متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري درباره اينکه آيا کرونا در بهبوديافتگان، در صورت ابتلاي مجدد با علائم شديدتري بروز مي کند يا خير، توضيح داد: به طور کلي ابتلاي مجدد چندان شايع نيست، اگرچه در کشور ما شيوع آن نسبتا زياد بوده است. آرمين وزيريان افزود: البته جمع بندي آماري در اين باره انجام نشده است، اما در کشور ابتلاي مجدد بيشتر از حد انتظار ديده شده است.اين متخصص اظهار کرد: در برخي از بيماراني که مجدد به کرونا مبتلا مي شوند شدت بيماري خفيف تر ، در برخي شديدتر و در برخي همچون دفعه پيشين است، اما به طور کلي هنوز تجربه جمع بندي شده اي در اين زمينه وجود ندارد.وي تاکيد کرد: افراد بايد شرايط را قرمز در نظر بگيرند و تمامي اصول بهداشتي را رعايت کنند و با زدن ماسک و محدود کردن ارتباطات اجتماعي خطر ابتلا به کرونا را کاهش دهند.متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري با اشاره به اينکه افراد مسن، افراد داراي بيماري هاي زمينه اي و زنان باردار در اولويت تزريق واکسن آنفلوآنزا هستند، توصيه کرد افراد کمتر در معرض خطر از هجوم براي دريافت واکسن پرهيز کنند.با بيان اينکه طبق توصيههاي سازمان بهداشت جهاني تمامي افراد بالاي ش6 ماه مي توانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند، گفت: توزيع اين واکسن با نظارت وزارت بهداشت صورت مي گيرد و احتمالا اواخر شهريور ماه توزيع آن آغاز ميشود.وي با بيان اينکه ممکن است براي فروش واکسن آنفلوآنزا در شرايط شيوع کرونا بازار سياه ايجاد شود، بر پرهيز از هجوم افراد براي تزريق اين واکسن تاکيد کرد. اين متخصص يادآور شد: افرادي که ممکن است بيشتر در معرض اين ويروس باشند و همچنين کودکان، افراد مسن، افراد داراي بيماري هاي زمينه اي و زنان باردار در اولويت تزريق واکسن آنفلوآنزا هستند.
پوشاندن بيني با هر نوع ماسک
وزيريان با بيان اينکه هر پوششي روي بيني يکي از روشهاي موثر براي جلوگيري از انتقال بيماري کروناست، گفت: هر پوششي روي بيني بهتر از آن است که از ماسک استفاده نشود.اين متخصص تاکيد کرد: البته تنها استفاده از ماسک براي پيشگيري از انتقال کافي نيست، بلکه افراد بايد فاصله اجتماعي را رعايت کنند و از حضور در محيط هاي بدون تهويه و پنجره باز اجتناب کنند.وي با بيان اينکه کماکان موارد ابتلا به کوويد19 ديده ميشود، گفت: در موج اول غافلگيري اتفاق افتاد و ويروس در حالي شيوع پيدا کرد که هيچ اطلاعاتي از آن نداشتيم و تعداد زيادي از افراد در مدت کوتاهي به آن مبتلا شدند، در اين مرحله با رعايت پروتکل هاي بهداشتي و محدوديت در روابط اجتماعي به دنبال ترسي که از بيماري به وجود آمد، اپيدمي تا حدي کنترل شد و در ارديبهشت ماه موارد ابتلا کاهش چشمگيري يافت.وي ادامه داد: در خردادماه مجددا در مورد بيماري عادي پنداري ايجاد شد و مردم فکر کردند که شرايط عادي شده و به همين خاطر ارتباطات اجتماعي افزايش يافت، يعني علي رغم توصيه ها و ممنوعيتها بسياري از رفتوآمدهاي دوستانه و خانوادگي، گردهمايي ها و مراسمهاي اجتماعي همچون عزا و عروسي از سر گرفته شد و در نهايت به دليل افزايش تجمعات پيک دوم ايجاد شد.وزيريان يادآور شد: در حال حاضر رفتارهاي پيشگيرانه بيشتر ديده مي شود، ولي روابط اجتماعي محدود نشده است، اما اگر روند کنترلي را ادامه بدهيم شايد در مهر و آبان ماه شرايطي مانند ارديبهشت را تجربه کنيم. نگراني درباره بازگشايي مدارس و دانشگاه ها نيز به خاطر ترس از موج سوم است، به هرحال شرايط هنوز عادي نيست و همه با تصور اينکه ويروس هنوز شايع است بايد پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کنند.اين متخصص افزود: متاسفانه بسياري از افراد مسني که به کرونا مبتلا شده اند اظهار مي کنند که براي پيشگيري از کرونا چندين ماه است که از خانه بيرون نيامده اند، اما به خاطر اينکه در اطراف آنان جواناني حضور دارند که نسبت به محدود کردن روابط اجتماعي بيتوجه يا به دليل شرايط کاري مجبور به تردد در سطح شهراند، به کرونا مبتلا شدهاند.
مراقب افراد مسن خانواده باشيد
وي تاکيد کرد: افراد در ديدار با اعضاي مسن خانواده بايد تا جاي ممکن فاصله اجتماعي را رعايت و مدت زمان ديدارهايشان را محدود کنند و به هيچ عنوان استفاده از ماسک را فراموش نکنند تا از ابتلاي آنان جلوگيري شود.وزيريان با بيان اينکه با نزديک شدن به فصل پاييز ممکن است بسياري از علائم سرماخوردگي با کرونا اشتباه گرفته شود، اظهار کرد: تجربه نشان ميدهد معمولا کرونا به صورت تک علامت بروز نميکند.