بستن

مردم صف اولِ «پيشگيري از وقوع جرم» شوند

مردم صف اولِ «پيشگيري از وقوع جرم» شوند

آرمان ملي: رئيس قوه قضائيه طي سخناني در گردهمايي سراسري فرماندهان، رؤسا و معاونان ناجا با اشاره به تاثير تقوا در کارآمدي و تضمين سلامت مجموعه‌هاي سازماني گفت: رمز تأثيرگذاري و کارآمدي مجموعه و سازماني که مي‌خواهد موفق باشد، آن است که در همه امور و برنامه‌ها، خداوند را محور قرار دهد. اهم اظهارات آيت‌ا... رئيسي از اين قرار است:

رمز اساسي براي اثر بخشي نيروي انتظامي آن است که در درون اين سازمان عظيم نظم به عنوان عنصر محوري در همه امور نقش‌آفرين باشد. تجلي نظم در نيروي انتظامي برنامه‌ريزي‌هاي دقيق و مدبرانه، به‌کارگيري سامانه‌هاي فناورانه، اتخاذ تصميمات متناسب و انجام فرماندهي و عمليات دقيق و به‌موقع است. در امر آسيب‌شناسي بايد اين نکته را مدنظر قرار دهيم که اتخاذ کدام روش‌ها و رويکرد‌ها به احقاق‌حق و تسهيل امور مردم و حفظ امنيت جامعه و برخورد با ناهنجاري‌ها منجر مي‌شود.

اتخاذ کنترل و نظارت بر مجموعه تحت امر به معناي بي‌اعتمادي به آنها نيست؛ بلکه براي تداوم اعتماد و تضمين سلامت مجموعه است؛ لذا براي صيانت از سلامت مجموعه تحت امر، انجام کنترل و نظارت مستمر ضروري است و اين يکي از وظايف مديران و فرماندهان در همه سازمان‌ها از جمله سازمان عظيم نيروي انتظامي است. نيروي انتظامي از آن جهت که در خط مقدم برخورد با ناهنجاري‌ها و مفاسد و مفسدان اقتصادي و افراد شرور و اخلالگران امنيت اجتماعي است، لذا صيانت از سلامت اين مجموعه از اهميت و حساسيت بيشتري برخوردار است. نيروي انتظامي براي توسعه اشراف اطلاعاتي و بسط دامنه بازدارندگي خود بايد هر چه بيشتر به سامانه‌هاي فناورانه مجهز شود و از اين طريق به همه افراد متخلف و مجرم فهمانده شود که در تمام نقاط زير ذره‌بين پليس قرار دارند. توسعه و گسترش ارتباط الکترونيکِ تعريف شده و امنيت محور ميان مجموعه نيروي انتظامي و دستگاه قضايي در جهت افزايش امنيت اجتماعي نقش موثري دارد.

نيروي انتظامي در حوزه پيشگيري از وقوع جرم و شناسايي جرم و مجرمين مي‌تواند از ظرفيت نيرو‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم نهاد بهره گيرد و اين امر در حصول توفيقات براي پليس بسيار راهگشاست. چه در امور قضايي و چه در امور انتظامي و چه در سازمان‌هاي دولتي بايد در جهت اميدوار کردن مردم تلاش شود. در همين راستا ضرورت دارد مشکلات و کاستي‌هاي موجود در يک دستگاه در سلسله‌مراتب و سازمان اداري مرتفع شود و از منتقل کردن اين مشکلات و کاستي‌ها به مردم پرهيز شود. مردم کاستي‌ها و موفقيت‌هاي دو مجموعه قوه‌قضائيه و نيروي انتظامي را به‌صورت يکجا و در قالب يک مجموعه مي‌بينند؛ لذا ضرورت دارد هم‌افزايي نيروي انتظامي و دستگاه قضايي هر چه بيشتر افزايش يابد. «مهرباني»، «اقتدار» و «تدبير» سه نکته محوري در ارتباط با نيروي انتظامي است؛ نيروي انتظامي بايد ملجاء و پناهگاه مردم و افراد مورد ظلم واقع شده باشد و به مانند عدليه به‌مثابه پدري مهربان براي مردم و مظلومان عمل کند. اقتدار و قاطعيت پليس يعني به صورت قانونمند و با قدرت عمل کردن؛ بنابراين اقتدار و قاطعيت به معناي تجاوز به حقوق مردم نيست؛ آنچه در پليسِ آمريکا و اروپا امروز مشاهده مي‌شود، تجاوز به حقوق مردم و سلب آزادي و حيات آنهاست.

*در فرآيند اطلاع‌رساني به مردم پيرامون يک پرونده در حوزه «کشف» و «رسيدگي» و «کيفر» بايد يکپارچگي اطلاع‌رساني وجود داشته باشد و به اين صورت نباشد که در يک حلقه رسيدگي، امر اطلاع‌رساني صورت گيرد و در حلقه‌هاي ديگر رسيدگي، مردم از روند پرونده بي‌اطلاع بمانند. مطلقا نبايد اجازه دهيم هيچ نقطه‌اي از کشور - اعم از شهر يا روستا، نقاط مرزي يا داخلي- براي افراد متخلف و مجرم و معتادان متجاهر و توزيع‌کنندگان جزئي و کلي موادمخدر، امن باشد. امروز به گستره همه داشته‌هايمان از ناحيه دشمن تهديد مي‌شويم؛ لذا ديده‌بان‌هاي تيزبين کشور در مجموعه‌هاي قضايي و انتظامي و ساير مجموعه‌ها بايد با دقت و بصيرت مراقبت کنند و نگذارند افرادي که به‌دنبال نفوذ و توطئه و فتنه و اخلال در امنيت اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي جامعه هستند، توفيق پيدا کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی