بستن

چین بار دیگر در دریای جنوبی رزمایش برگزار کرد

چین بار دیگر در دریای جنوبی رزمایش برگزار کرد

همزمان با بالا گرفتن تنش ها ميان چين و آمريکا در درياي جنوبي، چين بار ديگر با حضور ناوها و جنگنده هاي خود در اين دريا رزمايش برگزار کرد.وزارت دفاع چين روز دوشنبه با انتشار بيانيه‌اي اعلام کرد در اين رزمايش جنگنده‌هاي مستقر در ناو هواپيمابر «ليائونينگ» چين با موشک‌هاي واقعي به اهداف از پيش تعيين شده شليک کردند و تمرين سوختگيري هوايي را نيز با موفقيت اجرا کردند.گزارش حاکي است که ارتش چين در اين رزمايش که چندمين رزمايش در دوماه اخير بود از بالگردهاي مجهز به موشک‌هاي زير‌دريايي، هواپيماهاي گشت دريايي و چند فروند بالگرد ويژه عمليات امداد استفاده کرد.برگزاري اين رزمايش در حالي است که چين اواخر ماه گذشته ميلادي نيز با بکارگيري مهمات جنگي در درياي چين جنوبي يک رزمايش برگزار کرد.درياي جنوبي چين دريايي حاشيه‌اي است که بخشي از اقيانوس آرام به شمار مي‌آيد و ناحيه‌اي در حدود 5/3 ميليون کيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر مي‌گيرد اين دريا پس از پنج اقيانوس جهان بزرگترين ناحيه دريايي جهان است.جمهوري خلق چين تقريبا بر کل دريا و کشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريک بر بخش‌هايي از آن ادعاي مالکيت دارند، همچنين اين کشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.ايالات متحده اين دريا را از آب‌هاي بين‌المللي مي‌داند و بر حق قانوني کشتي‌ها و زير دريايي‌ هايش در رفت ‌و آمد در اين دريا تاکيد دارد و مخالف ساخت تاسيسات دريايي توسط چين در اين آب راهه است موضوعي که همواره با واکنش منفي چين مواجه شده است.آمريکا در ماه هاي گذشته چندين رزمناو جنگي به اين منطقه اعزام کرده بود که با واکنش تند پکن مواجه شد.سخنگوي وزارت امور خارجه چين در تازه ترين واکنش به دخالت آمريکا در درياي جنوبي چين گفته بود که اين دريا ايالت هاوايي آمريکا نيست که در آن دخالت مي‌کند.

برنامه يونان براي تقويت ارتش در بحبوحه تنش‌ها با ترکيه

سخنگوي دولت يونان در بحبوحه اختلاف شديد اين کشور با کشور همسايه ترکيه که به ايجاد نگراني از درگيري باز بين اين دو متحد نانو انجاميده، از تقويت ارتش يونان با برنامه‌هاي تسليحاتي جديد، افزايش پرسنل ارتش و توسعه صنايع دفاعي اين کشور خبر داد.به گزارش آسوشيتدپرس، آنکارا در حال حاضر در حال رويارويي با يونان و قبرس بر سر حقوق استخراج نفت و گاز در مديترانه شرقي است. يونان و ترکيه به منظور دفاع از ادعاهاي رقيب خود در منطقه، نيروهاي دريايي و هوايي خود را به مديترانه شرقي اعزام کرده‌اند. استليوس پتساس، سخنگوي دولت يوناندراين باره خاطرنشان کرد: رهبري ترکيه تقريباً به طور روزانه در حال تهديد به جنگ و ايراد بيانات تحريک‌آميز عليه يونان است. ما با آمادگي سياسي، ديپلماتيک و عملياتي به ترکيه پاسخ مي‌دهيم و مصمم هستيم هر کاري لازم است براي حفاظت از حقوق حاکميتي خود انجام دهيم.پتساس اظهار کرد: کرياکوس ميتسوتاکيس، نخست‌وزير يونان، جزئيات برنامه‌هاي کشور براي ارتقاي ارتش را روز شنبه در جريان سخنراني سالانه اقتصاد، تشريح خواهد کرد.سخنگوي دولت يونان اظهار کرد: ما با دولت‌هاي دوست در تماس هستيم تا تجهيزات نيروهاي مسلح خودمان را تقويت کنيم. هفته گذشته، يونان 5/2 ميليارد يورو (96/2ميليارد دلار) در حراج اوراق قرضه جمع‌آوري کرد؛ چرا که اين کشور به دنبال افزايش هزينه ارتش و کمک مالي به کسب‌وکارهاي متأثر از همه‌گيري بيماري کرونا است.رسانه‌هاي يونان گزارش کرده‌اند که اين خريدها امکان دارد شامل جت‌هاي جنگنده رافال ساخت فرانسه و دست‌کم يک ناوچه فرانسوي باشد. پستاس گفت ميتسوتاکياس روز پنجشنبه در حاشيه نشست کشورهاي مديترانه‌اي اتحاديه اروپا در جزيره کرس، با امانوئل ماکرون، نخست‌وزير فرانسه ديدار خواهد کرد.

کرملين:

لوکاشنکو طي روزهاي
آتي به مسکو مي‌آيد

ســخنگوي کرمــلــين (دوشنبه) گـفت، رئيس‌جمهوري بلاروس احتمالا ظرف روزهاي آتي به مسکو، پايتخت روسيه سفر مي‌کند.به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک، ديميتري پسکوف، سخنگوي رياست جمهوري روسيه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره تدارکات سفر الکساندر لوکاشنکو، رئيس‌جمهوري بلاروس گفت: مقدمات اين سفر وارد مرحله فعال شده است. در کل، مي‌توان انتظار داشت که اين سفر در روزهاي آتي انجام شود و ما در موعد مناسب درباره آن اطلاع‌رساني مي‌کنيم.پسکوف در بخش ديگري از صحبت‌هايش درباره الکسي ناوالني گفت، انتظار مي‌رود آلمان به زودي اطلاعاتي را درباره اين چهره اپوزيسيون روسيه ارائه دهد.پيشتر هايکو ماس، وزير امور خارجه آلمان گفته بود، برلين ممکن است اطلاعاتي را درباره ناوالني به اشتراک بگذارد. او در برلين بابت آنچه مسموميت گزارش شده است، تحت‌درمان قرار دارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی