بستن

بانوان آماده دیدن مسابقات لیگ برتر شوند

بانوان آماده دیدن مسابقات  لیگ برتر شوند

آرمان ملی- منیره چگینی: بار دیگر فیفا به فوتبال کشورمان اولتیماتوم داد و این بار فدراسیون جهانی فوتبال تاکید دارد که بانوان ایرانی باید بازی‌های باشگاهی و لیگ برتر را در ورزشگاه‌ها از نزدیک ببینند. طبق ادعای خبرگزاری رویترز فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در واکنش به فراهم آوردن شرایط حضور بانوان در رقابت‌های داخلی فوتبال و لیگ برتر به فیفا تعهد کتبی داده است و باید منتظر ماند که در بازی‌های پیش روی لیگ و بازی تاریخی 18 مهر (بازی ایران و کامبوج که برای اولین بار زنان با بلیت فروشی وارد استادیوم آزادی شدند) این بار در مسابقات لیگ برتر سکوهای استادیوم‌ها بعد از 40 شاهد حضور بانوان علاقمند به فوتبال خواهند بود یا خیر. اما ظاهرا فدراسیون جهانی فوتبال به این تعهد کتبی بسنده نکرده و قرار است در این راستا جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا برای تماشای لیگ برتر و اطمینان از حضور زنان در ورزشگاه‌ها به ایران سفر کند. خبری که در روز گذشته بازتاب فراوانی داشت و اینفانتینو درباره این سفر به کشورمان گفته است: «من به‌زودی در اوایل سال جدید میلادی به ایران خواهم رفت تا بازی‌های لیگ را ببینم که زنان می‌توانند به ورزشگاه بروند.» او در پاسخ به این سوال که این اقدام چیزی را در ایران یا جهان درباره حقوق زنان در جهان تغییر می‌دهد یا خیر؟ گفت: «این یک گام است، یک گام در مسیر درست و ارزش سمبولیک زیادی دارد و قطعا زندگی خیلی از زنان را تغییر می‌دهد که می‌توانند از فوتبال لذت ببرند.»
زیر ساخت‌ها آماده است
این در حالی است که 22 مهر امسال و پس‌ از بازی ایران و کامبوج، کوروش بهادری مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی گفت: مجوز ورود تماشاگران زن به ورزشگاه‌ها فعلا تنها برای مسابقات ملی است و تاکنون برای رویدادهای استانی شیوه‌نامه‌ای صادر نشده است. با این اوصاف چندی پیش مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان درباره شرایط ورود زنان به ورزشگاه‌ها گفت: زیرساخت‌ها در تمام استادیوم‌های کشور برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها آماده است. ورودی جداگانه، مکان ویژه زنان، سرویس بهداشتی جداگانه، معبرها و راهروی جداگانه، جایگاه و انتظامات جداگانه همگی آماده است تا زنان با رعایت ملاحظات فرهنگی و شرعی و امنیت کامل وارد ورزشگاه‌ها شوند.
تاکید فیفا جدی است
رئیس اتحادیه باشگاه‌های فوتبال در این رابطه به «آرمان ملی» می‌گوید: تاکید فیفا جدی است و آنها می‌خواهند زنان بدون مشکل در استادیوم‌های ما حاضر شوند و از نزدیک بازی‌ها ببینند، ظاهرا چاره‌ای نیز جز اجرای قانون فیفا نداریم. عزیزالله محمدی با اشاره به اینکه اطلاعی از تعهد فدراسیون فوتبال به فیفا ندارم، می‌افزاید: حضور بانوان در بازی‌های ملی در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی که از 18 مهر آغاز شد، شروع خوبی برای حضور آنها در بازی‌های باشگاهی است و اگر زیرساخت‌ها در استادیوم‌ها کامل شود، آنها نیز می‌توانند در بازی‌های باشگاهی حضور پیدا کنند. در زمینه ورود بانوان به ورزشگاه‌ها باید زیرساخت‌ها مهیا شود که بتوانیم بدون دغدغه‌ای شاهد حضور آنها در ورزشگاه‌ها باشیم. استادیو‌م های فوتبال مثل استادیوم‌های والیبال و بسکتبال نیست و چون فضای باز دارد کنترل و نظارت بر آنها سخت‌تر است. باید یک قسمت برای بانوان در نظر گرفته شود و راه‌های ورودی و خروجی آنها و آب‌خوری، سرویس بهداشتی، حراست باید همه دست خودشان باشد و اگر این اقدامات انجام شود، مشکلی برای حضور آنها وجود نخواهد داشت. عزیز الله محمدی در پایان خاطرنشان کرد: فیفا محکم ایستاده تا بعد از بازی‌های ملی درهای استادیوم روی بانوان در رقابت‌های لیگ برتر هم باز شود و اگر این موضوع را جدی نگیریم امکان دارد بازی‌های ما در یک کشور دیگر برگزار شود و در نهایت تعلیق خواهیم شد. وی در پایان خاطرنشان می‌کند: بانوان به‌عنوان بخش عظیمی از جامعه حق دارند از مسابقات فوتبال دیدن کنند و اگر آنها در استادیوم‌ها حاضر شوند از نظر فرهنگی نیز بسیار مفید و مشکلاتی که امروز در ورزشگاه وجود دارد، کمتر خواهد شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی