بستن

هرکاری می‌خواهید علیه دادگاه انجام دهید اما پول بیت‌المال را برگردانید

هرکاری می‌خواهید علیه دادگاه انجام دهید اما پول بیت‌المال را برگردانید

آرمان ملي- دوازدهمين جلسه دادگاه رسيدگي به اتهام مديرعامل سابق شرکت بازرگاني پتروشيمي و 14 متهم ديگر به رياست قاضي مسعودي‌مقام برگزار شد. در اين جلسه رئيس دادگاه خطاب به متهمين غايب تذکر داد از اقدامات تهديدآميز نسبت به قضات خودداري کنند. همچنين متهمين خيري‌زاده و اعلايي رحماني به دفاع از خود پرداختند.

از اقدامات تهديدآميز پرهيز کنيد

در ابتداي جلسه قاضي مسعودي‌مقام در تذکري گفت: در ابتدا به متهمان به‌ويژه مرجان شيخ‌الاسلامي و علي اشرف‌رياحي تذکر مي‌دهم که از اين اقدامات تهديدآميز شما نسبت به قضات محکمه و مزاحمت‌هاي تلفني به شعبه که از خارج از کشور و داخل کشور انجام مي‌گيرد، خودداري کنند. ميزان نوشت، وي ادامه داد: همه بايد در دادگاه حاضر شده و دفاع کنند، اين افراد جزء متهمان اقتصادي هستند و به جاي اين اقدامات، سعي کنند اموال به تاراج‌رفته بيت‌المال را برگردانند. قاضي اظهار داشت: اگر بعضي مواقع فکر مي‌کنند اطلاعاتي که دارند بسيار ذي‌قيمت است مي‌توانند اين اطلاعات را در اختيار وکلايشان قرار دهند، آنچه اين متهمان مي‌دانند سابقا در اختيار ما قرار گرفته است به گونه‌اي که هم ضابطان اين اطلاعات را به ما دادند و هم خودمان آن را به دست آورده‌ايم. وي ادامه داد: اينکه علي اشرف‌رياحي عليه سبحاني، حمزه‌لو و مرجان شيخ الاسلامي و همچنين برعکس خانم مرجان شيخ‌الاسلامي عليه آقايان حمزه‌لو، سبحاني و احمديان مي‌خواهند مستنداتي ارائه دهند بايد بگوييم که ما به اندازه کافي مستند داريم و اين مستنداتي که مي‌خواهيد ارسال کنيد به وکلايتان بدهيد تا آنها دفاع کنند و به صورت غيرمتعارف وارد اين موضوعات نشويد. ما تمام مراتب را به تمام مراجع امنيتي و انتظامي و همچنين مسئولان قوه قضائيه منعکس کرديم که اين افراد پا را فرا‌تر از حدشان گذاشتند و متاسفانه به دنبال اقداماتي هستند که تاثيري در پرونده نخواهد داشت. قاضي تصريح کرد: هرکاري که مي‌خواهيد عليه قضات و اين دادگاه انجام دهيد؛ اما بايد پول بيت‌المال را برگردانيد.

با کارگزاري اموال انگليس و کانادا به دست نمي‌آيد

در ادامه جلسه دادگاه متهم خيري‌زاده در جايگاه قرار گرفت و گفت: لايحه خود را تقديم دادگاه کرده‌ام. ما در تهران گيرنده وجه بوديم و در جريان روش تهيه وجه نبوديم. قاضي خطاب به اين متهم گفت: يعني شما نمي‌دانستيد شرکت‌هاي مربوط به برخي از اعضاي هيات‌مديره بوده‌اند. شما به عنوان مدير مالي نگفته‌ايد اين شرکت‌ها که طرف حساب ما نيستند. يعني شما متوجه نشديد که با اين ارز‌ها سرمايه‌گذاري مي‌شود. متهم خيري‌زاده پاسخ داد: من با اين موضوع مخالفت مي‌کردم و نامه‌هاي بسياري هم زده‌ام؛ اما آنها مرا جابه‌جا کرده‌اند و من را از آنجا برداشتند. قاضي خطاب به اين متهم گفت: يعني شما مي‌گوييد اين کار‌ها خلاف بوده است و من همراهي نکرده‌ام به خاطر همين مرا کنار گذاشته‌اند و از سال 90 زمام امور را به دست گرفته‌اند. گفتني است بعد از دفاعيات متهم خيري‌زاده، قاضي مسعودي‌مقام گفت: برخي از متهمان اموال، خانه‌ها و ويلا‌هايي در برخي از کشور‌ها دارند که از بالاترين مقامات آن کشور ارزشش بيشتر است. وي ادامه داد: با کار کارگزاري به دست آوردن اين اموال در انگليس و کانادا غيرممکن است. اينکه چقدر درصدد کتمان و انحراف در تحقيقات هستند و به زور و اقدامات ايذايي متوسل مي‌شوند دليل دارد، زيرا حجم آن چند ده‌هزار ميليارد است و بايد هرکس سر راهشان قرار مي‌گيرد را بردارند و ان‌شاءا... خداوند کمک کند ما به درستي قضاوت کنيم و کشف حقيقت را انجام دهيم. در ادامه قاضي از وکيل متهم علي اشرف رياحي متهم فراري خواست در جايگاه قرار گيرد. قاضي مسعودي‌مقام خطاب به وکيل متهم رياحي گفت: ما موکل شما را بار‌ها احضار کرديم و او مستنداتي ارائه کرده، اما در دفاع از خود چيزي ارائه نکرده و مستندات را عليه ساير متهمان مانند آقاي حمزه‌لو و خانم شيخ‌الاسلامي ارائه کرده است. وي ادامه داد: مستندات وجوه کسب‌شده و ارتباط او حتي بعد از سال 92 با خانم مرجان شيخ‌الاسلامي محرز و مسلم است و اين مستندات وجود دارد. قاضي افزود: موکل شما وقت کافي براي حضور در دادگاه و دفاع از خود را داشته، اما گويا به او گفتند در جلسه دادگاه حاضر نشود. وکيل متهم اشرف‌رياحي گفت: من به موکلم دسترسي ندارم و فقط امروز يک نوشته‌اي از او به دستم رسيد که امضاي وي نبود لذا نمي‌توانستم به آن استناد کنم. در ادامه نماينده دادستان گفت: تحقق جرم اخلال در نظام اقتصادي صرفا با وجود قصد مقابله با نظام محقق نمي‌شود و ممکن است کسي قصد مقابله با نظام نداشته باشد، اما علم آن را داشته باشد که اقدام او موثر است. وي افزود: آنچه در مورد متهمان حاضر استدلال مي‌کنيم علم به موثر بودن است.

حاضرم شرکت‌هايم را به دولت بدهم

در ادامه جلسه دادگاه عليرضا اعلايي رحماني در جايگاه قرار گرفت و گفت: سه عضو هيات‌مديره منتسب به دولت بودند و در تمامي موارد آنها حضور داشتند و من هم بوده‌ام. من نه ارزي منتقل کردم نه ارزي مي‌خريدم نه دستوري براي واريز ارز داشتم. اين متهم اضافه کرد: اعضاي منتسب به دولت در هيات‌مديره اگر موردي را مي‌ديدند بايد بيان مي‌کردند، اما هيچ چيزي بيان نشد حتي من از آنها پرسيدم که آيا اين روال درست است که آنها گفتند بله اين روال درست است. متهم گفت: با توجه به اينکه گفته مي‌شود سرور اطلاعات آتش زده شده، در نتيجه اطلاعات مخدوش شده و اين اطلاعات جايگزين‌شده مخدوش است و نمي‌تواند مبناي بررسي باشد. قاضي خطاب به اين متهم گفت: اتفاقات زيادي افتاده است قبل از اينکه ما ورود کنيم تمام اطلاعاتي را که به ما مي‌دادند اطلاعات اصلي نبود درحالي‌که ما اطلاعات اصلي را داشتيم. شريفي اطلاعات بسيار غلطي مي‌داده است و بسياري از آنها هم سند داشته و ما از اين موضوعات مطلع بوديم. قاضي خطاب به اين متهم گفت: حالا شما بگوييد چرا وجوهي را که در اختيار داريد برنمي‌گردانيد؟ قاضي خطاب به اين متهم گفت: شما مي‌خواستيد برويد و اموالتان را انتقال داده‌ايد. بايد بگوييد چگونه صاحب ده‌ها شرکت شديد؟ اين متهم بيان کرد: اين موضوع کذب است و من نمي‌خواستم بروم. کسي که بخواهد فرار کند شبانه فرار مي‌کند و راهي پيدا مي‌کند. در ادامه متهم گفت: هرجايي که از من و بستگانم حسابي وجود دارد بگيريد. قاضي از متهم پرسيد: چند شرکت در داخل و خارج داريد؟ متهم پاسخ داد: يک شرکت در خارج دارم که مي‌خواستم منحل کنم چراکه فعاليت نمي‌کرد. حدود چهار الي پنج شرکت در داخل دارم که فعال هستند، اما تعداد شرکت‌هاي غيرفعالم را به خاطر ندارم. قاضي خطاب به متهم گفت: بالغ بر 20 تا 30 شرکت داريد. قاضي خطاب به متهم گفت: آيا حاضر هستيد شرکت‌هاي خود را به دولت بدهيد؟ متهم اعلايي گفت: بله حاضر هستم، اما دولت دنبال بدهي نيست. قاضي گفت: اگر بخواهيد اين شرکت‌ها را بدهيد بايد با تمام اموال و دارايي‌هايش به دولت بدهيد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی