کسري بودجه عملياتي دولت؛ 77 هزار ميليارد
بر اساس پيوست «برنامه عملياتي دوسالانه دولت» در لايحه بودجه 99، پيشبيني ميشود در پايان سالجاري کسري عملياتي بودجه 77 هزار ميليارد تومان باشد. به گزارش تسنيم، طبق اطلاعات سازمان برنامه و بودجه از عملکرد بودجه 98، سهم درآمدهاي عمومي از دريافتيها در سال 97 حدود 52 درصد بوده و پيشبيني ميشود اين نسبت در سال 98 حدود 64 درصد باشد. نسبت درآمدهاي مالياتي به درآمدهاي عمومي در سال 97 حدود 8/68 درصد بوده و پيشبيني ميشود اين نسبت در سال 98 حدود 72 درصد باشد. بر اين اساس، نسبت اعتبارات هزينهاي به پرداختها در سال 97 حدود 78 درصد بوده و پيشبيني ميشود اين نسبت در سال 98 حدود 79 درصد باشد. از سوي ديگر، پيشبيني از نسبت درآمدهاي مالياتي به هزينههاي جاري 51 درصد خواهد بود. همچنين، در پايان سال جاري کسري عملياتي بودجه 77 هزار ميليارد تومان خواهد بود. گزارش مرکز بدهيها و داراييهاي مالي عمومي وزارت اقتصاد نيز نشان ميدهد، در حالي که بدهي دولت در سال 97 حدود 735هزار ميليارد تومان بوده است، توليد ناخالص داخلي به قيمت بازار(جاري) 2400هزار ميليارد تومان برآورد شده است. بر اين اساس، نسبت بدهي بخش دولتي به توليد ناخالص داخلي حدود 30درصد بوده است.
حجم معوقات زير 100 ميليون تومان؛ 248 هزار ميليارد
روابط عمومي بانک مرکزي با اشاره به اخبار منتشر شده در برخي از رسانهها در مورد «بخشودگي سود و جرايم تسهيلات زير يک ميليارد ريال سررسيد شده تا سال 1397» که منجر به اطلاعرساني نامناسب به مردم شده است؛ به اطلاع ميرساند که در راستاي اجراي بند «ل» تبصره 16 قانون بودجه سال 1398 کل کشور، موضوع بخشودگي سود تسهيلات کمتر از يک ميليارد ريال که از سال 1395 تا کنون در حال انجام است؛ با توجه به آمار اخذ شده در سال 1395، همه مطالبات کمتر از يک ميليارد ريال سيستم بانکي، شامل بيش از 26ميليون پرونده با مانده اصل بدهي بيش از 2478 هزار ميليارد ريال و سود متعلقه به ميزان بيش از 438 هزار ميليارد ريال بود. با توجه به محدوديت منابع در نظر گرفته شده در مفاد تبصره (35) قانون اصلاح بودجه سال 1395 کل کشور و جدول پيوست آن، بانک مرکزي ناگزير شد موارد قابل پذيرش را محدود کند که به تدريج و در صورت وجود منابع، گستره مشمولان بخشش سود تسهيلات زير يک ميليارد ريال افزايش يابد.
عرضه تخممرغ به قيمت 20هزار تومان
هر شانه تخممرغ به طور متوسط در تهران 20 تا 22 هزار تومان به فروش ميرسد که بيش از دو تا چهار هزار تومان بالاتر از حداکثر نرخ مصوب کارگره تنظيم بازار است. به گزارش تسنيم، قيمت متوسط فروش هر شانه 30 عددي تخممرغ در بازار به 19 تا 22 هزار تومان افزايش يافته است و در ميادين ميوه و ترهبار نيز به قيمت 17 هزار و 800 تومان به فروش ميرسد. اين در حالي است که سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان نرخ مصوب هر کيلوگرم از اين محصول را با 15 درصد افزايش قيمت 8900 تومان در پايگاه اطلاعرساني قيمت کالا و خدمات اعلام کرده است.
تشديد نظارت بر بازار محصولات خوراکي
مدير نظارت و بازرسي اتاق اصناف ايران از آغاز طرح تشديد نظارت بر زنجيره توليد و توزيع محصولات خوراکي و آشاميدني در کشور خبر داد. بهنام نيکمنش در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: بهرغم اينکه وزارت بهداشت متولي بحث بهداشتي و درماني است با همکاري صورت گرفته در سطح بازار نظارتمان را تشديد کردهايم و با ابلاغيهاي به اتاقهاي اصناف سراسر کشور، طرح تشديد نظارت بر زنجيره توليد و توزيع محصولات خوراکي و نوشيدني آغاز شده است. او با بيان اينکه در اين طرح از مبادي توليد تا خردهفروشي محصولات خوراکي و آشاميدني تحت نظارت و تشديد بازرسي قرار ميگيرند، خاطرنشان کرد: بازرسان اتاقهاي اصناف با همکاري وزارت بهداشت، سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استانها و تعزيرات با گشتهاي مشترک رصد، کنترل و نظارت بر اقلام مواد خوراکي و آشاميدني را انجام ميدهند.
تحريم و بنزين يورو4
موانع توليد خودرو يورو5
دبير انجمن خودروسازان ايران اظهار کرد: فعلا به دليل آمادهنبودن زيرساختها بهويژه عدم توليد و توزيع سوخت يورو 5، امکان توليد خودروي سواري با استاندارد آلايندگي يورو 5 وجود ندارد. در اين زمينه، احمد نعمتبخش- دبير انجمن خودروسازان ايران - در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: طبق قانون قبلي بايد از ابتداي سالجاري، استاندارد آلايندگي خودروهاي سواري به يورو 5 ارتقا مييافت که در سال گذشته با ارسال نامهاي به وزير صنعت، معدن و تجارت، به دو دليل آماده نبودن زيرساختهاي لازم بهويژه عدم توليد و توزيع سوخت بنزين يورو 5 و همچنين تحريمها و مشکلات ناشي از آن، خواستار به تعويق افتادن اجراي اين استاندارد تا پايان تحريمها شديم.