بستن

زیان قطع ‌کسب و کارهای اینترنتی

زیان قطع ‌کسب و کارهای اینترنتی

آرمان ملي: قطعي اينترنت طي 3 روز گذشته باعث نگراني مردم و مختل شدن کسب و کارهاي بر پايه وب و فضاي مجازي شده است. هر چند که مسئولان بر اين امر تاکيد مي‌کنند که قطعي اينترنت به دليل برقراري نظم و امنيت در کشور است، اما بايد ساير مسائل را نيز در نظر گرفت. وزير ارتباطات مي‌گويد: «قطع اينترنت ضررهاي فراواني براي مردم و نظام داشته و ‌دارد. شوراي امنيت کشور به‌زودي نسبت به صدور مجوز برقراري اينترنت در کشور اقدام خواهد کرد و ما هم پيگير هستيم». بايد ديد چه موقع اينترنت وصل مي‌شود.

قطعي اينترنت

اعتراضات به افزايش قيمت بنزين تبعات مختلفي داشته که يکي از مهم‌ترين تبعات آن قطع سراسري اينترنت در کشور است. حدود ساعت 21 شنبه ارتباط کاربران با اينترنت جهاني قطع شد. هر چند که بنا به تصويب شوراي امنيت کشور اين قطعي صرفا 24 ساعت بوده، اما گويا اين مدت به طور خودکار تمديد شده و معلوم نيست چه زماني به پايان خواهد رسيد. هر چند نبايد از اين مهم گذشت که قطعي اينترنت هزينه برقراري نظم و امنيت در کشور است و تا وقتي که نظم و امنيت در شهرهاي مختلف برقرار نشود اينترنت ابزار ارتباطي خواهد بود که از طريق آن مي‌توان تجمعات، شورش‌ها و اقدامات خرابکارانه را به اطلاع ديگران رساند و رسانه‌هاي بيگانه را نسبت به اين تحولات با خبر کرد. هر چند اين قطعي اينترنت ضررهاي بسياري به کسب و کارهاي بر پايه وب وارد آورده و بسياري از دستگاه‌ها، سازمان‌ها و بانک‌ها نيز در حد دسترسي محدود به سايت‌‌ها و آدرس‌هاي داخلي دسترسي دارند. در همين راستا يک منبع آگاه گفته است: تصميم براي قطع اينترنت از سوي دستگاه‌هاي امنيتي گرفته شده و ناامني‌هاي اخير موجب شده شوراي امنيت تصميم به قطع اينترنت بگيرد. وي قطع خطوط اينترنت تلفن همراه را در تمام اپراتورهاي همراه اول، ايرانسل و رايتل عنوان کرده و زمان اتصال اينترنت را نامعلوم دانسته است. محسن کوهکن عضو کميسيون صنايع مجلس نيز اظهار کرده: قطعي اخير اينترنت هزينه ايجاد امنيت است، البته که مي‌توان از مقامات مسئول درخواست کرد که در اولين فرصت و بعد از ايجاد شرايط مد نظرشان و برطرف شدن مشکلات احتمالي ارتباطات اينترنت را برقرار کنند. با اين همه علي ربيعي سخنگوي دولت در واکنش به قطعي اينترنت گفت: «وقتي اعتراض‌ها ايجاد شد اينترنت بود، اما وقتي سنگ در خيابان‌ها خالي مي‌شد و از طريق اينترنت اطلاع‌رساني مي‌کردند شوراي امنيت کشور تصميم به قطع اينترنت گرفت. بانک‌ها و امثال آن از طريق فعال شدن اينترنت ملي مشکلي ندارند. تا يکي دو روز آينده ان‌شاءا... اينترنت برخي استان‌ها که مشکل امنيتي در آن وجود ندارد، وصل خواهد شد».

پيگير برقراري اينترنت هستيم

وزير ارتباطات نيز اظهار کرد: قطع اينترنت ضررهاي فراواني براي مردم و نظام داشته و ‌دارد. شوراي امنيت کشور به‌زودي نسبت به صدور مجوز برقراري اينترنت در کشور اقدام خواهد کرد و ما هم پيگير هستيم. ايسنا نوشت؛ محمدجواد آذري جهرمي در مورد استقرار اينترنت ملي اظهار کرد: چيزي به نام اينترنت ملي وجود خارجي ندارد، شبکه ملي اطلاعات به معناي قطع اينترنت نيست و قطع اينترنت به کارکردهاي شبکه ملي اطلاعات ضربه مي‌زند. وي افزود: الان بهترين قاضي مردمند، هر چند از ناراحتي مردم از قطع بودن اينترنت و مشکلات آن اطلاع دارم و به خودم نيز در اين چند روز اجازه استفاده از اينترنت را ندادم، اما مردم قضاوت کنند که آيا خدمات داخلي آنها بر شبکه ملي دچار اختلال شده است يا خير.

تاثير قطع اينترنت بر کسب و کارها

معاون اشتغال وزير کار نيز معتقد است بخش قابل توجهي از فضاي کسب وکار تحت تاثير اتصال به بازار جهاني است و هرچه فضاي تعامل و ارتباطات بين‌المللي اقتصاد بيشتر شود فضاي کسب و کار کشور نيز بهبود مي‌يابد. عيسي منصوري گفت: بخش قابل توجهي از فضاي کسب وکار تحت تاثير اتصال به بازار جهاني است و به دليل محدود شدن اين ارتباط و اتصال، عملا تقاضاي بخش خصوصي براي بهبود و بازخوردي که به بخش دولتي مي‌دهد تا خودش را باز تنظيم کند کمتر است و عملا در فضاي بسته‌ کار مي‌ماند. وي افزود: وقتي فضاي ارتباطات بين‌المللي اقتصاد بيشتر شود به توسعه فضاي کسب و کار منجر مي‌شود چون تا حد مورد توجهي بازخوردهاي بخش خصوصي باعث مي‌شود که فضاي کسب و کار بهبود پيدا کند. دبيرکل کانون نهادهاي سرمايه‌گذاري ايران درباره اثرگذاري افزايش قيمت بنزين و تنش‌هاي اجتماعي در بازار سرمايه اظهار داشت: به هر حال تنش‌هاي اجتماعي در کوتاه‌مدت ريسک‌هاي بازار را افزايش مي‌دهد. ايلنا نوشت؛ سعيد اسلامي بيدگلي اظهار کرد: به ويژه سرمايه‌گذاران خرد از ورود به معاملات در اين شرايط ترس دارند، بنابراين از اين لحاظ اين شرايط مي‌تواند در بازار اثرگذار باشد. همچنين يک عضو هيات مديره اتحاديه کسب وکارهاي فضاي مجازي با تاکيد بر اينکه آسيب وارده تنها به کسب و کارهاي اينترنتي محدود نمي‌شود، ‌گفت: هم اکنون تعداد زيادي از توليدکنندگان محصولات خود را از طريق فضاي مجازي عرضه و مشتريان خود را پشتيباني مي‌کنند که اين موضوع براي آنان نيز اشکال جدي ايجاد کرده است. الفت نسب ميزان زيان حاصل از قطع اينترنت به کسب و کارهاي فضاي مجازي و خدمات ارائه شده در آن با توجه به ميزان سرمايه‌گذاري را غيرقابل محاسبه دانست. در همين راستا رئيس انجمن شرکت‌هاي زنجيره‌اي تامين فرآورده‌هاي نفتي با بيان اينکه فعلا جايگاه‌ها در سطح کشور با خطراتي مواجهند، تصريح کرد: قطعي اينترنت خريد سوخت را از سوي جايگاه‌داران با مشکل مواجه کرده است. بسياري از رانندگان به علت نداشتن امنيت از انتقال سوخت به جايگاه‌ها امتناع مي‌کنند، حمل بار با مشکل مواجه شده و اين ممکن است باعث شود جايگاه‌ها به دليل نرسيدن سوخت تعطيل شوند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی