بستن

گـزارش

گـزارش

تاثير اخبار بد را چگونه خنثي کنيم؟

يک روانشناس به مردم توصيه کرد براي خنثي کردن تاثير رواني اخبار بد، اقداماتي مانند تقسيم نگراني با ديگران و انجام فعاليت‌هاي اجتماعي را در اولويت قرار دهند و بيش از پيش مراقب کودکان باشند. مريم گويا شنبه درباره شيوه کنترل تاثير رواني اخبار بد براي افراد بيان کرد: يکي از اقدامات براي کنترل تاثير رواني اخبار بد اين است که افراد اين نگراني‌هاي اجتماعي را با ديگران تقسيم کنند. اگر خبرهاي روزانه، افراد را ناراحت مي‌کند، بايد با کساني که به آنها اعتماد دارند حرف بزنند. مهم است که آنچه افراد را نگران کرده با ديگران تقسيم کنند. وي ادامه داد: از طرفي، دليلي ندارد که افراد همه اخبار و صحنه‌هاي ناخوشايند را نگاه کنند. گويا افزود: در اين شرايط بيشتر از هميشه بايد مراقب کودکان بود. مدلي که کودکان اخبار بد را درک مي‌کنند با بزرگسالان متفاوت است. وقتي افراد دارند اخبار يک فاجعه را دنبال مي‌کنند، کودکان به‌قدر کافي بايد دور از صداها و تصاوير باشند.

با موبايل به رختخواب نرويد

اين روانشناس گفت: در زماني که اخبار بد به صورت مداوم منتشر مي‌شود و حتي در شرايط عادي نبايد با موبايل به رختخواب رفت. البته قرار نيست حبابي از بي‌خبري دور خود ساخت. اگر افراد با واکنش‌هاي رواني خود در برابر خبرها بهتر آشنا باشند، راحت‌تر مي‌توانند عادت‌هاي خود در پيگيري خبرها را تغيير دهند. احتمال اينکه فرد در شرايط ايمن باشد بالاتر است. به محض رخ دادن رويدادهاي ناگوار تقريبا همه مردم درباره آن حرف مي‌زنند و بايد به ياد داشت که احتمال کمي وجود دارد که آن اتفاق براي شما يا اعضاي خانواده و دوستان‌تان رخ دهد. وي اظهار کرد: نکته ديگر اين است که دنيا بيشتر از قبل سير نزولي طي نمي‌کند. زندگي بشر نسبت به قرن‌هاي گذشته روند رو به پيشرفت داشته است، اما با توجه به پيشرفت صنعت ارتباطات، امروز فجايع بيش از گذشته در مقابل چشمان ما هستند.

ضربه عاطفي و رواني ناشي از حوادث

اين روانشناس گفت: گاهي ضربه عاطفي و رواني ناشي از حوادث، فوق‌العاده تنش‌زاست که امنيت را به خطر انداخته و فرد احساس درماندگي و گير کردن در يک جهان خطرناک دارد. تجربه‌هاي آسيب‌زا اغلب تهديدي براي زندگي يا سلامت است. هر موقعيتي است که فرد احساس ضعف و تنهايي کند مي‌تواند آسيب‌زا باشد، حتي اگر در آن نشاني از آسيب‌هاي فيزيکي نباشد. به گفته وي، اين واقعيت‌هاي عيني است که تعيين مي‌کند آيا يک رويداد آسيب‌زاست يا نه، اما تجربه احساسي ذهني خود از اين رويداد، بيشتر به صورت وحشت‌زده بودن و درماندگي احساس مي‌شود و بيشتر احتمال دارد فرد را دچار آسيب‌هاي رواني کند. گويا تصريح کرد: يک رويداد به احتمال زياد منجر به ضربه روحي و رواني مي‌شود، اگر اين اتفاق به طور غير‌منتظره بيفتد، فرد براي آن آماده نباشد و براي جلوگيري از آن احساس ناتواني کند. اين روانشناس گفت: همه وقايع به طور بالقوه آسيب‌زا منجر به آسيب‌هاي روحي و رواني پايدار مي‌شوند. برخي از افراد به سرعت به جاي اول بر‌مي‌گردند، حتي پس از غم‌انگيزترين و تکان‌دهنده تجارب. برخي تجارب نيز که به نظر مي‌رسد خيلي ناراحت‌کننده نباشد افرادي را به شدت ويران مي‌کند. تعدادي از عوامل خطر، مردم را در معرض ضربه عاطفي و رواني قرار مي‌دهد. مردم به احتمال زياد با يک تجربه استرس‌زا دچار آسيب‌هاي رواني مي‌شوند. اين عوامل ممکن است در حال حاضر ايجاد استرس کند يا در کودکي ريشه داشته باشد. گويا افزود: از طرفي افراد به احتمال زياد توسط يک وضعيت جديد دچار آسيب‌هاي رواني جدي مي‌شوند، در صورتي که قبلا دچار آسيب‌هاي رواني شده باشند. به خصوص اگر ضربه يا اتفاق قبلا در دوران کودکي رخ داده باشد. در واقع تروماي دوران کودکي خطر ابتلا به تروما در آينده را افزايش مي‌دهد. وي ادامه داد: تجربه تروما در دوران کودکي مي‌تواند يک اثر شديد و طولاني‌مدت داشته باشد. کودکاني که دچار آسيب‌هاي رواني شده‌اند، جهان را به عنوان يک مکان ترسناک و خطرناک مي‌بينند. هنگامي که ضربه دوران کودکي حل‌و‌‌فصل نشود، اين مفهوم اساسي از ترس و درماندگي وارد بزرگسالي شده و زمينه را براي ضربه‌هاي بعدي بيشتر مي‌کند.

 

 

 

بيمه شدن تمام رانندگان تاکسي درصورت به‌روزرساني ليست بيمه

مدير عامل اتحاديه تاکسيراني‌هاي شهري کشور در رابطه با اينکه چه تعداد افراد جديد مي‌توانند در اين ليست اضافه شوند؛ گفت: اگر بتوانيم با همکاري سازمان تامين اجتماعي فرآيند حذف و اضافه را انجام دهيم اين قول را مي‌دهيم که تمام رانندگان تاکسي بتوانند از اين بيمه استفاده کنند. مرتضي ضامني ، در رابطه با بيمه تامين اجتماعي رانندگان تاکسي اظهار داشت: در سال 1386 دولت امکاني را ايجاد کرد تا رانندگان حمل و نقل شهري از 50 درصد يارانه حق بيمه تامين اجتماعي بهره‌مند شوند. مدير عامل اتحاديه تاکسيراني‌هاي شهري کشور افزود: پيرو اين مصوبه، ليست‌هاي افراد واجد شرايط به سازمان تامين اجتماعي ارسال شده که متاسفانه از سال 1392 تا‌کنون اين ليست‌ها از سوي اين سازمان به‌روز‌رساني نشده است و به اعتقاد ما تعدادي از افرادي که از اين يارانه بيمه‌اي استفاده مي‌کنند راننده نيستند و بايد از گردونه حذف شوند.وي گفت: سازمان تامين اجتماعي بايد اين ليست‌ها را به‌روز کند و ما از طريق وزارت کشور پيگيري‌هاي لازم را انجام داده‌ايم و پيشنهاد هم داده‌ايم يک خط ارتباطي برخط بين سامانه مرکزي وزارت کشور و سازمان تامين اجتماعي برقرار شود که با اين اتصال، افرادي که ذي‌حق نيستند حذف و فضا باز خواهد شد تا بتوانيم افراد جديدي را اضافه کنيم. مدير عامل اتحاديه تاکسيراني‌هاي شهري کشور بيان داشت: در آخرين جلسه‌اي که در وزارت کشور با همکاري تامين اجتماعي داشته‌ايم اين قول را داده‌اند که در سال جاري اين برقراري ارتباط، اتفاق بيفتد تا بتوانيم آن سقف اعتباري که در قانون بودجه وجود دارد افراد مازاد حذف و افراد جديد بيمه شوند. ضامني ادامه داد: اين مورد شامل رانندگان پلاک«ت»، آژانس‌ها و وانت‌بارها‌ست که اگر اين ليست‌ها به‌روز شود با توجه به خارج شدن بسياري از اين افراد از اين حوزه‌هاي ذکر شده به دليل اينکه ارسال اطلاعات آن زمان به صورت سيستمي نبوده و به‌صورت CD تحويل تامين اجتماعي مي‌شد و هر آژانس مي‌توانست آمار بيشتري ارائه کند، رانندگان بيشتري مي‌توانند از اين امکان بهره‌مند شوند. وي در رابطه با روش شناسايي افراد غير‌محق بيمه بيان کرد: در تاکسيراني آمار ما مشخص است. 318 هزار تاکسي در کل کشور داريم که با رانندگان کمکي تقريبا 400 هزارنفر مي‌شوند که همگي داراي شناسنامه بهره‌برداري هستند و در سازمان مرکزي ما اطلاعاتشان ثبت شده است. مدير عامل اتحاديه تاکسيراني‌هاي شهري کشور در پايان اظهار کرد: با پالايش و شفاف‌سازي در فهرست افراد برخوردار از بيمه رانندگان در سازمان تامين اجتماعي که 50 درصد اعتبار آن را دولت تامين مي‌کند، مي‌توان شرايط برخورداري بخش عمده‌اي از رانندگان زحمتکش اين حوزه را که تا‌کنون از اين امکان محروم بوده‌اند، فراهم کرد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی