رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران با بيان اينکه مبناي قيمت محصولات فولادي عرضه و تقاضاست، گفت: امروز واسطهها به تشديد قيمتها دامن ميزنند و دستگاههاي نظارتي ميتوانند در اين ارتباط وارد عمل شده و مانع از نرخهاي غيرواقعي و بازار سياه شوند. بهرام سبحاني در گفتوگو با ايرنا با يادآوري توليد بيش از 27 ميليون تن شمش فولادي در سال گذشته، افزود: برنامه پيشبيني شده براي امسال توليد 30 ميليون تن شمش است که مصرف داخلي حدود 15 تا 16 ميليون تن برآورد ميشود. آمارهاي وزارت صنعت، معدن وتجارت حاکي از دستيابي به ظرفيت بالغ بر 40 ميليون تن فولاد است که تاپايان امسال برآورد ميشود از اين ميزان حداقل پنج درصد فراتر رويم. پيشتر سرپرست سابق وزارت صنعت گفته بود، تا پايان برنامه ششم توسعه (1400-1396) ميزان توليد شمش فولاد به رقم 40 ميليون تن خواهد رسيد.
برآورد 8 ميليون صادرات
سبحاني خاطرنشان ساخت: برآورد ميشود امسال مجموع صادرات فولاد حداقل به هشت ميليون تن برسد، تحقق اين مهم ميتواند زمينه تداوم فعاليت فولادسازان باشد.وزارتخانه مزبور، عملکرد صادرات فولاد در سال گذشته را رقم 12 ميليون تني داده بود، که به اين ترتيب چهار ميليون تن افت خواهد داشت.
لزوم رايزني با فولادسازان
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران گفت: امروز بيش از هر زمان وزارت صنعت، معدن و تجارت براي هرگونه تصميمگيري در اين بخش نيازمند رايزني با تشکلهاي ذيربط و خبرگان است، زيرا تعامل و همپوشاني در اين حوزه سبب بيرونسازي التهاب و برقراري توازن ميشود. او اضافه کرد: توليدکنندگان محصولات مياني بايد متناسب با خريد در بورس کالا نسبت به عرضه اقدام کنند و اين امر بايد به شکل جدي به مورد اجرا گذاشته شود و نظارت بر عملکرد هم انجام گيرد.
نقش تاثيرگذار نرخ ارز
سبحاني درباره عوامل موثر در تعيين قيمت فولاد توضيح داد: عوامل مختلفي در ارتباط با نرخ فولاد، نقشآفرين است که نرخ ارز با توجه با ارزبري واحدهاي توليدي مهم است، واقعيت اين است که توليدکننده هنگامي که مواد مورد نياز را تامين ميکند، بايد ارزيابي شود با چه نرخ ارزي خريد ميکند و بعد ارز حاصل از صادرات را چگونه به داخل و به چه نرخي ارائه دهد. بر اساس اين گزارش، وزير صنعت، معدن و تجارت در مه رماه با بيان اينکه عرضه فولاد در بازار سرمايه به تدريج بر قيمت فولاد در بازار تاثير خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: حداقل خريد فولاد در بورس 20 تن است و هر شخص ميتواند با اين ظرفيت خريد کند و تجربه شش ماه گذشته در بورس خوب بوده و در بحث فولاد هم به خوبي ادامه پيدا خواهد کرد. رزمحسيني تاکيد کرد: تعزيرات حکومتي با افرادي که خلاف قانون در بيرون از بازار سرمايه اقدام به عرضه فولاد کنند، برخورد خواهد کرد. همچنين، چندي پيش دبير ستاد تنظيم بازار کشور گفته بود: مجموعه توليد شمش فولاد کشور بالغ بر 17 ميليون تن است و اکنون توانايي لازم براي صادرات حدود 10 ميليون شمش فولاد وجود دارد. به گزارش شبکه اطلاعرساني وزارت صنعت، معدن وتجارت، محمدرضا کلامي افزود: نياز و مصرف داخلي به شمش فولاد ساليانه، حدود هفت تا هشت ميليون تن است. دبير ستاد تنظيم بازار کشور در ارتباط با مصوبههاي ستاد در مورد توليدات فولادي توضيح داد: قيمت پايه فولاد از 95 درصد Fob قيمت صادراتي آغاز و سقف قيمتي اين فلز نيز قيمت صادراتي توليدات کشور است، بهعبارتي توليدکنندگان داخلي اجازه فروش فولاد توليدي خود را بالاتر از قيمت فروش به ساير کشورها، به متقاضيان ايراني نخواهند داشت. به گفته او، اين تصميم براي ايجاد انگيزههاي لازم براي توسعه صادرات، تامين و عرضه حداکثري داخلي اتخاذ شده، همچنين با توجه به تامين حداکثري منافع توليد با قيمت پايه مناسب، مقادير عرضه در بازار داخلي افزايش پيدا ميکند و ميتواند به مديريت بازار بيش از پيش کمک کند.