آرمانملي: حواشي فوتبال ما آنقدر زياد است که موضوع مهمي مانند اصلاح اساسنامه فدراسيون فوتبال، رأي سنگين «ويلموتس» و البته انتخابات اين فدراسيون در فضاي متشنج فوتبال گم ميشود.
اصلاح کند
تيرماه گذشته عزيزيخادم درباره پيشنويس اساسنامه فدراسيون فوتبال و ايراداتي که فيفا از آن گرفته است، گفت: اعتقاد دارم آنچه بايد در اولويت تصميمگيريهاي مرتبط با پيشنويس اساسنامه باشد منافع فوتبالي است. نگاه بدونغرض ميتواند کمک زيادي به حل تعارضات کند. قرار نيست هرچه فيفا گفت را گوش بدهيم بلکه با تعامل کامل ميتوانيم مثل برخي کشورهاي عضو از قوانين داخلي خودمان در جهت منافع فوتبالي بهترين و بيشترين بهره را ببريم. عزيزيخادم تاکيدکرد: خيلي خوب ميدانم زحمات زيادي در بدنه مديريت فعلي فدراسيون فوتبال و حتي وزارت ورزش براي حل مشکلات وجود دارد اما فکر ميکنم به آهستگي و کندي در حال اصلاح ايرادات اساسنامه هستيم. بايد دقتنظر ويژهاي به اين موضوع داشته باشيم. کندي اساسنامه ميتواند انتخابات را به تاخير بيندازد و همين امر هم به ضرر فوتبال ملي و باشگاهي است. بايد فيفا را در طول يکماه قانع کنيم. به فدراسيون شفاف با منابع درآمدي پايدار نياز داريم.
پيشنهاد به فيفا
علي کفاشيان مردادماه گذشته درباره آخرين وضعيت اساسنامه فدراسيون فوتبال و اينکه آيا فيفا اين اساسنامه را تاييد کرده است؟ گفت: در جريان کامل وضعيت اساسنامه نيستم و بهتر است در اين مورد از اعضاي اجرايي فدراسيون سوال کنيد. بنده به مسئولان فدراسيون پيشنهاد دادم به فيفا نامهاي براي برگزاري انتخابات بزنند. اگر فيفا موافقت کرد که اين اتفاق رخ خواهد داد و اگر نظري هم داشته باشد، اعلام ميکند. نايبرئيس فدراسيون فوتبال در پاسخ به اين سوال که چطور بدون تاييد اساسنامه، برگزاري انتخابات ممکن است؟ اظهارکرد: در نامه به فيفا ميتوان قيد کرد انتخابات را براساس اساسنامهاي که براي اين نهاد ارسال کردهايم، برگزار کنيم. اگر آنها تاييد کنند که يعني اساسنامه هم تاييد شده است و مشکلي نيست. کفاشيان در خصوص طولانيشدن روند تاييد اساسنامه، يادآور شد: بايد اين موضوع را پيگيري کنيم. «طبق پيشنهاد شما آيا امکان برگزاري انتخابات بدون برگزاري مجمع عمومي وجود دارد؟» کفاشيان در پاسخ گفت: خير؛ بايد ابتدا مجمع برگزار شود ولي اين مجمع با شرايط فعلي ميتواند مجازي هم باشد!
انتقاد بهارستان
چند روز قبل بود که رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي نسبت به بلاتکليفي فدراسيون فوتبال نقد داشته و گفت: نميدانم تا چه زماني ميخواهند اين بلاتکليفي را ادامه بدهند، اما نميتوانيم در اين موضوع ورود کنيم. دو نهاد ميتوانند به فيفا نامه بزنند و درباره اينکه اساسنامه کجاست و چرا پس از سهماه پاسخي درباره آن نيامده، سوال بپرسند. تنها نهادهايي که ميتوانند مکاتبه کرده و هرچه سريعتر تکليف اساسنامه را مشخص کنند، ابتدا خود فدراسيون است، اما با اين وضعيتي که دوستان بهوجود آوردهاند، بعيد ميدانم چنين مکاتبهاي داشته باشند. مهدي فروردين ادامه داد: از کميته ملي المپيک و صالحياميري تقاضا داريم با فيفا مکاتبه کرده و درباره تاخيري که در تاييد اساسنامه بهوجود آمده، سوال کنند. بايد هرچه سريعتر تکليف اساسنامه مشخص شود و پس از آن هم مجمع را برگزار کنيم تا رئيس و اعضاي هياترئيسه انتخاب و معرفي شوند. بيش از اين نگهداشتن اساسنامه توهين به جامعه فوتبال است.
پاسخ سئولنشينان
فدراسيون فوتبال درباره اظهارات رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي توضيحاتي ارائه کرد. در بخشي از اين توضيحات آمده است: 1- درباره مباحث مطروحه پيرامون اداره فدراسيون فوتبال با سرپرست و ارتباط آن با موضوع فيفا، آقاي «فروردين» به شکل غيرمنصفانه تلاشهاي مجموعه فدراسيون فوتبال در صف و ستاد و همچنين مساعي هياتهاي فوتبال استانهاي کشور، باشگاههاي کشور و ساير اعضاي مجمع را زيرسوال برده است. در بحث موارد مربوط به اساسنامه فدراسيون فوتبال، جاي تعجب دارد که رئيس فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي از پيگيريهاي متعدد فدراسيون فوتبال در اين باره بياطلاع است. فدراسيون فوتبال که سال گذشته در کمترين زمان ممکن قصد برگزاري انتخابات فدراسيون را در اسفندماه داشت چگونه ميتواند بهدنبال تعويق زمان انتخابات باشد؟ در سالجاري هم در دومين جلسه هياترئيسه در مورخ 18 فروردين 99، نقشه راه مربوط به تدوين پيشنويس اساسنامه فدراسيون و قوانين انتخاباتي در هياترئيسه محترم تصويب و زودتر از موعدهاي قانوني به فيفا ارسال شد. در بحث پيگيري موارد مربوطه، فدراسيون فوتبال پس از مکاتبات متعدد و مکالمات تلفني در نهايت جلسه مبسوطي در شهريورماه بهصورت وبينار با مديران مرتبط در فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا داشت که اين موضوع در سايت رسمي فدراسيون فوتبال هم اطلاعرساني شد و تهمت عدم پيگيري به مسئولان فدراسيون نيز ناصواب است. جدا از اين سرپرست فدراسيون فوتبال هم در وبيناري با رئيس فيفا و رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا در مردادماه سالجاري بهصورت مستقل و صريح از جياني اينفانتينو و شيخ سلمان پيگير آخرين وضعيت مربوط به تاييد پيشنويس اساسنامه شده بود. نماينده محترم بدون توجه به اساسنامه فدراسيون فوتبال به شکل غيرمنتظرهاي راهکار را در استعفا دستهجمعي کليه مديران فدراسيون فوتبال دانستهاند.
زمان برگزاري
علوي سخنگوي فدراسيون فوتبال 27 تيرماه در ارتباط تصويري با شبهاي فوتبالي درباره وضعيت اساسنامه گفت: پيشنويس در موعد مقرر يعني دوشنبه هفته گذشته به فيفا ارسال شد. فدراسيون جهاني پاسخهاي خود را در يک بازه زماني 10 روزه به فدراسيون فوتبال ارجاع ميدهد. در روندي که بعداز نظر مشورتي فيفا اتفاق ميافتد بعداز 40 روز از نظر مثبت فيفا، در مجمع تصويب اساسنامه را خواهيم داشت و دو ماه بعداز آن نيز مجمع انتخاباتي فدراسيون فوتبال قابل برگزاري است. وي ادامه داد: نيمه دوم آبانماه يا هفته اول آذرماه شاهد برگزاري مجمع انتخاباتي فدراسيون فوتبال خواهيم بود.» حال سوال اينجا است آيا فدراسيون فوتبال از چالش اساسنامه عبور خواهد کرد يا بازهم زمان انتخابات فدراسيون به تعويق خواهد افتاد؟!