بستن

گفت‌وگو در میانه میدان جنگ

گفت‌وگو در میانه میدان جنگ

ادامه از صفحه2/ نا امن کردن جهان و البته و مألا کشور خود بردارد. ظريف افزود: عمق‎ حزن و اندوه ملل منطقه و جهان اسلام و به ويژه تشييع مردمي و بي‎‌سابقه‎‌اي که ملت‎هاي ايران و عراق از پيکرهاي مطهر سردار شهيد سليماني و همرزمان جاودانه‎‌اش از جمله شهيد ابومهدي المهندس انجام دادند، مهم‎ترين نشانه خطاي عميق برداشت‎ها و محاسبات واشنگتن نسبت به ايران و منطقه است. تنها به اين آمار توجه کنيد که هزينه سياست خارجي ايالات متحده در منطقه غرب آسيا در دوران رئيس‌جمهور فعلي آمريکا با افزايش يک تريليون دلاري به 8 تريليون دلار رسيده است. او همچنين تأکيد کرد: ايالات متحده آمريکا جواب قاطع و حتمي گستاخي خود را در زمان و مکاني که حداکثر درد را احساس کند خواهد گرفت. پس از پايان سخنراني ظريف، حامد کرزاي، رئيس‌جمهور پيشين افغانستان شروع به سخنراني کرد. وي گفت: اميدواريم دولت آمريکا راه معقولي را پيش گيرد. همچنين اروپا در شراکت با روسيه و چين اقدامات موثرتر و محکم‌تري انجام دهند و از حق دفاع کنند و کوشش کنند که آمريکا به برجام برگردد.

تأکيد بن علوي بر صلح‌طلبي ايران

يوسف بن علوي از شهادت سردار سليماني به عنوان «مصيبت بزرگ» ياد کرد. بن علوي گفت: خوشحال هستم که در اين تلاش مشترک «مجمع گفت‌وگوي تهران» به منظور تحقق امنيت و صلح در منطقه شرکت مي‌کنم و مطمئن هستم ايران در راستاي امنيت گام برمي‌دارد وزير خارجه عمان اضافه کرد: آنچه ما با آن روبه‌رو هستيم در آينده با حکمت و درايت رهبري ايران محقق خواهد شد. وي ادامه داد: در تماسي که آمريکايي‌ها دائما با ما دارند و به دنبال کاهش تنش هستند همه ما دوشادوش تلاش خواهيم کرد که به اين منطقه براي برپايي ثبات حقيقي کمک کنيم.

حاشيه‌ نشست

در ادامه نشست محمدجواد ظريف در پاسخ به سؤالات خبرنگاران اظهار کرد: ما چند مشکل در اين منطقه داريم. مشکل شناختي از داخل منطقه و مشکل شناختي خارج از منطقه. ديديم که ترامپ با اقدام اخيرش مشاورين غلطي دارد. ديديد توئيت آقاي پمپئو که تصوير هفت، هشت نفر را در عراق نشان داد و گفت مردم عراق پس از شهادت سردار سليماني و المهندس به رقص و پايکوبي پرداختند و اين نتيجه فهم نادرست او از منطقه است. وي افزود: ما در اين منطقه تمدن کهن داريم، چطور مي‌توانيم اجازه دهيم که اين گفت‌وگو بين ما ايجاد نشود؟ پس از آن سيدعباس عراقچي، معاون سياسي وزير خارجه کشورمان در حاشيه اين نشست در مورد برداشت گام پنجم از سوي ايران براي کاهش تعهدات برجامي خود گفت: همان طور که در بيانيه دولت آمده بود ما گام پنجم و نهايي خود را در راستاي کاهش تعهدات برجامي برداشتيم و گام ديگري وجود ندارد. وي با بيان اينکه ما در حوزه غني‌سازي ديگر هيچ محدوديتي براي خود قائل نيستيم ولي اينکه در صحنه عمل چه اتفاقي بيفتد و ما به چه ميزان در داخل کشور غني‌سازي کنيم، بستگي به برنامه سازمان انرژي اتمي و نياز کشور دارد، تاکيد کرد: برداشتن اين گام به اين معنا نيست که برجام تمام شده و يا ايران از برجام خارج شده است بلکه به تعادلي در برجام رسيده‌ايم. در ادامه يوسف بن علوي و حامد کرزاي که از ميهمانان ويژه مجمع گفت‌وگوي تهران بودند در حاشيه اين نشست به‌طور جداگانه با وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران ديدار و در خصوص مسائل مورد علاقه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

بخش دوم نشست؛ محوريت عراق و چين

مويد صالح، معاون وزير امور خارجه عراق که در مجمع گفت وگوي تهران حضور يافت در بخش دوم اين نشست گفت: در عراق ما مستقل هستيم و حاکميت خودمان را داريم و به همه نشان داديم که روش ما از اين پس تغيير مي‌کند و قرار است روش‌هاي خودمان را داشته باشيم. فکر مي‌کنم شهادت اين دو سردار ايراني و عراقي و تعدادي ديگر، حتي حاميان آمريکا را هم خوشحال نکرد. پارلمان ما با تصويب قانون خروج نيروهاي آمريکايي از عراق بر حاکميت عراق تاکيد دارد و اگر ما خودمان به حاکميت‌مان احترام نگذاريم هيچ کس به ما احترام نمي‌گذارد. ژاي جون، نماينده ويژه دولت چين در امور خارجه نيز گفت: وزير امور خارجه ايران در طرح سه مرحله‌اي که دادند تمام پاسخ‌ها را گفتند. تمام کشورهاي خارج از منطقه مي‌توانند نقش مفيدي در اين امر داشته باشند و مانع عمليات خرابکارانه در منطقه شوند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی