بستن

خبـــر و نظـــر

خبـــر و نظـــر

ترکيه براي آتش‌بس در ليبي شرط گذاشت

سخنگوي رياست جمهوري ترکيه اعلام کرد که شرط اجراي آتش‌بس در ليبي خروج شبه‌نظاميان موسوم به «ارتش ملي ليبي» از شهر «سرت» است. «ابراهيم کالين» سخنگوي رياست‌جمهوري ترکيه در مصاحبه با خبرگزاري «فرانس پرس» اعلام کرد که شرط آتش‌بس در ليبي خروج شبه‌نظاميان موسوم به «ارتش ملي ليبي» به رهبري «خليفه حفتر» از شهر «سرت» (شمال ليبي) است. سخنگوي رياست‌جمهوري ترکيه در اين خصوص گفت که ترکيه از خواسته دولت «وفاق ملي» مبني بر لزوم بازگشت به مناطق سال 2015 حمايت مي‌کند؛‌ اين مساله با خروج نيروهاي ارتش ملي از سرت و «الجفره» در جنوب صورت مي‌گيرد. از سويي ديگر ابراهيم کالين با متهم کردن فرانسه گفت: «حمايت فرانسه از خليفه حفتر امنيت پيمان آتلانتيک شمالي، مديترانه، شمال آفريقا و ثبات ليبي را به خطر مي‌اندازد». کالين ادامه داد: «ما در ليبي از دولت مشروع حمايت مي‌کنيم. اين در حالي است که دولت فرانسه از رهبر جنگ حمايت مي‌کند». اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود که پيشتر، «عبدالفتاح السيسي» رئيس‌جمهور مصر در اقدامي که ناظران آن را تلاشي براي نجات حفتر از بحران به وجود آمده در اين کشور قلمداد کردند، پس از نشست با حفتر و «عقيله صالح» رئيس مجلس نمايندگان شرق ليبي از طرح آتش‌بس در اين کشور خبر داد؛ اما اين طرح از جانب دولت وفاق ملي رد شد.

کره‌شمالي با همسايه جنوبي مقابله‌به‌مثل مي‌کند

کره‌شمالي در تازه‌ترين تاکتيک رويارويي با کره‌جنوبي اعلام کرد که قصد دارد از ابزارهاي تبليغاتي مانند اوراق انتشاري عليه همسايه جنوبي استفاده کند. به گزارش خبرگزاري يونهاپ کره جنوبي، کره شمالي برگه‌هاي تبليغاتي ضد‌همسايه را در شمارگان بسيار زياد آماده کرده است تا آنها را در منطقه مرزي دو کشور منتشر کند. تنش‌ها ميان دو کره از زماني شدت گرفت که برخي از فعالان کره‌جنوبي و افرادي که از کره‌شمالي به آن کشور متواري شده بودند، برگه‌ها و بالن‌هاي تبليغاتي عليه رهبر کره‌شمالي در مرز مشترک منتشر کردند. خبرگزاري کره شمالي در گزارشي آورده است که شمار زيادي از مردم عصباني از کره‌جنوبي خود را براي مشارکت در اين اقدام و توزيع اين اقلام براي تنبيه آن کشور آماده کرده‌اند. اين گزارش انتشار اين اوراق تبليغاتي عليه همسايه جنوبي را «سيلي بر مقام‌هاي کره جنوبي» مي‌داند که در دو سال گذشته به دليل اقدامات نادرست خود باعث تشديد تنش‌ها ميان دو کشور شده‌اند. اين کشور همچنين تصاويري را از کارگران و نيروهايي منتشر کرده است که در حال آماده کردن اين اوراق تبليغاتي ضد‌کره جنوبي هستند که يکي از آنها محتواي تبليغاتي عليه «مون جائه اين» رئيس‌جمهور کره است. کره شمالي مي‌گويد انتشار اين اسناد يکي از اقدامات پيونگ‌يانگ عليه کره جنوبي است کشوري که دشمني نشان داده است و بايد مجازات شود و اقدامات ديگري خارج از تصور عليه آن کشور در نظر گرفته شده است. رسانه‌هاي دولتي کره شمالي در روزهاي اخير گزارش کرده‌اند صبر مردم اين کشور به سر رسيده است و آنها مملو از خشم و عصبانيت از کره جنوبي هستند و اين خشم در حال انفجار است.

اتحاديه اروپا:

اختلافات با انگليس براي مذاکرات پسا‌برگزيت زياد است

رئيس کميسيون اروپا گفت: انگليس و اتحاديه اروپا هنوز براي دستيابي به توافقنامه تجارت پس از برگزيت نياز به عبور از اختلافات گسترده هستند. به گزارش رويترز، اورسولا فون درلاين در کنفرانس خبري گفت: ما بايد از اختلافات گسترده عبور کنيم. وي افزود: زمان کوتاه است با اين حال حتي اگر توافقي صورت بگيرد، بسياري از مسائل در روابط ما با انگلستان از جمله براي شهروندان، مشاغل و ادارات تغيير خواهد کرد. انگليس 31 ژانويه گذشته (11 بهمن 98) به طور رسمي عضويت اتحاديه اروپا را ترک کرد و تا آخر سال جاري ميلادي و در چارچوب دوره موسوم به گذار، تابع قوانين اتحاديه اروپاست. پس از آن، همه روابط چهار دهه گذشته ميان 2 طرف متوقف خواهد شد. دو طرف تلاش مي‌کنند تا پيش از پايان دوره گذار درباره آينده همکاري‌هاي دوجانبه به توافق برسند. انگليسي‌ها در چهار مذاکره اخير برگزيت يک چيز را روشن کرده‌اند: آنها به هيچ‌وجه آماده اتخاذ کليه استانداردهاي اتحاديه اروپا در زمينه حفاظت از محيط زيست، نيروهاي کار و مصرف‌کنندگان و همچنين ماليات‌ها و کمک‌هاي دولتي براي داشتن امتياز دسترسي به بازارهاي داخلي اتحاديه اروپا نيستند. از نظر انگليس، تعهد بلندمدت به استانداردهاي اتحاديه اروپا مي‌تواند از توافق تجاري گسترده با ايالات متحده جلوگيري کند. وعده بازگشت به بازار تجارت جهاني از جمله وعده‌هاي اصلي دولت انگليس براي اجراي برگزيت بود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی