بستن

خبـ ـ ـ ـر و نظـ ـ ـ ـر

خبـ ـ ـ ـر و نظـ ـ ـ ـر

چين و چالش‌هاي پسا‌کرونا

بسيار تصور مي‌کنند که چين با عبور از دوره شيوع کرونا به وضعيت با ثبات اقتصادي مي‌رسد اما اين دوره گذار مي‌تواند مدتي طولاني باشد و بعيد است کشور بسرعت به شرايط عادي بازگردد.‌ شيوع کرونا باعث تعطيلي کسب‌و‌کارها، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و صنايع شده است به طوري که بسياري از مشاغل تعطيل است و شمار زيادي نيز کارشان را از دست داده‌اند صادرات کاهش يافته و ارزش تجارت خارجي به دليل شيوع کرونا افت کم‌سابقه‌اي داشته است عبور از اين دوره به معناي اين نيست که چين در وضعيت عادي اقتصادي قرار گرفته است. بيکاري، وام‌هاي بانکي سنگين، ورشکستگي شرکت‌هاي متوسط و کوچک و بدهي‌هاي بالا از جمله چالش‌هاي فراکرونايي براي چين محسوب مي‌شود. کري خوانگ تحليلگر مسائل چين مي‌گويد که تصور اينکه اقتصاد پس از کرونا عادي مي‌شود کاملا نادرست است به اين سرعت ممکن نيست. او خاطر نشان کرد: در ماه‌هاي پيش‌رو بسياري از چالش‌ها و مشکلات برجاي مانده از کرونا در چين سر باز مي‌کند و آن زمان است که کشور بايد براي مقابله با موج مشکلات آماده باشد. اروپا، آمريکا و ژاپن و بسياري از کشورهاي ديگر درگير بحراني هستند که به اعتقاد مسئولان آنها از بحران سال‌هاي 1930 ميلادي به اين طرف بي‌سابقه بوده است همه اين کشورها دچار تعطيلي‌هاي بزرگ شده‌اند سفارشي به چين نمي‌دهند و وقتي سفارشي وجود نداشته باشد؛ حتي باز شدن کارخانه‌ها کمکي به فرار آنها از ورشکستگي نمي‌کند. از سوي ديگر افت اقتصادي در چين و چالش‌هاي بزرگي که اين کشور را در معرض آسيب‌پذيري بالا قرار مي‌دهد خبر خوشي هم براي کشورهاي در حال رشد نيست که ارتباطات زيادي با چين دارند و از اين کشور کمک‌ها و سرمايه‌هاي زيادي دريافت مي‌کنند. خوانگ مي‌گويد نگراني هستند که در پسا‌کرونا با چالش‌هاي بسيار جدي‌تري روبه‌رو شويم که باعث شود آن دوره را حتي بدتر از امروز بدانيم. چين تا پيش از کرونا سريع‌ترين رشد اقتصادي دنيا را داشت و موتور محرکه اقتصادي دنيا بود اين کشور در سال 2007 ميلادي بيش از 14 درصد رشد اقتصادي را تجربه کرد در سال 2019 ميلادي هم رشد 1/6 درصدي را تجربه کرد که پايين ترين رقم از سال 1990 بود. مشکل ديگر چين براي بازگشت به شرايط اينجا است که نمي‌تواند تدابير قرنطينه را کاهش دهد زيرا هنوز خطر شيوع ويروس رفع نشده است مسافران چيني هم که به کشور باز‌مي‌گردند بعضا مبتلا به کرونا هستند و اين نشان مي‌دهد کار چين با کرونا هنوز تمام نشده است. اقتصاد چين سال‌ها است که به سرمايه‌گذاري، مصرف و صادرات وابسته است که فعلا هر سه تعطيل هستند به نظر مي‌رسد اولين بخشي که در پسا‌کرونا بهبود مي‌يابد بخش سرمايه‌گذاري است. صندوق بين‌المللي پول رشد اقتصادي چين را براي سال جاري ميلادي 2/1 درصد و براي سراسر جهان يک رکود بالا حتي فراتر از رکود سال‌هاي 1930 پيش‌بيني کرده است.

کرونا کره‌جنوبي را رها نمي‌کند

در شرايطي که تصور مي‌شد کره‌جنوبي موفق به عبور از کرونا شده است يک مرد 29 ساله که وارد مراکز تفريحي در پايتخت شده بود تاکنون دست‌کم 79 نفر را آلوده کرده است. مرکز پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي کره‌جنوبي روز دوشنبه اعلام کرد اين فرد يک هفته قبل به چندين مرکز تفريحي و باشگاه شبانه که در آن زمان دست‌کم بيش از هزار و 500 نفر در اين مکان‌ها بوده‌اند رفت‌و‌آمد داشته است. همين مرکز تاييد کرد که در مراکز مذکور در منطقه ايتايه وون تاکنون ابتلاي 79 نفر به بيماري محرز شده وزارت بهداشت همچنين از احتمال افزايش شمار مبتلايان خبر داده است. وزارت بهداشت و مرکز پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي کره جنوبي اعلام کرده‌اند که اين مساله موجب شده است بار ديگر تلاش‌هاي دولت براي مهار کرونا به چالش کشيده شود. در کشوري که از نمونه‌هاي موفق مقابله با کرونا بود و در روزهاي اخير، شمار مبتلايان را صفر کرده بود با آزاد شدن ترددها و کاهش محدوديت‌ها، بار ديگر شوک جدي به جامعه وارد شده است. اولين مورد ابتلا که وارد مراکز تفريحي شده بود روز چهارشنبه اعلام شد و تا امروز شمار مبتلايان به‌سرعت در حال افزايش است مسئولان مي‌گويند شيوع خوشه‌اي کرونا در پايتخت منتفي نيست. به تمامي کساني که بين روزهاي 24 آوريل تا 6 مي در اين منطقه بوده‌اند اعلام شده است حتي‌الامکان با هيچ فرد ديگري در ارتباط نباشند و فورا براي آزمايش کرونا حتي اگر هم علائمي ندارند، اقدام کنند. گزارش حاکي است که مسئولان به دنبال گرفتن آزمايش از حدود 5 هزار نفر هستند تا‌کنون به دو هزار نفر دسترسي پيدا کرده‌اند اما از وضعيت سه هزار نفر ديگر خبري نيست مرکز پيشگيري و کنترل بيماري کره جنوبي از اين افراد خواسته است خود را معرفي کنند و به‌طور رايگان آزمايش کرونا دهند.

هشدار دولت افغانستان به طالبان پيرامون توقف آزادي زندانيان

دولت افغانستان اعلام کرد نظر به اينکه طالبان به توافق صورت گرفته براي رهايي زندانيان نيروهاي دولتي در برابر زندانيان طالبان عمل نکرده است، اگر اين تخطي ادامه يابد دولت نيز روند آزادي زندانيان طالبان را متوقف خواهد کرد.به گزارش ايرنا، «جاويد فيصل» سخنگوي دفتر شوراي امنيت ملي افغانستان روز دوشنبه طي نشست خبري در کابل گفت که دولت افغانستان هزار زنداني طالبان را آزاد کرده‌اند اما آنها تنها 171 زنداني دولتي را در برابر زندانيان خود آزاد کرده‌اند. وي افزود: از ميان 171 زنداني دولتي تنها 105 نفر از آنها نظامي هستند. از بين 105 تن نيز 49 نفر آنها از ليستي است که دولت به طالبان سپرده بودند. فيصل مي‌گويد که براساس توافق دو طرف، طالبان تاکنون بايد 200 تن از نيروهاي دولتي را رها مي‌کردند که نام آنها به طالبان اعلام شده بود. وي افزود: در صورتي که روند رهايي زندانيان از سوي طالبان در چارچوب نسبت پنج در برابر يک پيش نرود، دولت نيز هيچ وظيفه‌اي براي ادامه‌ روند آزادي زندانيان طالبان ندارد. سخنگوي شوراي امنيت ملي افغانستان گفت: دولت تاکنون ‌هزار زنداني گروه طالبان را براساس فهرستي که از طرف هيأت فني اين گروه اعلام شده ‌بود، آزاد کرده ‌است. اما طالبان مدعي شده‌اند تاکنون 225 زنداني دولتي را در استان‌هاي قندهار، لغمان، قندوز، هرات و بادغيس آزاد کرده‌اند. سخنگوي شوراي امنيت ملي افغانستان همچنان مدعي شد گروه طالبان تاکنون هم با گروه‌هاي تروريستي خارجي در داخل و خارج از اين کشور رابطه‌ فعال دارند. وي از طالبان خواست که براساس توافق نامه صلح که با آمريکا امضا کرده است، رابطه خود را با گروه‌هاي تروريستي از جمله القاعده و داعش قطع کنند تا دولت افغانستان مطمئن شود که اين گروه در آينده به گروه‌هاي تروريستي ديگر کمک نمي‌کند و افغانستان نيز به پناهگاه اين گروه‌ها تبديل نمي‌شود. روند رهايي زندانيان دو طرف تنها به‌عنوان دريچه‌اي اميد براي آغاز مذاکرات بين افغانستاني بين طالبان و دولت ديده مي‌شد که اگر آن‌هم متوقف شود، اين دريچه‌ کوچک هم مسدود خواهد شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی