عضو کميته علمي ستاد ملي مبارزه با کرونا بر رعايت جدي پروتکلهاي بهداشتي در مدارس تاکيد کرد و گفت: وضعيت امسال با سالهاي گذشته کاملا متفاوت است و والدين به هيچ عنوان نبايد دانش آموزي را که کوچکترين نشانه عفونت ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني دارند، به مدرسه بفرستند.مسعود مرداني اظهار داشت: والدين بهطور جدي بايد از فرستادن اين دانشآموزان به مدرسه خودداري کنند. در صورتي که اين کار را انجام دهند، دانشآموزان ديگري در معرض ابتلا به بيماري قرار مي گيرند.وي ادامه داد: والدين در سالهاي قبل ممکن بود دانشآموزاني را که علائمي مانند سرفه، آبريزش بيني و عطسه داشتند به دليل دغدغه تحصيلي، پس از مصرف داروها به مدرسه مي فرستادند؛ اما امسال اين کار را اصلا نبايد انجام دهند.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، به والدين توصيه کرد که با مشاهده نشانههايي مانند تب، سرفه، آبريزش بيني، عطسه، بدندرد و بيحوصلگي از فرستادن دانشآموزان به مدرسه به شدت خودداري کنند.
دانشآموزان با ماسک وارد مدرسه شوند
مرداني ادامه داد: دانشآموزان و کادر آموزشي مدارس بايد از ماسک استفاده کنند و حتما با آن وارد مدرسه شوند. بر اساس توصيه سازمان بهداشت جهاني کودکان بالاي پنج سال با آموزش صحيح، ميتوانند از ماسک استفاده کنند.متخصص بيماريهاي عفوني افزود: کودکان در اين سنين يک دنيا شور و هيجان هستند و هر لحظه ممکن است، کاري انجام دهند که سلامت آنان را با مخاطرات جدي مواجه کند؛ بنابراين مربيان بهداشت و معلمان در ارائه آموزشهاي لازم مانند استفاده صحيح از ماسک نقش بسيار پررنگي دارند.وي با اشاره به اينکه مواد ضدعفونيکننده بايد به ميزان کافي در اختيار مدارس قرار گيرد، گفت: کلاسهاي درس هم بايد به صورت مرتب و مستمر ضدعفوني شوند و همچنين وسايلي مانند صابون براي شستن مرتب دستها به مقدار کافي در مدارس وجود داشته باشد.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تاکيد کرد: دانشآموزان هم بهتر است به دفعات دستهاي خود را با آب و صابون بشويند. دستهاي دانشآموزان ممکن است با مکانهاي آلوده تماس پيدا کند، در اين صورت بهتر است به دفعات دست هاي خود را با آب و صابون بشويند.مرداني بيان داشت: اين موارد کوچک ميتواند در پيشگيري و کنترل بيماري کرونا نقش بسيار مهمي داشته باشد و در نتيجه از نگرانيهاي خانوادهها در اين شرايط بسيار حساس بکاهد.
دانشآموزان از وسايل شخصي استفاده کنند
وي به والدين توصيه کرد: مواد غذايي مانند کشمش و نخودچي يا بسته غذايي حاوي نان و پنير در اختيار دانشآموزان قرار دهند. همچنين بوفههاي مدارس در صورت باز بودن در اين ايام، فقط غذاهاي بستهبندي شده عرضه کنند.مرداني افزود: کساني که محصولات غذايي را در بوفههاي مدارس عرضه ميکند، بايد اصول بهداشتي مانند شستن مرتب دستها با آب و صابون را به دقت رعايت و حتما از دستکش استفاده کنند.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود: دانشآموزان بايد بدانند که در دوران شيوع کرونا مانند سالهاي گذشته نميتوانند از غذاهايي مانند پيراشکي يا ساندويچ استفاده کنند، زيرا امکان آلودگي از طريق اين مواد غذايي وجود دارد.عضو کميته علمي ستاد ملي مبارزه با کرونا تاکيد کرد: به دانشآموزان بايد آموزش داده شود که قبل از مصرف غذا حتما دست هاي خود را با آب و صابون بشويند و سپس غذاي خود را مصرف کنند.وي، يکي از راه هاي انتقال آنفلوآنزا و حتي کرونا را دستهاي آلوده اعلام کرد و گفت: دانش آموزان بايد مراقب باشند که به هيچوجه به وسايل ساير همکلاسيهاي خود دست نزنند و فقط از وسايل شخصي خود استفاده کنند.عضو کميته علمي ستاد ملي مبارزه با کرونا ادامه داد: رانندگان سرويس مدارس به محض بروز علائم نبايد در سرکار خود حاضر شوند و همچنين اگر اين افراد در خانواده هاي خود بيمار کرونايي دارند؛ حداقل يک هفته سرکار خود حاضر نشوند.مرداني اظهار داشت: به والدين توصيه کرد به هيچوجه فرزند خود را با سرويسهايي که رانندگان آنها دچار عفونت دستگاه تنفسي فوقاني هستند، به مدرسه نفرستند.
درجه حرارات دانشآموزان کنترل شود
وي ادامه داد: مربي بهداشت يا ساير کادر مدرسه بايد به صورت مرتب و مستمر درجه حرارت کودکان را کنترل کنند و اگر آنان کوچکترين نشانه بيماري حاد تبدار مانند آبريزش بيني و عطسه داشتند، از ساير دانش آموزان جدا کرده و به خانه برگردانند.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود: اين دانشآموزان به هيچ عنوان حق وارد شدن به مدرسه را ندارند؛ چون ميتواند سبب ابتلاي بيماري ساير دانشآموزان شوند.مرداني بيان داشت: مسئولان مدرسه از بهکارگيري معلمي که علائم مشکوک به عفونت هاي ويروسي دارد، بايد خودداري کند؛ حتي اگر فرد ديگري را براي جايگزيني معلم مبتلا به کرونا نداشته باشد.وي تاکيد کرد: ثابت شده معلماني که ويروس دارند، با حضور کوتاهمدت حتي نيم ساعت، ميتوانند آن را به يک يا دو رديف اول کلاس منتقل کنند و سبب ابتلاي دانشآموزان شوند.