويکرد ديگري اتخاذ کند. اما به نظر مي‌رسد آنچه دو ماه پيش مطرح شده تحت شرايط تغيير کرده و رنگ باخته است و امروز دولت موضع جديدتري را بيان مي‌کند. به عبارت ديگر اگر تا ديروز قرار بود که وزارت صمت تفکيک شود و از دل آن 2 وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني و تجارت متولد شوند. امروز نه تنها تفکيک اين وزارتخانه خود محل ترديد و ابهام است بلکه مساله معرفي 2 وزير نيز به محاق رفته و گويا عزمي در اين خصوص نيز مشاهده نمي‌شود. چه اينکه اخيرا سيدمحمد حسيني، معاون پارلماني رئيس‌جمهور در اين خصوص که برداشت دولت درباره تفکيک وزارت صمت و بازرگاني چيست و مي‌خواهد فقط براي وزارت بازرگاني، وزير معرفي کند گفته:« دقيقاً ما چنين برداشتي داريم. برخي نمايندگان مي‌گويند دولت بايد 2 وزير معرفي کند. ولي خب، يک نگاه ديگري در دولت هست. آن روزي که مساله استيضاح مطرح شد موافقت کرديم که وزارت بازرگاني تشکيل شود، يعني بار سنگيني بر دوش يک نفر هست و اعلام کرديم که ما هم اين تفکيک را قبول داريم و انجام شود، ولي اين‌که از جهت حقوقي براي وزارت صمت که تا حالا صنعت، معدن و تجارت بوده است نهايت اينکه تجارتش حذف مي‌شود، هويتش که هست و صنعت و معدن به‌جاي خودش هست، يک بخشي از وظايفش کم و کاسته شده است، يعني به‌قول معروف بار وزير کمتر مي‌شود پس نيازي نيست که وزير صمت را مجدداً معرفي کنيم.» اين سخنان معاون پارلماني دولت در شرايطي مطرح شده که بهارستان‌نشينان اساسا چندان نگاه مثبتي نسبت به عملکرد سيدرضا فاطمي امين ندارند. از طرف ديگر جداي از موضع نمايندگان؛ اگر به آنچه رئيس‌جمهور با قاليباف رئيس مجلس نيز مطرح کرده و گفته که دولت براي وزارت صمت 2 وزير معرفي مي‌کند نيز رجوع کنيم پس اظهارات حسيني معاون پارلماني رئيسي يا از بي‌اطلاعي از موضوع بوده يا اينکه با موضع رئيس‌جمهور هماهنگ نبوده است. مساله مهم‌تر اينجاست که دولت بايد انتخاب کند 2 وزير جداگانه براي2 وزارتخانه تفکيک شده معرفي خواهد کرد و مجلس نيز روال عادي بررسي صلاحيت‌ها را پيش خواهد گرفت؛ يا اينکه وزارت صمت تفکيک و وزارت بازرگاني تشکيل خواهد شد اما صرفا يک وزير براي بازرگاني به مجلس معرفي مي‌شود و فاطمي امين به عنوان وزير صنعت و معدن در جاي خود ابقا خواهد شد که اگر اينگونه شود بايد منتظر واکنش نمايندگان باشيم. به نظر مي‌رسد از آنجا که رئيس‌جمهور و مجموعه دولت رويکرد و نگاه مجلس به وزارت فاطمي امين را طي يک سال گذشته ديده‌اند براي جلوگيري از ايجاد هزينه‌هاي اضافي براي دولت از همان ابتدا به سمت معرفي 2 وزير خواهند رفت تا به نحوي کابينه ناقص را تکميل کنند. بايد ديديد در نهايت دولت و مجلس در خصوص تفکيک وزارت صمت و معرفي وزير يا وزرا چه نوع تعاملي با يکديگر خواهند داشت.

2 وزير معرفي مي‌شود

صبح روز گذشته بود که در جريان جلسه علني مجلس نماينده مردم قزوين در تذکري شفاهي با اشاره به لزوم تغييرات در وزارت صمت و وعده رئيس‌جمهور در اين حوزه اظهار داشت: «معاون پارلماني رئيس‌جمهور در امور مجلس صحبت‌هايي داشتند که اشکال داشت. آقاي حسيني برخلاف وعده‌اي که رئيس‌جمهور داده بود که دو ماه به دولت براي استيضاح فرصت دهيد که دو وزير براي وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بازرگاني به مجلس معرفي شوند گفته‌اند که تنها يک وزير به مجلس معرفي خواهد شد. لطف‌ا... سياهکلي گفت: چرا اظهارات معاون پارلماني رئيس‌جمهور خلاف اظهارات شخص رئيس‌جمهور است؟ استيضاح وزير صمت هنوز پابرجاست و اگر دو وزير به مجلس معرفي نشوند قطعا دوباره دنبال خواهد شد. پس از پايان صحبت‌هاي نماينده قزوين؛ محمدباقر قاليباف رئيس مجلس در پاسخ به تذکر سياهکلي بيان کرد: در بحث وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بازرگاني نيز همچنان نظر رئيس‌جمهور همان نکته‌اي است که بنده اشاره کردم و در صحبت‌هايي که روز گذشته با معاون پارلماني داشتم گفتند که صحبت من با رسانه‌ها چيز ديگري بوده و در تيتر اينگونه مطرح شده که دولت يک وزير به مجلس شوراي اسلامي معرفي مي‌کند. قرار شد در رسانه‌ها اين موضوع را اصلاح کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی