بستن

آیا كاسيس حامل پیام آمریکاست؟

آیا كاسيس حامل پیام آمریکاست؟

آرمان ملي: ايگنازيو كاسيس، وزير امور خارجه سوئيس براي انجام ديدار سه روزه، شنبه وارد ايران شد. برخي گمانه‌ها از احتمال انتقال پيام واشنگتن به تهران توسط وزير خارجه سوئيس حکايت دارد، اما آغازگر سفر آقاي کاسيس به ايران، سفر يک روزه به شهر تاريخي اصفهان بود. پس از اين سفر يک روزه وزير خارجه سوئيس براي ديدارهاي رسمي به تهران خواهد رفت. سفر آقاي کاسيس در چارچوب جشن صدمين سالگرد مناسبات ديپلماتيك سوئيس و ايران انجام شده است اما برخي ناظران حضور يک مقام عالي‌رتبه سوئيسي در ايران را با‌اهميت ارزيابي مي‌کنند. سوئيس از حدود 40 سال پيش تاکنون وظيفه حفاظت از منافع آمريکا در ايران را برعهده دارد. در پي تسخير سفارت آمريكا در تهران در سال 1359 و قطع روابط ايران و آمريكا، سوئيس از 31 خرداد همان سال مسئوليت حفاظت از منافع آمريكا در تهران را برعهده گرفت.

تشکر وزير خارجه آمريکا از همتاي سوئيسي خود

از همين‌رو وزير خارجه آمريکا در گفت‌وگوي تلفني با همتاي سوئيسي خود، از اين کشور براي «نقش سازنده و ادامه‌دار» حفاظت از منافع آمريکا در ايران قدرداني کرد. سوئيس که همواره منتقل‌کننده پيام‌هاي تهران و واشنگتن براي يکديگر بوده است با تشديد تنش‌ها ميان دو کشور که با افزايش تحريم‌هاي واشنگتن عليه ايران همراه شده، نقش کليدي‌تري پيدا کرده است. وزير خارجه آمريکا در گفت‌وگوي تلفني با وزير خارجه سوئيس از کمک‌هاي اين کشور در مراقبت و بازگرداندن شهروندان آمريکايي بازداشت شده در ايران، تشکر کرده است. ديپلمات‌هاي سوئيس در سال‌هاي گذشته توانسته‌اند در تبادل زنداني ميان ايران و آمريكا نقش مثبتي ايفا کنند. در سال 2016 ميلادي چند زنداني دو‌تابعيتي ايراني- آمريکايي توانسته‌اند از طريق سوئيس به آمريكا بازگردند و در مقابل هفت ايراني نيز از زندان‌هاي آمريکا آزاد شده و به ايران بازگشته‌اند. در سال 2020 ميلادي نيز يک افسر سابق ارتش آمريکا به نام مايكل وايت كه به 10 سال زندان در ايران محكوم شده بود، پس از دو سال زنداني شدن از ايران اخراج شد. همزمان با بازگشت آقاي وايت به آمريکا، سيروس عسگري، دانشمند ايراني اجازه يافت تا از آمريكا به ايران بازگردد. از همين رو برخي تحليلگران معتقدند سوئيس مي‌تواند نقشي اساسي در زمينه كاهش تنش بين تهران و واشنگتن ايفا کند. در روزهاي اخير برخي محافل خبري سفر وزير خارجه سوئيس به ايران را از اين جهت حائز اهميت مي‌دانند كه معمولا آمريكا از طريق اين كشور پيام‌هاي خود را به ايران ارسال مي‌كند. سوئيس همچنين در سال 2017 حفاظت از منافع ايران در عربستان و بالعكس و از سال 2019، حفاظت از منافع ايران در كانادا را برعهده گرفته است؛ دو کشوري که روابط‌‌‌شان با ايران يا پرتنش بوده يا پرتنش شده است. براساس برنامه پيش‌بيني شده قرار است وزير خارجه سوئيس با رئيس‌جمهور، رئيس مجلس، وزير خارجه و دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ديدار و گفت‌و‌گو کند. نشست با نمايندگان شرکت‌هاي سوئيسي که در بخش‌هاي بهداشت و درمان فعال هستند از ديگر برنامه‌هاي وزير خارجه سوئيس است.

راهکاري براي تأمين مالي کانال بشر‌دوستانه

به نظر مي‌رسد در ديدار وزير امور خارجه سوئيس با مقامات ايراني، گفت‌وگو بر سر كانال پرداخت مالي سوئيس جهت صدور كالاهاي بشردوستانه به ايران و بحث پيرامون تحولات جديد مذاكرات هسته‌اي ايران و نيز خاورميانه از اهميت بالايي برخوردار خواهد بود. پيش از اين اعلام شده بود که سوئيس در حال كار كردن روي يك كانال مالي براي ارسال كالاهاي انسان‌دوستانه مانند دارو و تجهيزات پزشکي به ايران است. از همين رو يافتن راهکاري براي تأمين مالي کانال بشر‌دوستانه سوئيس از اهميت بالايي برخوردار است؛ چرا‌که به عنوان مثال 50 معامله در انتظار تامين مالي اين كانال هستند. در پي اعمال تحريم‌هاي اقتصادي اتحاديه اروپا عليه ايران براي تعليق برنامه هسته‌اي، سوئيس به عنوان کشوري اروپايي به مراودات تجاري خود با ايران ادامه داد. آقاي کاسيس كه از سال 2017 مسئوليت وزارت خارجه سوئيس را برعهده دارد تا پيش از اين به تهران سفري نداشته است.

ادامه سرمايه‌گذاري شرکت‌هاي سوئيسي در ايران

وزارت امور خارجه سوئيس در پيامي توييتري ابراز تمايل شرکت‌هاي اين کشور براي سرمايه‌گذاري در ايران به‌رغم تحريم‌هاي آمريکا را اعلام کرد. وزارت امور خارجه سوئيس در پي سفر ايگنازيو کاسيس وزير خارجه اين کشور به تهران در صفحه کاربري توييترش نوشت: شرکت‌هاي سوئيسي به لطف کانال بشردوستانه براي پرداخت هزينه‌هاي غذا و دارو برخلاف تحريم‌هاي اقتصادي به سرمايه‌گذاري در ايران ادامه مي‌دهند. ايگنازيو کاسياس، وزير خارجه سوئيس نيز که در تهران حضور دارد در ديدار با قاليباف، رئيس مجلس با بيان اينکه امروز ايران از مشکلات اقتصادي ناشي از تحريم‌هاي ظالمانه رنج مي‌برد، گفت: اميدواريم جشن صدسالگي آغاز روابط ميان ايران و سوئيس، تقويت روابط ميان دو کشور را بيش از پيش رقم بزند و ما بتوانيم به نقش خود به عنوان حافظ منافع به خوبي عمل کنيم. وزير خارجه سوئيس در ادامه با اشاره به کانال مالي، که اخيرا ميان دو کشور باز شده است، اظهار داشت: اين کانال مالي به جريان سيال درآمدهاي ايران به خصوص در حوزه غذا و دارو کمک مي‌کند که البته اقدام کمي بوده و بايد گسترش يابد. وي با اشاره به حضور برخي شرکت‌هاي سوئيسي در ايران عنوان کرد: چند شرکت بزرگ سوئيسي باوجود تحريم‌هاي موجود عليه ايران هنوز در اين کشور حضور دارند و به کار خود ادامه مي‌دهند. وزير خارجه سوئيس در پايان خاطرنشان کرد: تلاش حداکثري خود را براي پيشبرد گفتمان بين‌المللي و تقويت روابط دوجانبه خواهيم داشت.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی