بستن

فراســـو

فراســـو

ابراز نگراني مجدد اتحاديه اروپا درباره شکست مذاکرات برگزيت

رئيس کميسيون اروپا بار ديگر نسبت به محدوديت زمان مذاکرات با انگليس در خصوص آينده همکاري‌هاي 2 طرف در دوره پسابرگزيت ابراز نگراني کرد و هشدار داد که هنوز بخش زيادي از کارها براي رسيدن به توافق باقي‌ مانده است. «اورسولا فون درلاين» روز چهارشنبه با ايراد سخناني در پارلمان اروپا گفت: ما اينک نصف مذاکرات را انجام داده و پنج ماه تا پايان مهلت تعيين شده فرصت داريم. اما قطعا نصف کارها براي رسيدن به توافق صورت نگرفته و زمان اندکي پيش‌روي ما باقي است. رئيس کميسيون اروپا همچنين عنوان کرد که نخست‌وزير انگليس رسما به او ابلاغ کرده که به تمديد مهلت مذاکرات پس از پايان امسال تمايلي ندارد. وي با اعلام آمادگي اتحاديه اروپا براي نشان دادن انعطاف در مذاکرات برگزيت خاطر نشان کرد: اما اين امر بدون در نظر گرفتن شرايط برابر قابل دستيابي نيست. فون درلاين تصريح کرد که چنانچه انگليس خواهان دسترسي به بانک اطلاعات حساس و همکاري نزديک با پليس و دستگاه قضايي اتحاديه اروپاست، بايد براي تحويل اطلاعات شهروندان اروپايي هم ضمانت محکمي ارائه دهد.وي با بيان اين مطالب تصريح کرد: هيچ کس با قاطعيت نمي‌تواند اعلام کند که اين مذاکرات تا پايان امسال به کجا ختم خواهد شد. انگليس 31 ژانويه گذشته (11 بهمن 98) به‌طور رسمي اتحاديه اروپا را پس از 47 سال عضويت ترک کرد و تا آخر سال جاري ميلادي و در چارچوب دوره موسوم به گذار، تابع قوانين اتحاديه اروپاست. پس از آن، همه روابط چهار دهه گذشته ميان 2 طرف متوقف خواهد شد. دو طرف تلاش مي‌کنند تا پيش از پايان دوره گذار درباره آينده همکاري‌هاي دوجانبه به توافق برسند. انگليسي‌ها در چهار مذاکره اخير برگزيت يک چيز را روشن کرده‌اند: آنها به هيچ‌وجه آماده اتخاذ کليه استانداردهاي اتحاديه اروپا در زمينه حفاظت از محيط‌زيست، نيروهاي کار و مصرف‌کنندگان و همچنين ماليات‌ها و کمک‌هاي دولتي براي داشتن امتياز دسترسي به بازارهاي داخلي اتحاديه اروپا نيستند. از نظر انگليس، تعهد بلندمدت به استانداردهاي اتحاديه اروپا مي‌تواند از توافق تجاري گسترده با ايالات متحده جلوگيري کند. وعده بازگشت به بازار تجارت جهاني از جمله وعده‌هاي اصلي دولت انگليس براي اجراي برگزيت بود. خبرگزاري رويترز در گزارشي در همين زمينه نوشت؛ دولت آلمان که از 2 ماه ديگر رياست دوره‌اي اتحاديه اروپا را برعهده خواهد گرفت، نسبت به شکست مذاکرات و عدم توافق با انگليس هشدار داده است.اسناد محرمانه وزارت امور خارجه آلمان حاکي است که برلين، ساير دولت‌هاي اروپايي را تحت فشار قرار داده تا براي توافق با انگليس انعطاف نشان دهند. در اين اسناد آمده است: از ماه سپتامبر مذاکرات وارد مرحله سرنوشت‌سازي مي‌شود. انگليس از هم اکنون تهديدها عليه بروکسل را به اين اميد افزايش داده که در بازه زماني کوتاهي به توافق برسد. «نيکولينا بريانس» وزير امور اروپايي کرواسي که کشورش رياست دوره‌اي اتحاديه اروپا را تا پايان ماه آينده ميلادي برعهده دارد، ابراز اميدواري کرده که پيش‌نويس توافق برگزيت تا اکتبر (مهر/آبان) آينده حاصل شود. بر اساس برنامه اعلام شده، مذاکرات برگزيت ميان نمايندگان انگليس و اتحاديه اروپا از ماه آينده ميلادي به صورت هفتگي برگزار خواهد شد. اين مذاکرات براي نخستين بار پس از فروردين گذشته به صورت رو‌در‌رو برگزار و به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت تا دو طرف حوزه‌هايي را که مي‌توان نسبت به آن سازش کرد، شناسايي کنند.

اولين ديدار ماکرون و جانسون از زمان شيوع ويروس کرونا

رئيس‌جمهور فرانسه که در اولين سفر خارجي خود از زمان شيوع ويروس کرونا به لندن سفر کرده بود با «بوريس جانسون» نخست وزير انگليس ديدار و رايزني کرد. «امانوئل ماکرون» رئيس‌جمهور فرانسه و بوريس جانسون نخست‌وزير انگليس براي اولين بار از زمان شيوع ويروس کرونا با يکديگر ديدار و درباره مسائل مختلف دوجانبه و بين‌المللي رايزني کردند. براساس گزارش خبرگزاري شينهوا، اين اولين سفر ماکرون به يک کشور خارجي از زمان شيوع پاندمي کرونا در فرانسه بود که تلفات زيادي نيز هم در فرانسه و هم در انگليس برجا گذاشته است. شينهوا نوشت: بعد از تماشاي نمايش هوايي نيروي هوايي سلطنتي انگليس، جانسون و ماکرون در دفتر نخست وزيري انگليس در خيابان داونينگ استريت لندن بيش از 45 دقيقه به صورت خصوصي با يکديگر رايزني کردند. طبق بيانيه لندن درباره اين ديدار، جانسون از توافق به دست آمده ميان انگليس و اتحاديه اروپا درباره فاز آخر برگزيت استقبال کرده است و خواستار تسريع در روند مذاکرات در ماه جولاي شده است. دو طرف همچنين درباره همکاري مشترک دو کشور براي مبارزه با کرونا و همچنين بحران پناهجويان رايزني کرده اند. جزئيات بيشتري درباره اين ديدار خصوصي رهبران فرانسه و انگليس منتشر نشده است. بوريس جانسون از معدود رهبران جهان بود که به کرونا مبتلا شد و در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان نيز بستري شد و چندين هفته از حضور در دفتر نخست وزيري بازماند.

افزايش تنش لفظي چين و هند بر سر اختلافات مرزي

سخنگوي وزارت امور خارجه هند درواکنش به بيانيه وزير امور خارجه چين پس از تماس تلفني با همتاي هندي خود گفت، ادعاهاي غيرقابل تحمل و اغراق‌آميز با توافق درخصوص مديريت اوضاع مرزي متناقض است. «آنوراگ سريواستاوا» سخنگوي وزارت امور خارجه هند روز پنجشنبه، ادعاهاي مرزي چين را «غيرقابل تحمل» توصيف کرد. به نوشته روزنامه «گاردين»، سريواستاوا گفت، پکن و دهلي‌نو بر قبول مسئوليت مديريت اوضاع در مرزهاي دو کشور توافق کرده‌اند اما «مطرح کردن ادعاهاي غيرقابل تحمل و اغراق‌آميز با اين درک مشترک در تضاد است». «وانگ يي» وزير امور خارجه چين، چهارشنبه شب پس از تماس با «سابرامانيام جايشانکار» همتاي هندي خود گفت دهلي‌نو نبايد تلاش پکن در جهت حراست از مرزهايش را دست‌کم گرفته يا قضاوت اشتباه کند.وزير امور خارجه چين پس از اين تماس تلفني در بيانيه‌اي از دولت هند درخواست کرد تحقيقاتي را درباره حوادث بامداد سه شنبه انجام داده و کساني که در وقوع آن مقصر هستند «به‌شدت تنبيه کنند». وانگ يي تأکيد کرد هند تنها طرف مقصر در اين حادثه بوده و نيروهاي هندي از خط کنترل مرزي عبور کرده بودند.از سوي ديگر جايشانکار با انتشار بيانيه‌اي، ادعاي چين درخصوص حاکميت بر دره «گالوان» را عامل خشونت‌ها و تلفات اخير دانست. به دنبال مرگبارترين تقابل نظامي دو کشور در مناطق مورد اختلاف طي چند دهه گذشته که روز سه شنبه رخ داد، حداقل 20 نظامي هندي و همچنين يک افسر ارتش چين کشته شدند. منابع هندي روز چهارشنبه از نشست وزير دفاع اين کشور با فرماندهان نيروي زميني، هوايي و دريايي هند براي بررسي تنش‌هاي مرزي با چين خبر دادند. «نارندرا مودي» نخست‌وزير هند در اولين سخنراني خود بعد از اين درگيري‌ها تصريح کرد که دهلي نو در تلاش است تا اطمينان حاصل کند که «اختلافات به نزاع تبديل نشود» اما تأکيد کرد که هيچ‌گونه مصالحه‌اي در خصوص «حاکميت کشورش» نخواهد کرد. چين و هند که بيش از چهار هزار کيلومتر مرز مشترک دارند بر سر مناطقي از جمله «زنگنان» در منطقه هيماليا اختلافات ارضي دارند و دو طرف مدعي حاکيت بر بخش‌هايي از اين منطقه هستند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی