شهردار اسبق تهران نامش را همچنان در ليست کانديداهاي احتمالي نگه داشته است، فرقي نميکند انتخابات مجلس باشد يا رياست جمهوري. او گويي قرار است حتي فراتر از محسن رضايي که نامش همنشين انتخابات شده است هميشه يک کانديداي در صحنه باشد، يک کانديداي بالقوه. يک ماه ديگر تا آغاز ماراتن انتخابات مجلس يازدهم باقي مانده است، يک ماهي که برخي را که نامشان در ليست کانديداهاي احتمالي است پشيمان از ثبت نام خواهد کرد و برخيهاي ديگر را هم راهي دفاتر وزارت کشور خواهد کرد تا اولين گام براي ورود به پارلمان را بردارند. خبرآنلاين نوشت؛ بزرگترين سوالات انتخاباتي اما اين روزها در دور و نزديک چند کانديداي احتمالي ميچرخد، کانديداهايي که آمدنشان به انتخابات ميتواند معادلات انتخاباتي را تغيير دهد. و يک سوال از چندين سوال انتخاباتي اين روزها اين است که آيا «محمدباقر قاليباف» مرد هميشه حاضر در عرصه انتخابات با واقع گرايي نسبت به چند دوره ناکامي درانتخابات رياست جمهوري بالاخره آن ميدان انتخاباتي را رها خواهد کرد و ميدان ديگري را براي رقابت برخواهد گزيد؟ آيا سردار بالاخره به سمت بهارستان کوچ خواهد کرد؟
آمدن يا نيامدن سردار
اين روزها سردارِ اصولگرا، يک کارويژه بيشتر براي خود تعريف نکرده است؛ «انتقاد از دولت خاصه در حوزه ديپلماسي و اقتصادي.» آنهم درست بعد از انتشار يک فيلم انتخاباتي که در ضمن آن هم «نواصولگرايي» مدنظر خود را بيشتر از قبل پرزنت و تشريح کرده بود هم از ايده «مجلس نو» رونمايي کرد و مهمتر از همه با دلخوري از تصميم اصولگرايان در سال 96، با بزرگان اصولگرا و حتي برخي همراهان و رفقاي قديمياش اتمام حجت کرد که براي تصميمات انتخاباتي اش ديگر منتظر رخصت و اجازه نخواهد ماند و مسير خودش را پيش خواهد کرد. مسيري که بيشک انتقاد از دولت در همان بافت تعريف و تفسير ميشود. اطرافيانش اما در سکوت قاليباف درباره حضور يا عدم حضورش در انتخابات مجلس، فعال هستند و فضاي گمانه زنيهاي انتخاباتي درباره سردار را داغ داغ نگه داشتهاند. درست همان استراتژي که سال 95 هم دنبال ميکردند. همان روزهاي سال 95 که يکي از نمايندگان مشهدي گفت «سال ديگر در همين زمان در خبرهايتان مينويسيد «رئيسجمهور قاليباف» و دليلش هم اجماع اصولگرايان است که به زودي خبرش را ميشنويد.» حسين سبحانينيا هم از شرطگذاري قاليباف براي اصولگرايان گفت و البته مرتضي طلايي گفت «نکتهاي را بگويم که مربوط به آخرين ديدارم با ايشان است. از ايشان سوال کردم که آيا شما واقعا قصدي براي شرکت در انتخابات داريد؟ ايشان در پاسخ گفت که من چنين قصدي ندارم و تصميمي نگرفتهام.» پيشبيني طلايي اما با کانديداتوري قاليباف درست از آب درنيامد، شرطگذاري هم به نتيجه نرسيد و «رئيسجمهور قاليباف» هم فقط يک رويا باقي ماند.
مردد بين بهارستان و پاستور
مشابه همان تقسيم کار اين روزهاي نزديک به اسفند 98 بازهم شکل عملياتي به خود گرفته است. قاليباف ايده انتخاباتي رو ميکند و از مجلس نو حرف ميزند، فراخوان ميدهد، با چهرههاي سياسي ديدار ميکند آنچنان که با تکيه بر همين تحرکات خود به خود پايش به تحليلهاي انتخاباتي باز شود. موضوعي که گرچه قاليباف خودش درباره آن سکوت کرده ولي اطرافيانش اين احتمال را زنده نگه داشتهاند. تصميم شخصي آقاي قاليباف، حضور موثر در صحنه انتخابات مجلس و استفاده از ظرفيت سياسي و اجتماعي خود براي ورود جوانان شايسته به مجلس است. «برداشت شخصي من اين است که، ايشان از حوزه انتخابيه تهران به مجلس ورود کنند»؛ اين جديدترين اظهارنظر درباره کانديداتوري قاليباف در انتخابات است، اظهاراتي که از قضا از زبان يکي از نزديکان و دبيرکل حزب منتسب به قاليباف يعني محسن پيرهادي مطرح شده است. محمد دامادي نماينده ساري که ارتباط خوبي با قاليباف دارد هم همين نگاه را دارد و ميگويد: «چنانچه شرايط به گونهاي پيش رود که حضور آقاي قاليباف در مجلس لازم باشد حتما اين اتفاق ميافتد. اين اظهارات درحالي قاليباف را به بهارستان نزديکتر و کانديداتوري او را قطعيت ميدهد که چندي پيش شيران خراساني رئيس ستاد انتخاباتي قاليباف در مشهد در انتخابات 96 به خبرآنلاين گفته بود؛ «با قطعيت ميگويم آقاي قاليباف نه از مشهد و نه از تهران کانديدا نميشود، چرا که قصدي براي حضور در انتخابات مجلس ندارد». مرتضي طلايي از دوستان نزديک قاليباف که در نيروي انتظامي و مديريت شهري همکاري نزديک با او داشته هم موضعي مشابه شيران خراساني دارد و ميگويد «قاليباف نامزد انتخابات مجلس نميشود اما در صورتي که به او تکليف شود براي انتخابات رياست جمهوري به ميدان ميآيد.»
قاليبافِ 98 يا قاليباف ِ1400
اين گمانهزني، تاييديهها تکذيبيه ها، ميگويد قاليباف قرار است در ضمن تلاش هايش براي قرار گرفتن در مجموعه ليدري اصولگرايان که محمدرضا باهنر هم بر آن مهر تاييد ميزند، خود را يک کانديداي بالقوه نگه دارد. کانديدايي که اگر فضا را مناسب ديد اسفند 98 پا به ميدان بگذارد در غير اينصورت ميدان 1400 را از دست ندهد. ناکاميهاي انتخاباتي گويي قاليباف را از هوس رئيس قوه شدن نينداخته است و سردار همچنان عزم جدي دارد که يا رياست پاستور را در رزومه خود به ثبت برساند يا رياست بهارستان را.