بستن

نگاه مثبت آژانس به ايران

نگاه مثبت آژانس به ايران

آرمان ملي: روز گذشته نشست شوراي حکام آژانس در ماه سپتامبر برگزار شد. نشست شوراي حکام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي روز دوشنبه 24 شهريور 1399 در حالي در وين پايتخت اتريش برگزار شد که با تدبير هوشمندانه ايران، آمريکا براي صدور قطعنامه مجدد در اين نشست و ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت رو دست خورد. مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با اشاره به رايزني با مقامات کشور در سفر ماه گذشته خود به تهران، خاطرنشان کرد: ما درخصوص حل‌وفصل مسائل مطرح‌شده ازسوي آژانس پيرامون اجراي توافقات پادماني به توافق رسيديم. رافائل گروسي در نشست شوراي حکام درباره ايران گفت: گزارش اينجانب درباره «اقدامات راستي‌آزمايي و نظارت در جمهوري اسلامي ايران در پرتو قطعنامه 2231 شوراي امنيت»، فعاليت‌هاي ما را در چند ماه گذشته در زمينه راستي‌آزمايي اجراي تعهدات هسته‌اي ايران ذيل برنامه جامع اقدام مشترک و نظارت بر آن پوشش مي‌دهد. گروسي افزود: آژانس به راستي‌آزمايي عدم انحراف مواد هسته‌اي اظهار شده توسط ايران، طبق توافق پادماني ادامه مي‌دهد. ارزيابي‌هاي در خصوص نبود مواد و فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام‌نشده ايران کماکان ادامه دارند. وي خاطرنشان کرد: گزارش اينجانب با عنوان «توافق پادماني ان‌پي‌تي با جمهوري اسلامي ايران» را دريافت کرده‌ايد. اين گزارش فعاليت‌هاي آژانس در شفاف‌سازي مسائل مربوط به صحت و کامل بودن اعلانيه‌هاي ايران ذيل توافق پادماني و پروتکل الحاقي را شرح مي‌دهد. مديرکل آژانس در ادامه به سفر ماه گذشته خود اشاره کرد و گفت: رايزني‌هايي در تهران با رئيس‌جمهور روحاني و ساير مقام‌هاي ارشد ايران داشتم که هدف آن رسيدن به پيشرفت‌هاي ملموس در رفع پرسش‌هاي برجسته آژانس (در خصوص ايران) و به‌خصوص حل‌وفصل مسائل مربوط به دسترسي به دو مکان در ايران بود. وي ابراز کرد: ما در خصوص حل‌وفصل مسائل مطرح‌شده از سوي آژانس پيرامون اجراي توافقات پادماني به توافق رسيديم. آژانس متعاقبا توانست به يکي از دو اماکن مشخص‌شده توسط ما به دسترسي‌هاي تکميلي ذيل مفاد پروتکل الحاقي دست پيدا کند. گروسي اضافه کرد: بازرس‌هاي ما اقدام به نمونه‌برداري‌هاي محيطي کردند که مورد تحليل قرار خواهند گرفت. دسترسي تکميلي به مکان دوم، در همين ماه فراهم خواهد شد. مديرکل آژانس در پايان تاکيد کرد: اينجانب از توافق ميان آژانس و ايران که اميدوارم به تقويت همکاري‌ها و ارتقاي اعتماد دوجانبه منجر شود، استقبال مي‌کنم.

آمريکا سرشکسته شد

گفتني است آژانس پيش‌تر ادعاهايي را درباره آنچه فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام نشده در مکان‌هايي در ايران خواند مطرح کرده بود. با اين حال دو طرف، دو هفته پيش در پايان سفر مديرکل آژانس به تهران و انجام مذاکرات با مقامات ايران، توافق کردند تا همکاري‌هاي خود را بيش از پيش تقويت کنند و اعتماد متقابل را به‌منظور تسهيل اجراي کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقي به آن، که از 16 ژانويه 2016 به‌صورت موقت توسط ايران در حال اجراست، ارتقا بخشند. در همين پيوند مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هفته پيش در تازه‌ترين گزارش خود از توافق با ايران استقبال و تاييد کرد که بازرسان به مکان‌هاي موردنظر آژانس در ايران دسترسي پيدا کرده‌اند. اين تحولات در حالي صورت مي‌گيرد که ايالات‌متحده آمريکا خردادماه گذشته با سازمان‌دهي قطعنامه ضدايراني در نشست فصلي شوراي حکام در تلاش بود تا پرونده ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع دهد. بااين‌حال حمايت گسترده جامعه جهاني از توافق ايران با آژانس و تاکيد بر نقش محوري آژانس، توطئه واشنگتن را نقش بر آب کرد.

تغييرات ذخاير اورانيوم با غناي پايين ايران

هيات روسيه در سازمان‌هاي بين‌المللي در وين همزمان با برگزاري نشست شوراي حکام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در پيامي توئيتري با انتشار يک نمودار که نشان‌دهنده «تغييرات ذخاير اورانيوم با غناي پايين ايران» است، بيان کرد: دوران برجام (توافق هسته‌اي) کمترين ميزان از آغاز غني‌سازي در سال 2007 بوده است. ميخائيل اوليانوف نماينده روسيه در سازمان‌هاي بين‌المللي در وين در اين باره نوشت: اعداد و ارقام گويا درباره تغييرات ذخاير اورانيوم در ايران، نشانگر ‌نقش موثر برجام و نقش منفي تصميم آمريکا براي توافق هسته‌اي و اعمال تحريم‌هاي غيرقانوني فراسرزميني عليه تهران هستند. آمريکا در ماه مه سال 2018 با ناقص تلقي کردن توافق هسته‌اي از آن خارج شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی