دلار در نيمه کانال 13هزار توماني
خبرآنلاين: روز گذشته دلار در صرافيهاي بانکي با افزايش قيمتي آشکار روبهرو شده؛ به نحوي که قيمت هر دلار به 13هزار و 400تومان رسيده است. با اين حال نرخ خريد دلار از مردم با قيمت فروش فاصلهاي قابلتوجه داشته است. به شکل سنتي، هر دلار آمريکا در صرافيهاي بانکي به قيمتي معادل 100تومان کمتر از قيمت فروش خريداري ميشود؛ اما روز گذشته نرخ خريد، برابر با 13هزار و 150تومان اعلام شده است. برخي فعالان بازار معتقدند بازارساز با اين سيگنال قصد دارد اعلام کند که افزايش قيمتها ماندگار نيست و نرخها به زودي با کاهش مواجه ميشود و از اين رو سود چنداني در سرمايهگذاري در بازار ارز وجود ندارد. روز گذشته هر يورو نيز در بازار به قيمت 14هزار و 900تومان رسيده و نرخ خريد آن نيز 14هزار و 650تومان اعلام شده است.
راهکارهاي پيشگيري از سوختن سهميه بنزين
آرمانملي: روابط عمومي شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران اعلام کرد: هنگام سوختگيري خودرو، نيازي به انجام محاسبات عددي نيست و براساس گنجايش باک خودرو و ميزان سوخت مورد نياز تا سقف 60 ليتر، سوختگيري انجامپذير است. شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران مراحل نحوه صحيح سوختگيري با کارت سوخت شخصي براي جلوگيري از سوختن سهميه را به اين شرح اعلام کرده است: يک) کارت سوخت شخصي خود را داخل کارتخوان قرار دهيد. دو) رمز چهار رقمي را وارد کنيد. سه) نازل را برداشته و سوختگيري را آغاز کنيد. چهار) بعد از اتمام سوختگيري نازل را به درستي سر جاي خود قرار دهيد. پنج) پس از مشاهده پيام «کارت خود را برداريد»، کارت سوخت خود را از کارتخوان خارج کنيد. در صورت رعايت اين موارد هيچ عددي از سهميه کارت سوخت شما کسر نخواهد شد.
رشد 30درصدي تسهيلات پرداختي بانکها
ايرنا: بيش از شش هزار و 262هزار ميليارد ريال تسهيلات بانکي در 9 ماهه سال 98 (تا پايان آذرماه) به بخشهاي مختلف اقتصادي پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 8/29درصدي را نشان ميدهد. آمارهاي جديد بانک مرکزي نشان ميدهد سهم تسهيلات پرداختي در قالب سرمايه در گردش در کليه بخشهاي اقتصادي طي 9 ماهه سال جاري مبلغ سه هزار و 408 ميليارد ريال معادل 4/54درصد کل تسهيلات پرداختي بوده که در مقايسه با دوره مشابه سال قبل رشد 7/19درصدي داشته است. سهم تسهيلات پرداختي بابت تامين سرمايه در گردش بخش صنعت و معدن در 9 ماهه سال جاري معادل 1358هزار ميليارد ريال بوده است که حاکي از تخصيص 8/39درصد منابع تخصيصيافته به سرمايه در گردش کليه بخشهاي اقتصادي است. در بخش خدمات نيز تعداد دو ميليون و 648هزار و 699 فقره تسهيلات با ميانگين پرداخت هر فقره 800ميليون تومان پرداخت شده است.
ميوه شب عيد تامين است
ايسنا: عضو هياتمديره اتحاديه باغداران با تاکيد بر اينکه هيچ مشکلي براي تامين ميوه شب عيد نداريم، اعلام کرد: تاکنون گزارشي از سرمازدگي باغها و محصولات باغي نداشتهايم و اين محصولات همگي سالم هستند. مجتبي شادلو اظهار کرد: شرايط فعلي، فصل خواب درختان بوده و سرما آنچنان شديد نشده که جاي نگراني باشد. از طرفي اطلاعرسانيهاي لازم هم صورت گرفته است. او ادامه داد: محصولات باغي همچون مرکبات در انبارهاي خارج از سردخانه نگهداري ميشوند ولي به دليل خروج روزانه گازهاي متصاعدشده از پوست پرتقال، اين انبارها داراي منافذي بوده که هنگام سرما اطلاعرساني ميشود تا اين منافذ بسته و محصولات از سرمازدگي در امان بمانند. شادلو با بيان اينکه بيش از 80 درصد مرکبات برداشت شده است، گفت: مقدار باقيمانده مربوط به بخشهاي خرد و باغچههاست. ضمن اينکه هنوز پرتقال والنسيا برداشت نشده و موعد برداشت آن اسفند و فروردين ماه است.
اعلام اسامي واجدان شرايط «مسکن ملي» از 10 بهمن
ايرنا: معاون وزير راهوشهرسازي اعلام کرد: از چند روز آينده پيامکي به متقاضيان واجد شرايط دريافت مسکن ملي ارسال خواهد شد که به معني پذيرش شرايط آنها و اعلام مراجعه حضوري براي تکميل مراحل ثبتنام است. پس از گذشت کمتر از دو ماه از آغاز ثبتنام مسکن ملي در سراسر کشور، متقاضيان تاييد صلاحيت شده از طريق پيامک ميتوانند مراحل تکميل ثبتنام خود را انجام دهند. محمود محمودزاده تصريح کرد: متقاضيان مسکن ملي که واجد شرايط شناخته شدهاند براي ادامه مراحل ثبتنام فراخوانده ميشوند. او افزود: قرار بود از نيمه دوم بهمنماه نتيجه پالايش اولين مرحله از ثبتنام مسکن ملي مشخص شود؛ اما اين اطلاعرساني سريعتر انجام خواهد گرفت و از پايان همين هفته، مرحله به مرحله به متقاضيان واجد شرايط جهت ادامه مراحل ثبتنام اطلاعرساني ميشود. براساس اظهارات محمودزاده اين ثبتنام حضوري بوده و زمان آن به صورت استان به استان و شهر به شهر تعيين ميشود. متقاضيان واجد شرايط پيامکي را دريافت خواهند کرد که درباره مراجعه حضوري آنها به ادارات کل وزارت راه در هر استان يا بنياد مسکن به آنها خبر ميدهد. گفتني است اطلاعرساني از طريق سايت سامانه مسکن ملي نيز انجام ميشود.