بستن

پیش‌دستی در «ردّ صلاحیت»

پیش‌دستی در «ردّ صلاحیت»

آرمان ملی: در هفته‌ای که گذشت با اینکه صلاحیت 91 درصد داوطلبان انتخابات مجلس در هیات‌های اجرایی تایید شد، اما صلاحیت 1326 تن از مجموع 15هزار و 185نفر مورد تأیید این هیأت‌ها قرار نگرفت. بر این اساس در مجموع 8/8 درصد به دلایل مختلف واجد صلاحیت تشخیص داده نشدند. در این میان، برخی اشخاصی که با مشکل احراز صلاحیت از سوی هیأت‌های اجرایی وزارت کشور مواجه شده‌اند از اعضای اصلی احزاب قانونی کشور بوده و یا اینکه دارای سابقه تدریس در دانشگاه‌های کشور هستند. ابتدای هفته گذشته، هیأت‌های اجرایی با ارسال پیامک‌هایی از اشخاص ردصلاحیت شده خواستند تا به وزارت کشور مراجعه کنند. به گزارش جماران، پس از مراجعه این اشخاص دلایلی برای آنها ذکر شد. یکی از دلایل ذکر شده برای ردصلاحیت اعضای برخی احزاب نظیر جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران، علی‌شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت، آذر منصوری عضو شورای مرکزی اتحادملت، سیدمعروف صمدی عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت، امیرآریازند عضو حزب اتحادملت و... بند3 ماده 30 قانون انتخابات بوده است. اما این تنها دلیل ردصلاحیت چهره‌های شاخص سیاسی و حزبی از سوی هیأت‌های اجرایی وزارت کشور نبود، دلیل دیگر سوء شهرت است. بند ۶ ماده ۲۸ قانون انتخابات می‌گوید نامزد‌های انتخابات در هنگام ثبت نام باید هشت شرط را داشته باشند که یکی از آن‌ها «نداشتن سوء شهرت در حوزۀ انتخابیه» است. از آنجا که پیداست تعدادی از نامزدهای انتخاباتی به این دلیل مورد ردصلاحیت قرار گرفتند. درحالی که به نظر می‌رسد مفهوم سوءشهرت دستکم در چنین مواقعی دچار ابهامات زیادی باشد.
ردصلاحیت دبیرکل حزب مجمع ایثارگران
در همین رابطه، دبیرکل مجمع ایثارگران در واکنش به خبر برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه افراد ردصلاحیت شده از سوی هیأت‌های اجرایی به دلایل قانونی رد صلاحیت شده‌اند، گفت: متأسفانه حرفی که این رسانه‌ها در این باره زدند، خلاف واقعیت است. حداقل در خصوص دلیل ردصلاحیت بنده، باید بگویم که من هیچ‌گونه فعالیتی در احزاب غیرقانونی نداشته‌ام. هر فعالیتی که تاکنون داشته‌ام قانونی بوده، در دوره‌ای که عضو حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بودم، پس از آنکه مانع فعالیتش شدند، دیگر هیچ فعالیتی تحت نام آن سازمان نداشته‌ام. جواد امام افزود: اگر فعالیتی در هر کدام از گروه‌های غیرقانونی داشته بودم، باید حکم محکومیتی برایم وجود داشته و ادعاها باید مستند باشند. به صرف حرف و ادعا که نمی‌توان بسنده کرد. اگر منظور این رسانه‌ها گروه‌های غیرقانونی قبل انقلاب بوده که باید بگویم بنده آن زمان در سن و سالی نبودم که بخواهم در آنها فعالیت کنم. ضمن اینکه ما به‌عنوان برخی اعضای سابق سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر از طریق کمیسیون ماده 10 احزاب تقاضای حزب جدید کردیم و در آن کمیسیون فراقوه‌ای، با حضور نمایندگان قوه قضائیه، مجریه و مقننه پس از استعلامات امنیتی به حزب جدید مجوز فعالیت دادند و بنده نیز افتخار دارم که دبیرکل آن باشم. وی بیان کرد: اگر حرف‌هایی که برخی رسانه‌ها درباره ردصلاحیت من می‌زنند، وارد باشد علی القاعده نباید مجوز این حزب صادر می‌شد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به نظر می‌رسد که باید دلایل این ردصلاحیت‌ها روشن شود. من در سال 88 نیز که سه روز قبل از انتخابات حکم بازداشتم صادر شده بود، هیچ واکنشی نداشته‌ام که به تقابل با نظام تعبیر شود. ولی چنین برخوردهایی صورت می‌گیرد کاملا مشخص می‌شود که تصمیم هیأت‌های اجرایی در ردصلاحیت اصلاح طلبان قانونی نیست.
ردصلاحیت دبیرکل حزب اتحادملت
علی شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نیز با اشاره به ردّ صلاحیت خود در انتخابات پیش روی مجلس توسط هیات‌های اجرایی در توئیتر خود نوشت: مرگ حق است اما مردن به دست شما(...)حقیقتاً مشکل است-امیرکبیر در حمام فین دیالوگی ماندگار از فیلم سلطان صاحبقران- عضو شورای مرکزی حزب اتحادملت نیز گفت: هیأت‌های اجرایی این دوره از انتخابات مستند به قانون انتخاباتی که مصوب مجلس نهم است و براساس آن هم ترکیب هیات‌های اجرایی طبق روال انتخابات قبل شکل نگرفته و هم قانون انتخابات قبلی به نحوی تغییر کرده که منجر به این سطح از رد صلاحیت در هیات‌های اجرایی شده است. آذر منصوری افزود: درست زمانی که نمایندگان منتخب مجلس دهم سرخوش از پیروزی بودند و خود را برای شروع مجلس دهم آماده می‌کردند، نمایندگان مجلس نهم در روزهای پایانی هر آنچه که می‌خواستند با قانون انتخابات کردند. شما ببینید تمامی تغییرات در سوم خرداد ۹۵ یعنی درست پنج روز مانده به پایان دوره مجلس نهم به تصویب رسیده و بدون تغییر در شورای نگهبان تایید شده و برای اجرای به دولت ابلاغ شده است.
ردصلاحیت نماینده فعلی مجلس
بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس و عضو فراکسیون امید، یکی دیگر از ردصلاحیت شدگان از سوی هیأت‌های اجرایی است.
ردصلاحیت فعال سیاسی اصولگرا
سعید زیباکلام، فعال سیاسی اصولگرا نیز که به دلیل «سوءشهرت» از سوی هیأت اجرایی رد شده است، اخیرا به ردصلاحیت خود اعتراض کرده و خطاب به هیأت نظارت نوشته است: «هیأت نظارت انتخابات! مفهوم «سوءشهرتِ» قانون انتخابات و چگونگی ارزیابی آن سرتاپا دچار ابهام و معضلات زیادی است که می‌تواند حقوق مردم را، همان حق الناس را، از بن و ریشه تضییع کند. نمی‌توان و نباید به صرف وجود اظهاراتی فرضی درباره هیچ فردی بدون امکان تفهیم و دفاع، وی را محکوم به سوءشهرت کرد. اگر این باب بسیار فراخ در اینجا مفتوح بماند قطعا به تمام حوزه‌های دیگر حکومتی سرایت خواهد کرد، با آثار ویرانگرِ آشکار آن.»

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی