بستن

فروش 3/ 10میلیارد یورو ارز در نیما

فروش 3/ 10میلیارد     یورو     ارز     در نیما
آرمان‌ملی-سوسن یحیی‌پور: محمد لاهوتی- رئیس کنفدراسیون صادرات ایران- روز گذشته در نشست خبری خود به بیان آخرین وضعیت بخش صادرات و بازگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور پرداخت. او ضمن اشاره به فروش 3/10 میلیارد یورو ارز صادراتی در سامانه نیما، تراز تجاری کشور را 273 میلیون دلار منفی اعلام کرد. در ضمن، «سوریه فرصتی بی‌نظیر برای حضور صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران»، «متولی بازگشت ارز صادراتی، بانک مرکزی است»، «اعلام آمار هفت میلیارد دلاری کاهش صادرات به دلیل کم‌کردن پایه‌های صادراتی منطق ندارد»، «150 کارت بازرگانی متخلف به قوه قضائیه معرفی شدند»، «بخشنامه کارت بازرگانی دادستان، خواسته فعالان اقتصادی بود»،«بازار متشکل ارزی، تقاضاهای خرد را مدیریت خواهد کرد»، «تحریم آمریکا علیه صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی بیشتر جنبه روانی دارد»، «اینستکس عملا قدرت اجرایی ندارد»، «فهرست توافق ترجیحی ایران و اوراسیا منطقی است» و «عمان نمی‌تواند جایگزین امارات شود» از دیگر اظهارات مهم رئیس کنفدراسیون صادرات در نشست دیروز بود.

رئيس کنفدراسيون صادرات ايران، در نشست خبري نخستين روز هفته اشاره‌اي به آمار خريد و فروش ارز در سامانه نيما داشت. طبق آمار و اطلاعات ارائه شده در اين نشست، از اول فروردين 98 تا هشتم آبان‌ماه سال جاري معادل 10 ميليارد و 344 ميليون يورو فروش ارز از سوي صادرکنندگان در سامانه نيما صورت گرفته که در مقابل هشت ميليارد و 381 ميليون يورو، تامين ارز واردات از اين محل انجام شده است. هم‌اکنون سامانه نيما بالغ بر 5/1 ميليارد يورو مازاد ارزي داشته و عرضه در آن بيش از تقاضاي ارز است. ميانگين نرخ فروش يورو 11 هزار و 831 تومان و ميانگين نرخ خريد آن 11 هزار و 889 تومان است. ضمن اينکه در بازار ثانويه، نرخ خريد هر دلار 10 هزار و 702 تومان و نرخ فروش آن 10 هزار و 594 تومان است که نشانگر تفاوت سه تا پنج درصدي قيمت ارز در سامانه نيما با بازار آزاد است. لاهوتي همچنين به تشريح آمارهاي تجارت خارجي در نيمه اول سال‌جاري پرداخت و در اين باره اظهار کرد که امسال اولين سالي است که دولت به غير از کالاهاي اساسي، حتي يک دلار هم ارز بابت واردات کالاها نداده است، به نحوي که ارز صادرات غيرنفتي جايگزين ارز نفتي بودجه شده است. اين در شرايطي است که صادرات در شش ماهه اول امسال، به‌رغم کاهش ارزشي، به لحاظ وزني با 22 درصد رشد مواجه بوده و تراز تجاري با اختلاف 273 ميليون دلاري، به نفع واردات منفي است.

اينستکس عملا قدرت اجرايي ندارد

رئيس کنفدراسيون صادرات ايران در ادامه با بيان اينکه سوريه بازار جديدي است که در آينده نزديک، تبديل به يکي از بازارهاي مهم ايران خواهد شد، گفت: فرصت براي صادرکنندگان خدمات فني و مهندسي ايران فراهم است تا بتوانند علاوه بر حضور در پروژه‌هاي بازسازي اين کشور، کالاهايي را نيز متناسب با بازار سوريه به اين کشور صادر کنند. البته او، ايجاد يک کانال مالي براي روابط اقتصادي دو کشور را در اين زمينه ضروري دانست. لاهوتي با بيان اينکه با خروج آمريکا از برجام، اين انتظار از اروپا وجود داشت که از طريق اينستکس با ايران معامله کند، اما اين کانال اجرا نشده است و به نظر هم مي‌رسد که خروجي نخواهد داشت، به اين معنا که اينستکس عملا قدرت اجرايي ندارد، افزود: پس بايد به بازارهاي پيراموني و از جمله سوريه تمرکز کنيم.

واگذاري کامل روز ملي صادرات به اتاقي‌ها

لاهوتي همچنين با انتقاد از برگزار نشدن مراسم روز ملي صادرات بيان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به ما تنها در حد يک اطلاعيه لغو شدن اين مراسم و موکول شدن آن به زمان ديگر را اعلام کرد. ما موضوع برگزاري اين مراسم از طريق اتاق بازرگاني را پيگيري مي‌کنيم و اميدواريم وزارت صمت اين مساله را به اتاق واگذار کند.

اطلاعيه گمرک

روز گذشته همچنين، تصميم مهمي در مورد بخش واردات از سوي گمرک ايران اتخاذ شد. بر اين اساس، آخرين مهلت ارائه اسناد و مدارک لازم براي بررسي وضعيت پرونده‌هاي کالاهاي گروه چهار (لوکس) که داراي ثبت‌سفارش هستند، حداکثر 12آبان‌ماه (امروز) اعلام شد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی