بستن

حاشیه‌های خروج یک بازیکن اردنی

حاشیه‌های خروج یک بازیکن اردنی

آرمان‌ملي- حسين ردکا: براساس قانون کشورمان هر مسافر حداکثر مبلغ 10 هزار دلار به‌صورت نقد مي‌تواند از کشور خارج کند. بازيکن اردني فولاد با ناديده‌گرفتن اين قانون حاشيه‌هاي جديدي را براي فوتبال ايران به‌راه انداخته است.

قانون

در حال حاضر ميزان مجاز خروج ارز از کشور به‌همراه مسافر 10 هزار دلار است و در صورتي‌که افرادي بخواهند بيش از اين مقدار از کشور خارج کنند، بايد اقداماتي را براي اظهار به گمرک انجام دهند. همراه‌داشتن ارز خارجي بيش از 10 هزار دلار مستلزم اظهار به گمرک است که گمرک ايران مراحل اظهار الکترونيکي ارز همراه مسافر را اعلام کرده است. براساس قانون گمرک، عدم رعايت مقررات مذکور، مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 خواهد شد و خروج ارز فيزيکي صرفا توسط شخص اظهارکننده و به همان نوع ارز اظهارشده مجاز است. بنابر اعلام گمرک، افرادي که قصد خروج ارز بيش از 10 هزار دلار از کشور را دارند، بايد پس از مراجعه به گمرک و اظهار ارز مربوطه و دريافت کدرهگيري، به يکي از شعب بانک ملي مراجعه کرده و ميزان ارز مورد نظر را به بانک تحويل دهند و در ازاي آن يک رسيد چاپي از بانک ملي دريافت کنند. پس از اين اقدام، مرکز اطلاعات مالي و مبارزه با پولشويي درخواست فرد موردنظر را بررسي کرده و در صورت نبود مشکلات، آن را تاييد مي‌کند. در صورت تاييد، بانک نسبت به صدور حواله وجه به داخل يا خارج کشور، پرداخت عين ارز يا خريد آن به نرخ آزاد طبق درخواست مسافر اقدام کرده و نحوه استرداد ارز به مسافر در سامانه گمرک ثبت مي‌شود.

دستگيري و يک توضيح

مديرعامل باشگاه فولادخوزستان در خصوص دستگيري انس بني‌ياسين، مدافع اردني اين باشگاه هنگام خروج از ايران توضيحاتي ارائه داد. روز دوشنبه سعيد آذري در گفت‌وگو با ايسنا، اظهارکرد: انس بني‌ياسين که در ليست فروش باشگاه قرار گرفت، برخلاف آيين‌نامه حمل بيش از 10 هزار دلار از کشور، تمام 47 هزار و 500 دلاري را که از باشگاه فولاد بابت حقوق خود گرفته بود، روز شنبه با خود به فرودگاه تهران برد و به همين دليل مسئولان مربوطه مانع از خروج وي شدند و اکنون تحت مراقبت است تا مشکلش حل شود. وي افزود: اين بازيکن اردني مي‌دانست که خارج کردن پول به‌صورت نقدي و بيش از 10 هزار دلار ممنوع است ولي اين کار را انجام داد که پول وي نيز در فرودگاه ضبط شد و اکنون باشگاه فولاد پيگير مسائل قضائي مربوطه است. مديرعامل باشگاه فولاد خوزستان در پاسخ به اين سوال که آيا اين موضوع مشکلي براي باشگاه فولاد ايجاد مي‌کند؟ گفت: خير، مشکلي براي ما ايجاد نمي‌شود، زيرا اين بازيکن مي‌دانست که خروج اين مقدار پول ممنوع است، ولي ما در حال کمک به انس بني‌ياسين هستيم تا مشکل‌اش حل شود. وي افزود: اين بازيکن بدون هماهنگي باشگاه، 47 هزار و 500 دلار را به فرودگاه برده بود و تاکيد مي‌کنم اين موضوع هيچ ربطي به باشگاه فولاد ندارد. ما وظيفه داشتيم، تمام حقوق او را پرداخت کنيم و اين کار را هم به موقع انجام داديم و خود بازيکن است که بقيه موارد را رعايت نکرده است. بازيکن بايد پولش را از طريق صرافي ترانسفر مي‌کرد. آذري عنوان کرد: ما شنيده‌ايم که سه روز پيش نيز بازيکن خارجي يکي از باشگاه‌هاي بزرگ ايران، 30 هزار دلار را از طريق همين مرز خارج کرده بود و مشکلي هم براي او پيش نيامده بود. نمي‌دانم به چه صورت بوده است.

ادعاي شاهزاده اردن

رئيس فدراسيون فوتبال اردن مدعي شده که باشگاه فولاد خوزستان پول بازيکن اردني را نمي‌دهد. او گفته که اين بازيکن را بازداشت کرده‌اند و اجازه خروج از کشور را هم به او نمي‌دهند. به گزارش «المصريون»، شاهزاده علي بنژ‌حسين رئيس فدراسيون فوتبال اردن در توئيتر نوشت: «انس مانند فرزند من است. او بازيکن خوب و مردي واقعي است. اين بازيکن براي فوتبال راهي ايران شد اما اجازه نمي‌دهند که به کشورش برگردد. باشگاهي که در آن بازي مي‌کند پولش را پرداخت نمي‌کند.» علي بن‌حسين برادر کوچک شاه اردن است. شاهي که البته ارتباط خوبي با دولت انگلستان دارد، اما در نهايت همه لابي‌هايش حريف سپ‌بلاتر رئيس فيفا نشده است. علي بن‌حسين برنامه ويژه‌اي براي رسيدن به کرسي رياست فيفا داشت و البته زودتر از آنچه که فکرش را بکنيد به کرسي نايب‌رئيسي فيفا رسيد. او کارش را از رياست فدراسيون فوتبال اردن و رياست فدراسيون غرب آسيا آغاز کرد و پس از نزديکي که با محمد بن‌همام رئيس سابق کنفدراسيون فوتبال آسيا داشت توانست خودش را به فيفا نزديک کند و در نهايت پس از لابي‌هايي که کنفدراسيون فوتبال آسيا انجام داد و سپ‌بلاتر هم به علي بن‌حسين اعتماد کرد، او کرسي نايب‌رئيسي فيفا را به‌دست آورد. همان زمان برخي رسانه‌ها نوشتند که او براي رسيدن به کرسي نايب‌رئيسي در آسيا و جهان هزينه کرده است و اين نشان مي‌دهد که گرفتن چنين کرسي‌هايي بيش از لياقت لابي‌گري مي‌خواهد. اين شاهزاده اردني که سوداي رياست فيفا را داشت با برنامه‌هاي بلاتر به خواسته‌اش نرسيد و حاميانش در ميان دستگيري‌هاي فاسدان فيفا حضور داشتند. از طرف ديگر وي قبول کرد که ميزباني عراق براي ديدار با ايران در اردن برگزار شود و براي حضور همه جانبه عراقي‌ها بازي را رايگان اعلام کرد. ديداري که شکست تيم‌ملي کشورمان را به‌دنبال داشت.

تکذيب پدر

طي روزهاي گذشته بعضي از رسانه‌هاي اردني خبر از بازداشت اين بازيکن دادند اين در حالي است که «وليد بني‌ياسين» پدر انس تمام اين مسائل را تکذيب و تاکيد کرد که مشکل پسرش فقط در فرودگاه بوده و ممکن است با تاخير به اردن برگردد. وليد بني‌ياسين در اين ارتباط به شبکه «المملکه» گفت: پسرم صحيح و سالم است و همه چيز خوب پيش مي‌رود. انس در هتل است و مشکلي با باشگاهي که در آن بازي مي‌کرد (فولاد خوزستان) ندارد و ارتباط خوبي با اين باشگاه دارد. پدر بازيکن فولاد خوزستان ادامه داد: انيس قصد داشت پولي بيش از حد مجاز به اردن بياورد. او ممکن است بازگشتش به اردن را به تعويق اندازد و ممکن است قراردادش را با فولاد فسخ کند. مسئولان وزارت خارجه اردن هم اعلام کرده‌اند که سفير اردن در ايران با انس ديدار کرده است. گفته مي‌شود انس بن‌ياسين از جمله بازيکناني بود که در نيم فصل اول نتوانست رضايت فني جواد نکونام سرمربي فولاد را جلب کند و به احتمال زياد در نيم فصل دوم ديگر در فولاد نخواهد ماند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی