| کد مطلب: ۱۱۷۷۱۸۳
لینک کوتاه کپی شد

عراقچی: مذاکرات با آمریکا بستگی به اقتضای مصالح دارد

وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته با حضور در برنامه «تهران ایران جهان» در خصوص آخرین مسائل سیاست خارجی ایران صحبت کرد.

عراقچی: مذاکرات با آمریکا بستگی به اقتضای مصالح دارد

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ سید عباس عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است که در آینده نزدیک، دور جدیدی از گفتگوها را ما به‌صورت غیرمستقیم با آمریکا داشته باشیم، گفت:  قراری که قطعی شده باشد، نه. صحبت‌هایی بوده و هنوز هم است. پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده، و اینکه در آینده، چه آینده نزدیک و چه آینده دورتر مذاکراتی صورت بگیرد، دقیقاً بستگی دارد به اینکه مصالح ما چه اقتضا کند. مذاکره، بخشی از عرصه هماوردی ما با بقیه دنیاست و در این مورد خاص، به طور مشخص با آمریکاست. ما هرجا که لازم باشد، برای تأمین منافع ملی و مصالح ملی کشور می‌جنگیم؛ هرجا که لازم باشد، مذاکره می‌کنیم؛ هرجا که لازم باشد، دیپلماسی را به کار می‌بریم و هرجا که لازم باشد، از قدرت دفاعی و نظامی خودمان، از مردم خودمان استفاده می‌کنیم.

وی افزود: هیچ‌یک از ابزارهای موجود را ما از دست نمی‌دهیم. همان‌طور که پیش از حمله آمریکایی‌ها، منافع ما اقتضا می‌کرد، ما پنج دور مذاکره با آمریکایی‌ها انجام دادیم و همان‌طوری که در مقابل تهدیدهای آن‌ها در جنگ، از منافع مردم ایران دفاع شد، در مذاکره هم به همان ترتیب از منافع مردم دفاع شد. چون در مذاکرات به هدف‌شان نرسیدند، رو به گزینه‌های دیگر آوردند.

عراقچی گفت: این نشان می‌دهد که در مذاکرات، ما با دست پر بودیم و در دفاع از حقوق مردم ایران هیچ‌گونه کوتاهی انجام ندادیم. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت. مذاکراتی که انجام شد قبل از جنگ، منجر به تثبیت یا شناسایی حقانیت مردم ایران و مشروعیت دفاع ما در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا شد. یعنی همه دنیا حق را به ما داد.

وی تاکید کرد: من جای دیگر هم گفته‌ام؛ بیش از ۱۲۰ کشور دنیا این حملات را محکوم کردند، از جمهوری اسلامی دفاع کردند، و تقریباً همه سازمان‌های بین‌المللی غیر از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس که تکلیف‌شان روشن است، همه سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی. همه این‌ها با بیانیه‌هایی حملات را محکوم کردند. همه دنیا اذعان کرد که جمهوری اسلامی ایران اهل گفتگو، اهل دیپلماسی بوده و این آن‌ها بودند که اهل تجاوز و وحشی‌گری بودند. در چشم مردم ما هم این مسئله کاملاً به اثبات رسید که دولت جمهوری اسلامی ایران، دولتی است که بر اساس گفتگو، منطق و خرد حرکت می‌کند و از منافع ایران هرجا که لازم باشد، از طریق دیپلماسی دفاع می‌کند و هرجا که اقتضا کند، از طریق دفاع قهرمانانه در برابر دشمنان خواهد ایستاد و همین مسئله چه‌بسا باعث شد به انسجام داخلی کشور کمک کند که ما به آن افتخار می‌کنیم. مفتخر هستیم که این انسجام ملی، این وحدت ملی را در طول جنگ داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: شاید یکی از علت‌ها هم این بود که مردم دیدند جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی را انتخاب کرد؛ دیپلماسی را از دست نداد؛ دیپلماسی را امتحان کرد؛ وارد مذاکره شد؛ اتمام حجت شد، هم برای داخل کشور و هم برای خارج از کشور و این حقانیت و مشروعیت دفاع جمهوری اسلامی ایران از خود را و نامشروع بودن تجاوز را اثبات کرد.

 

منبع : مشرق

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار