بستن

تظاهرات مردم لبنان در مقابل پارلمان

تظاهرات مردم لبنان 
در مقابل پارلمان

عده کثيري از مردم لبنان با تجمع در مقابل پارلمان اين کشور در بيروت، خواستار محاکمه عاملان احتمالي يا مقصران انفجار بندر بيروت شدند. شهر بيروت (شنبه) شاهد اعتراضات وسيع مردمي بود و بسياري از شهرهاي ديگر نيز خود را براي شرکت در اين اعتراضات به پايتخت رسانده بودند. به نوشته الميادين، برخي از معترضان در تلاش براي ورود به ساختمان پارلمان بودند که با مأموران درگير شدند و نيروهاي امنيتي نيز به سوي آنها گاز اشک‌آور پرتاب کردند. تجمع‌‌کنندگان شعارهايي در اعتراض به وضعيت معيشتي خود و همچنين انفجار مهيب بيروت سر مي‌دادند. فرماندهي ارتش لبنان نيز با بيان اينکه ميزان خشم مردم از انفجار بيروت را درک مي‌کند، از معترضان خواست از خشونت پرهيز کرده و از آسيب به اموال عمومي خودداري کنند. ميشل عون، رئيس‌جمهور لبنان گفته بود که مردم لبنان از حادثه رخ داده عصباني هستند و او نيز به همان ميزان خشمگين است. در همين حال برخي عناصر سياسي وابسته به جريان 14 مارس نيز در مصاحبه‌هاي خود با رسانه‌هاي جريان سعودي در تلاش براي موج‌آفريني عليه مقاومت لبنان برآمده‌اند. «سامي الجميل» رئيس حزب الکتائب (فالانژ) که همه نمايندگان آن از پارلمان استعفاء داده‌اند در مصاحبه با شبکه العربيه، حزب‌ا... لبنان را عامل نابه ساماني‌هاي اين کشور دانست. در همين راستا «هادي القبيسي» تحليلگر لبناني به وبگاه المعلومه گفت که جريان وابسته به سعد الحريري با انتشار اخبار دروغ به دنبال آشوب و فتنه‌انگيري است.

استعفاي نمايندگان حزب «الکتائب»

همچنين در پي انفجار در بندر بيروت که تاکنون بيش از 150 کشته بر جا گذاشته، نمايندگان حزب لبناني «الکتائب» در پارلمان اين کشور استعفا کردند. «سامي الجميل» رئيس حزب «الکتائب» (شنبه) از استعفاي نمايندگان اين حزب در پارلمان لبنان خبر داد. نمايندگان اين حزب وابسته به 14 مارس در پارلمان لبنان، سامي الجميل، نديم الجميل و الياس حنکش هستند.

بر اساس گزارش روزنامه «النهار»، اين حزب دبيرکل خود «نزار نجاريان» را که از جمله کشته‌شدگان انفجار بيروت بود، به خاک سپرد. از سوي ديگر «پولا يعقوبيان» نيز که از نمايندگان مستقل در پارلمان لبنان است، در گفت‌وگو با «سي ان ان» از قصد خود براي استعفا خبر داد. مروان حماده از فراکسيون «اللقاء الديموقراطي» (وابسته به جنبلاط) نيز استعفا کرده است.

از وجود مواد منفجره اطلاعي نداشتم

استاندار بيروت نيز گفت که هيچ نهاد دولتي، استانداري را از وجود مواد منفجره در بندر آگاه نکرده بود. «مروان عبود» استاندار بيروت، شامگاه روز جمعه در گفت‌و‌گو با شبکه «فرانس24» اطلاعاتي درباره انفجار عصر روز سه‌شنبه در بندر بيروت ارائه کرد. استاندار بيروت در اين خصوص گفت:‌ آنچه در بيروت رخ داد، فاجعه‌اي بزرگ بود. انگار يک بمب هسته‌اي کوچک [به بيروت] برخورد کرده است. بندر و مناطق مسکوني به‌طور کامل ويران شده است و بيروت به يک شهر مصيب‌زده تبديل شده است. مروان عبود در ادامه گفت که تمام تلاش‌ها و کمک‌هايي که تا به اين لحظه، صورت گرفته است همچون قطره‌اي در برابر درياست و تأثير آن به علت بزرگي فاجعه حس نمي‌شود. عبود ادامه داد:‌ استانداري از وجود مواد منفجره در انبار شماره 12 بندر بيروت، بي‌اطلاع بوده است. عبود در پاسخ به سوالي در خصوص وجود مواد منفجره در اماکن مشابه گفت که مقامات لبناني در حال تحقيق و جست‌و‌جوي تمام اماکني هستند که ممکن است در آنها مواد منفجره وجود داشته باشد و زندگي ساکنان را به خطر بيندازد. بندر بيروت عصر روز سه‌شنبه هفته گذشته شاهد انفجاري مهيب بود که طبق جديدترين آمارها، شمار جان‌باختگان اين انفجار به 154 کشته و بيش از 6000 مجروح رسيده است. وزرات بهداشت لبنان نيز گزارش داد که همچنان 60 نفر مفقود هستند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی