بستن

دانستنی‌ها

دانستنی‌ها

عطسه و آبريزش بيني نشانه کرونا نيست

يک فوق‌تخصص بيماري‌هاي ريوي بيمارستان مسيح‌دانشوري ضمن تبيين نحوه افتراق عفونت ويروسي کرونا با آنفلوآنزا و سرماخوردگي گفت: عطسه و آبريزش‌بيني علامت کرونا نيست، بيماران نبايد تنها با ديدن علائمي مانند آبريزش‌بيني و عطسه به مراکز درماني مراجعه کنند؛ چراکه نه تنها خود را در معرض خطر و بيماري قرار مي‌دهند، بلکه با ايجاد شلوغي در مراکز درماني، کادردرمان را نيز با مشکل روبه‌رو مي‌کنند. دکتر عاطفه عابديني فوق تخصص بيماري‌هاي ريوي با اشاره به اينکه کرونا ويروس مي‌تواند علائمي نظير آنفلوآنزا يا سرماخوردگي ساده در بيمار ايجاد کند، افزود: سرماخوردگي و آنفلوآنزا دستگاه تنفسي فوقاني را درگير مي‌کنند در حالي که در کروناويروس دستگاه تنفسي تحتاني يعني خود ريه بيشتر درگير مي‌شود. وي افزود: آبريزش‌بيني، درگيري سينوس‌ها و عطسه بيشتر در سرماخوردگي و آنفلوآنزا ديده مي‌شود، اما در کروناويروس کمتر شايع است به گونه‌اي که در کرونا کمتر از پنج درصد موارد آبريزش بيني دارند، البته ممکن است فرد مبتلا به کرونا احساس گرفتگي بيني را داشته باشد.

سير بيماري تدريجي است

به گفته اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، معمولا آنفلوآنزا سير سريعي داشته و ناگهاني شروع مي‌شود ولي سير کرونا تدريجي است و طي چند روز آغاز مي‌شود. به عبارت ديگر معمولا کرونا با سرفه‌هاي خشک شروع شده و بعد پيشرفت کرده و با تب همراه مي‌شود. بيماري کروناويروس معمولا خود را در عرض يک هفته و بين 2 تا 5 روز به‌صورت کامل نشان مي‌دهد، يعني زمان رسيدن کرونا به مرحله حاد طولاني‌تر است، ولي در آنفلوآنزا معمولا طي 48 ساعت همه علائم مشخص مي‌شود. عابديني علائم مشخص و شايع‌تر کروناويروس را سرفه‌هاي خشک و احساس ناراحتي و درد مبهم در قفسه سينه برشمرد که معمولا در آنفلوآنزا مشاهده نمي‌شود. البته در آنفلوآنزا سرفه وجود دارد ولي خيلي خشک نيست و در سرماخوردگي ساده نيز اصلا سرفه وجود ندارد. احساس خستگي و عدم شادابي نيز بيشتر در کرونا و آنفلوآنزا ديده مي‌شود ولي در سرماخوردگي ساده وجود ندارد.

عوارض گوارشي شايع نيست

اين فوق تخصص ريه بي‌اشتهايي در آنفلوآنزا را بسيار شديدتر از کروناويروس ذکر کرد و گفت: شکم درد، تهوع و استفراغ نيز در کرونا بسيار غيرشايع بوده و اسهال نيز زير 10درصد در موارد کرونايي ديده مي‌شود. به عبارت ديگر عوارض گوارشي در کروناويروس شايع نيست. وي با بيان اينکه بيمار تيپيک کروناويروس با علائمي نظير درد مبهم قفسه سينه، تب، سرفه‌هاي خشک و تنگي نفس تشخيص داده مي‌شود، توصيه کرد: اگر فردي اين علائم را در خود ديد بايد براي بررسي‌هاي بيشتر، عکسبرداري از ريه و اندازه‌‌گيري سطح اکسيژن به مراکز درماني مشخص شده از سوي وزارت بهداشت مراجعه کند.

تنگي نفس شديد را جدي بگيريد

وي تنگي نفس شديد را نشانه‌اي جدي برشمرد و تاکيد کرد: بيماران داراي اين علامت بايد حتما به مراکز درماني مراجعه کنند؛ زيرا بررسي اين علامت براي جلوگيري از ايجاد نارسايي تنفسي در بيمار از اهميت زيادي برخوردار است.به گفته وي بهترين پيشنهاد در سرماخوردگي‌هاي ويروسي؛ استراحت در منزل، مصرف ميوه و سبزيجات تازه و مايعات زياد به‌خصوص مايعات گرم و نداشتن استرس است. وي با بيان اينکه اين روزها در پيک آنفلوآنزاي B نيز قرار داريم و بسياري از مراجعان مبتلا به آنفلوآنزاي B هستند، گفت: بيماران داراي علائم خفيف از تجمع در مراکز درماني پرهيز کرده و خود را در معرض ابتلا قرار ندهند. عابديني افزود: توصيه ما اين است که مردم پزشک خود باشند؛ زيرا حتي اگر کروناويروس خفيف هم گرفته باشند واقعا نياز به درمان خاصي ندارد و در اين شرايط تنها درمان‌‌هاي حمايتي مانند ضدسرفه، ضددرد و تب‌بر، استراحت درمنزل، مصرف مايعات و رعايت بهداشت کفايت مي‌کند. وي ضمن تشريح سير بيماري پس از ورود عفونت ويروسي کرونا به بدن، عنوان کرد: زماني که عفونت کرونايي از هر راهي از جمله سطوح مخاطي بيني و دهان يا مخاط چشم وارد سيستم جريان خون شود، سه ارگان مهم بدن يعني ريه، قلب و کليه را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد که البته کليه و قلب در موارد خيلي حاد و شديد متاثر مي‌شود. به گفته وي کروناويروس بيشتر ريه يعني دستگاه تنفسي تحتاني را درگير مي‌کند.

تبعات ترس از کرونا

خطرات مصرف بي‌رويه فلورايد

ترس ابتلا به ويروس کرونا باعث وسواس برخي افراد به بهداشت دهان و استفاده بيش از اندازه از فلورايدها شده که اين امر باعث افزايش سم در بدن و عارضه‌هاي جدي‌تر مي‌شود. سارگل زراستوند، جراح دندانپزشک، گفت: اين روزها با توجه به شيوع ويروس کرونا، شاهد وسواس بيش از اندازه افراد در سطح جامعه براي بالا بردن بهداشت عمومي هستيم که اين وسواس در بهداشت دهان و دندان بيش از قبل شده چرا که اصلي‌ترين مسير ورود ويروس کرونا به بدن از طريق دهان و گلو است که البته همين امر باعث افزايش رفتارهاي وسواسي در اين زمينه شده است. وي تصريح کرد: طي چند روز اخير بارها مشاهده شده که برخي از افراد براي جلوگيري از ورود ويروس کرونا به دهان، روزانه بين 8 تا 10 بار اقدام به مسواک‌زدن و استفاده از دهانشويه مي‌کنند که استفاده بيش از حد مسواک و خميردندان‌ها و حتي فلورايدها نه تنها مفيد نيست بلکه براي بدن نيز خطرناک است. اين دندانپزشک ادامه داد: باتوجه به اينکه در هر بار مسواک‌زدن امکان بلع خميردندان وجود دارد و در نتيجه جذب سيستماتيک فلورايد بالا مي‌رود امکان خطرات ناشي از مسموميت با اين عنصر سمي در بدن افزايش مي‌يابد، هرچند مصرف فلورايد به سلامت بدن کمک مي‌کند اما در تازه‌ترين تحقيق ثابت‌شده است که مصرف بي‌رويه فلورايد باعث اختلال در توليد مثل، پايين رفتن سطح آي‌کيو (IQ)، صدمه مغزي، آرتروز و شکستگي استخوان در دراز مدت خواهد شد. وي با بيان اينکه مادران در دوران بارداري بيشتر در معرض اين خطر هستند، افزود: مصرف بيش از حد فلورايد در طي دوران شکل‌گيري و تکامل دندان‌ها در اين دوران باعث لکه‌دار و رنگي‌شدن دندان‌ها به‌صورت سفيد، زرد يا قهوه‌اي و ناصافي و حفره در ميناي دندان شده که فلوروزيس ناميده مي‌شود و اين مشکلات دنداني تنها به‌دليل اصرار بيش از اندازه از خمير دندان‌ها و دهانشويه‌ها است. اين محقق اضافه کرد: شکي نيست که رعايت بهداشت دهان و دندان در کنترل ويروس کرونا اثر بسزايي دارد ولي وسواس در بهداشت دهان و دندان و خطرهايي که در اثر مصرف زياد فلورايد وجود دارد را بايد جدي گرفت و نبايد براي فرار از يک خطر وارد فضاي خطرناک‌تر ديگري شد. بنابراين توصيه اکيد به مصرف آب نمک نمودند و به اين نکته اشاره کردند که بهتر است شست‌وشو با آب نمک در ناحيه حلق و دهان و دندان‌ها به‌صورت روزانه چند بار جايگزين مسواک‌زدن‌هاي بيش از حد شود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی