بستن

بايد و نبايدهاي استفاده از ماسک و مواد ضدعفوني کننده

بايد و نبايدهاي استفاده از ماسک و مواد ضدعفوني کننده

رئيس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: با توجه به اينکه دست‌ها با سطوح مختلف در تماس است، از تماس دست با چشم، دهان و بيني اجتناب کرده و به صورت مستمر با آب و صابون شسته شود. عباس شاهسوني روز دوشنبه درخصوص نحوه استفاده صحيح از ماسک براي محافظت از کروناويروس جديد، افزود: مطابق دستورالعمل‌هاي منتشر شده سازمان جهاني بهداشت، افراد سالم فقط در زماني که با فرد مشکوک به ابتلا به ويروس کرونا (داراي علائم سرفه‌هاي خشک، عطسه و تب) مواجهه دارند نياز به استفاده از ماسک مناسب دارند. به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وي اظهار داشت: طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت، مردم سالم در شرايط معمولي نيازي به استفاده از ماسک ندارند. هيچ شواهدي در مورد مفيد بودن استفاده از ماسک براي محافظت از افراد غير‌بيمار وجود ندارد. در صورت تمايل به استفاده از ماسک، ماسک‌هاي جراحي معمولي نيز براي افرادي عادي مناسب است. رئيس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، ادامه داد: زماني که فرد سرفه يا عطسه‌هاي مداوم دارد نيز به استفاده از ماسک مناسب (جراحي، N95 íÇ P2) äíÇÒ ÏÇÑÏ¡ ÏÑ ÕæÑÊ ÚÏãÇã˜Çä ÇÓÊÝÇÏå ÇÒ ãÇÓ˜¡ ÝÑÏ ãíÊæÇäÏ Ñæí ÏÓÊãÇá ˜ÇÛÐí íÇ Ñæí ÈÎÔ ÈÇáÇíí ÂÓÊíä áÈÇÓ ÎæÏ ÓÑÝå íÇ ÚØÓå ˜äÏ. ÇáÈÊå ÈÇíÏ ÊæÌå ÏÇÔÊ ˜å ÏÓÊãÇá ˜ÇÛÐí ãæÑÏ ÇÓÊÝÇÏå ÈáÇÝÇÕáå ÏÑ ÓØá ÏÑÏÇÑ ÏæÑ ÇäÏÇÎÊå ÔæÏ. ÇÓÊÝÇÏå ÇÒ ãÇÓ˜ N95 íÇ P2¡ ÝÞØ ÈÑÇí ÇÝÑÇÏí ˜å ÈÇ ÈíãÇÑÇä ãÈÊáÇ Èå ˜ÑæäÇæíÑæÓ ãæÇÌåå ÏÇÑäÏ æ åãäíä ˜ÇÏÑ ÏÑãÇäí ÈíãÇÑÓÊÇäåÇ æ ãÑÇ˜Ò ÈåÏÇÔÊí æ ÏÑãÇäí¡ ÊæÕíå ãíÔæÏ. ÇÓÊÝÇÏå ÇÒ Çíä äæÚ ãÇÓ˜åÇ ÈÑÇí ÇÝÑÇÏ ÚÇÏí ÊæÕíå äãíÔæÏ. ÔÇåÓæäí ÇÖÇÝå ˜ÑÏ: ãÑÏã ÊæÌå ÏÇÔÊå ÈÇÔäÏ ˜å ÇÓÊÝÇÏå ÇÒ ãÇÓ˜ ÝÞØ ÒãÇäí ˜å åãÑÇå ÈÇ ÔÓÊæÔæí ãÏÇæã ÏÓÊ åÇ ÈÇ ÂÈ æ ÕÇÈæä ãÇíÚ íÇ ãæÇÏ ÖÏÚÝæäí ˜ääÏå ÈÇ Çíå Çá˜áí ÈÇÔÏ¡ ãæËÑ ÇÓÊ¡ ÏÑ ÛíÑ ÇíäÕæÑÊ¡ ÇÓÊÝÇÏå ÇÒ ãÇÓ˜ Èå ÊäåÇíí ãÍÇÝÙÊí ÇÒ ÝÑÏ ÇíÌÇÏ äãí˜äÏ.

درصد الکل مناسب؛ 60 تا 70 درصد

وي درخصوص استاندارد مصرف الکل براي ضدعفوني دست و سطوح تماس عنوان کرد: درصد الکل مناسب، 60 تا 70 درصد است. مردم توجه داشته باشند که الکل‌هاي صنعتي که غلظت 96 درصد دارند و در مغازه‌ها يا داروخانه‌ها فروخته مي‌شوند، به هيچ‌وجه اثر ميکروب‌کشي ندارند و بايد اين مواد ضدعفوني‌کننده غلظت 60 تا 70 درصد داشته باشند. رئيس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت تصريح کرد: هنگام برداشتن ماسک از روي صورت دست نبايد با قسمت جلويي ماسک در تماس باشد و بايد ماسک از بخش پشتي آن از روي صورت برداشته شود. پس از برداشتن ماسک از روي صورت فورا ماسک را در يک سطل پسماند دردار دور بيندازيد و دست‌ها را با آب و صابون مايع يا مواد ضدعفوني کننده با پايه الکلي مناسب (60 تا 70 درصد) به مدت حداقل 20 ثانيه و تمامي دست شسته شود. وي گفت: مردم در صورت استفاده از ماسک، بايد از قرار گرفتن کامل ماسک روي دهان و بيني به طوري که هيچ نفوذي از اطراف نداشته باشد، مطمئن شوند و آن را از لحاظ مناسب بودن اندازه و پوشش کامل بيني و دهان و تنفس بدون نشت از اطراف چک کنند. در صورت رعايت نکات فوق استفاده از ماسک مي‌تواند باعث در معرض قرار گرفتن بيشتر فرد و احتمال خطر بيشتري مي‌شود.

ماسک‌ها فقط يک‌بار استفاده شوند

شاهسوني خاطرنشان کرد: ماسک‌ها بايد فقط يک‌بار استفاده شوند و از ماسکي که قبلا استفاده کرديد، دوباره استفاده نکنيد. زماني که ماسک خيس شده يا نفس کشيدن در آن سخت شود، نياز به تعويض ماسک است.

رعايت فاصله يک متري با افراد

وي يادآور شد: مردم به خصوص در استان‌هاي درگير کرونا، در صورت تردد در فضاهاي عمومي حداقل فاصله يک متر با ساير افراد را رعايت کنند، به خصوص از افرادي که سرفه يا عطسه مي‌کنند يا علائمي از تب دارند. توصيه سازمان جهاني بهداشت اين است که مردم از حضور در فضاهاي شلوغ و پرتراکم اجتناب کنند. رئيس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت بيان کرد: با توجه به اينکه دست‌ها با سطوح مختلف در تماس هستند، از تماس دست با چشم، دهان و بيني اجتناب شده و به طور مداوم با آب و صابون شسته شوند. وي با بيان اينکه استفاده از ماسک‌هاي پارچه‌اي و نخي به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود، اظهار داشت: توصيه مي‌شود که در فضاهاي عمومي نيز تهويه طبيعي به ميزان مناسب فراهم شود و از باز بودن در‌ها جهت حرکت هوا اطمينان حاصل شود، به گونه‌اي که در شرايطي که افراد در يک فضا حضور دارند، در‌ها و پنجره‌ها جهت حرکت هوا باز باشد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی