بستن
کد خبر: ۱۰۴۰۸۳۱

صيانت نداريم؛ تا قانون نشود مکلف به اجرا نيستيم

صيانت نداريم؛ تا قانون نشود مکلف به اجرا نيستيم

موضع‌گيري‌هاي ضد و نقيض مجلس و دولت در باره طرح صيانت از فضاي مجازي

صيانت نداريم؛ تا قانون نشود مکلف به اجرا نيستيم

آرمان ملي - مطهره شفيعي: ‌باز هم وزير ارتباطات تاکيد کرد که طرح صيانت از فضاي مجازي نداريم! مشخص نيست تصميم چيست و چرا يک صداي واحد شنيده نمي‌شود. از يکسو وزير ارتباطات بارها گفته که طرح صيانت نداريم اما از سوي ديگري برخي نمايندگان مجلس خبر از اجراي آن مي‌دهند. 3 اسفند سال گذشته بود که کميسيون مشترک طرح حمايت از حقوق کاربران در فضاي مجازي کليات طرح صيانت را به تصويب رساندند که البته اين تصويب با حواشي زيادي همراه بود از جمله اينکه چرا اين طرح با رأي تنها 18 نماينده تصويب شده و نظر نمايندگان ديگر ناديده گرفته شده است. برخي هم نگران تصويب و اجراي اين طرح هستند چنانکه جلال رشيدي کوچي نماينده مجلس گفت: «من نه مخالف نظام هستم و نه مخالف انقلاب از خانواده‌اي آمده‌ام که پنج شهيد تقديم کرده است. عده‌اي براي موافقت با اين طرح با من تماس مي‌گيرند و من را تهديد مي‌کنند. اين در حالي است که بعد از گذشت مدتي به آغاز به کار کميسيون مشترک برخي هنوز نگران تصويب اين طرح هستند.»

مخالفت وزير با طرح صيانت

ديروز عيسي زارع‌پور وزير ارتباطات که سعي مي‌کند خود را مخالف جدي طرح صيانت نشان دهد با تأکيد بر اينکه چيزي به عنوان «قانون» يا «طرح صيانت» نداريم، گفت: ما به دنبال راه‌اندازي فيبرنوري هستيم و مي‌خواهيم خانه‌ها را به فيبر نوري وصل کنيم تا سرعت‌هاي چند صد برابري نسبت به وضع فعلي را تجربه کنند. الان در 10 استان شروع کرده‌ايم و هفته بعد ان‌شاءا... دو سه استان افتتاح مي‌شود و آماده واگذاري به مردم است. عيسي زارع‌پور در حاشيه تجديد ميثاق هيات دولت با آرمان‌هاي امام خميني(ره) در خصوص ارتباط اختلالات پيش آمده در اينترنت، به جماران گفت: اختلالات يک هفته گذشته حادثه‌اي بود که برطرف شد، الان ما هيچ اختلالي نداريم. چيزي که هنوز تصويب نشده و در مجلس است را چطور دولت مي‌تواند اجرا کند؟! من بارها گفته‌ام که چيزي به عنوان قانون يا طرح صيانت نداريم. بحث‌هايي در مجلس هست و هنوز تبديل به قانون نشده و تا چيزي قانون نشود مکلف به اجرا نيستيم. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تأکيد کرد: ما مکلفيم يک شبکه پرسرعت، باکيفيت و امن براي آحاد مردم ايجاد کنيم و داريم براي آن تلاش مي‌کنيم. حادثه مثل همه جاي دنيا پيش مي‌آيد. سه هفته پيش در کانادا 24 ساعت کل اينترنت کشور قطع بود، اين اختلالات پيش مي‌آيد. »وي در پاسخ به سؤالي در خصوص دليل اختلالات هفته گذشته اينستاگرام نيز گفت: خطوطي که ترافيک اينستاگرام روي آنها بود چند ساعت دچار قطعي شده بودند و آن هم حل شد و الان ما داشبورد داريم و لحظه‌اي چک مي‌کنيم؛ هيچ مسأله‌اي نداريم. اختلال مقطعي پيش مي‌آيد مثلا هفته گذشته 45 گيگ ما به‌طور مقطعي قطع بود. اين طبيعت شبکه است. 15 مرداد هم وزير ارتباطات گفته بود: بارها گفتيم چيزي به اسم طرح صيانت وجود خارجي ندارد و چيزي هم مصوب نشده است. زارع پور تاکيد کرد: مواضع دولت کاملا شفاف است، حتما فضاي مجازي نياز به قاعده‌گذاري دارد اما آيا آن چيزي که در مجلس مطرح شد، همان چيزي است که بايد باشد؟ اين جاي بحث دارد. وزير ارتباطات گفت: ما به کمک اپراتورهاي ارتباطي امکاني را فعال کرديم که صرفا دسترسي به محتواهاي مستهجن و غيراخلاقي يا خشونت بسيار شديد توسط خود پلتفرم‌هاي جست‌وجو فعال شود و بحث قفل کودک مطرح نيست. 18 مرداد زارع پور صريح‌تر صحبت کرد و درباره آخرين وضعيت «طرح صيانت» گفت: يک عده بالاخره جوسازي مي‌کنند و نان مي‌خورند و الا چيزي به اسم «طرح صيانت» تصويب نشده است که بخواهد اجرايي شود. زارع‌پور درخصوص آخرين وضعيت «اينترنت ملي» گفت: چيزي به اسم اينترنت ملي نداريم.

اجراي کمرنگ طرح صيانت

وزير در حالي اجراي طرح صيانت را نفي مي‌کند که غلامرضا نوري قزلجه، نماينده مردم بستان آباد معتقد است طرح صيانت به شکل کمرنگ درحال اجرا شدن است و تاکيد مي‌کند؛ «طرح موسوم به صيانت در هر کجا که بخواهد بررسي شود، به نتيجه نخواهد رسيد چراکه چارچوب درست فکري ندارد.» غلامرضا نوري قزلجه افزود: طرح صيانت، سال گذشته که در مجلس مطرح شد، دولت جديد موافق آن بود، به جز بخشي از بدنه وزارت ارتباطات بقيه با اين طرح همراهي مي‌کردند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی