آرمانملي: کميته اجرايي نهادهاي حمايتي با محوريت بنياد مسکن انقلاب اسلامي، براي احداث سالانه 200هزار واحد مسکوني در کشور تشکيل شد. وزير راه و شهرسازي با اعلام اين خبر اظهار کرد: تامين مسکن گروههاي کمدرآمد مورد تاکيد مقام معظم رهبري و اراده دولت است که در اين خصوص گامهاي موثري با مشارکت تمام نهادهاي محروميتزدايي برداشته شده است. محمد اسلامي همچنين از ارائه وام بلاعوض و زمين بهعنوان يکي از سياستهاي دولت در راستاي تامين مسکن سه دهک اول خبر داد. گفتني است روز گذشته وزير راه و شهرسازي با از آغاز بهرهبرداري آزمايشي از قطعه يک آزادراه تهران-شمال در آينده بسيار نزديک خبر داد.
محمد اسلامي روز گذشته با حضور در شهر هشتگرد و اعلام آغاز به کار آزمايشي متروي اين شهر و اتصال آن به متروي پايتخت، ابراز کرد: با اتمام بخش سيگنالينگ مترو فواصل حرکت قطارها به هفت دقيقه ميرسد؛ هماکنون فاصله حرکت قطارها 30 دقيقه است و تا تيرماه که سيگنالينگ آن به اتمام ميرسد هر هفت دقيقه يک قطار از اين مترو حرکت ميکند. او با بيان اينکه 1000ميليارد تومان براي اجراي اين پروژه هزينه شده است، گفت: دو دستگاه واگن از سوي وزارت راه به صورت امانت در اختيار خط متروي پنج قرار گرفته تا مشکل کمبود ناوگان در اين خط حل شود. اسلامي همچنين افزود: با افتتاح آزادراه همت، قطعه يک آزادراه تهران-شمال و قطعه يک کنارگذر جنوبي تهران ميتوانيم مشکل ترافيکي استان تهران و استان البرز را برطرف کنيم. او اظهار کرد: در حال عمليات نظافت، خطکشي و شستوشوي مسير هستيم و اگر آب و هوا اجازه دهد به زودي تابلوهاي راهنمايي نيز نصب خواهد شد. اسلامي اضافه کرد: اين آزادراه از چند روز گذشته مجهز به برق شده و به محض اينکه تمام اين اقدامات به اجرا برسند عبور و مرور آزمايشي انجام خواهد شد.
تشکيل ستاد تامين مسکن سه دهک اول
وزير راهوشهرسازي درباره تامين مسکن سه دهک اول کشور گفت: براي اولين بار تمام نهادهاي محروميتزدايي در وزارت راهوشهرسازي دور هم جمع شدند و کارگروه و ستاد تامين مسکن سه دهک اول تشکيل شد. اسلامي افزود: تمام تصميمات درباره مسکن محرومان در اين ستاد به صورت يکپارچه اخذ ميشود و نهادهايي مانند آستان قدس، بنياد مستضعفان، ستاد اجرايي فرمان امام، کميته امداد، بهزيستي و اوقاف در اين کارگروه حضور دارند. او همچنين با اشاره به اينکه يکي از تکاليف حاکميتي جمهوري اسلامي در قانون اساسي، تامين مسکن گروههاي کمدرآمد است، تاکيد کرد: ارائه وام بلاعوض و زمين يکي از سياستهاي ما در راستاي تامين مسکن سه دهک اول است. اسلامي همچنين با بيان اينکه سازمان بهزيستي، کميته امداد، خيرين مسکنساز، بنياد مستضعفان، سازمان اوقاف و بسيج مستضعفان با محوريت بنياد مسکن، وظيفه تامين مسکن گروههاي کمدرآمد را برعهده دارند تصريح کرد: ستاد هماهنگي و راهبري احداث واحدهاي مسکوني براي گروههاي کمدرآمد تشکيل شده و مقرر است تا کميته اجرايي آن نيز شکل بگيرد، به نحوي که احداث 200هزار واحد مسکوني در سطح کشور در برنامه نهادهاي حمايتي قرار بگيرد. او افزود: در احداث سالانه 200هزار واحد مسکوني اقشار کمدرآمد تسهيلات ارزانقيمت بر اساس مصوبه بانک مرکزي، کمکهاي حساب 100 حضرت امام، کمک بلاعوض بنياد مسکن و کمک سازمانها و نهادهاي حمايتي همچون آستان قدس، سازمان اوقاف، بسيج مستضعفان، کميته امداد و بهزيستي نقش موثر دارد. اسلامي با اشاره به اينکه عملياتيکردن اين طرح در استانها به شکل قرارگاهي و با استفاده از ظرفيت استانها انجام ميشود، توضيح داد: با توجه به اينکه دهکهاي يک تا سه امکان پرداخت قسط تسهيلات را ندارند، نهادهاي حمايتي نقش مهمي را در اين راستا ايفا خواهند کرد. با ارائه کمکهاي بلاعوض نهادهاي حمايتي و ارائه رايگان خدمات مهندسي، نهضتي را پايهگذاري ميکنيم تا از اين طريق، طرح اجرايي شود. او اضافه کرد: با بانک اطلاعاتي که نهادهاي حمايتي دارند، شناسايي و احصاي افراد واجد شرايط و برنامه اقدام مشخص ميشود. اسلامي افزود: بنياد مسکن با توجه به مسئوليت قانوني خود محوريت و تمرکز عمليات را بر عهده دارد؛ همچنين، بنياد مستصفعان در تامين مصالح نقش ايفا ميکند.