دامنه استيضاح دونالد ترامپ که از سوي دموکراتها با جديت دنبال ميشود، اکنون به رقباي جمهوريخواه وي در انتخابات سال 2020 رسيده است، بهگونهاي که خواستار جديت و سرعت در فرايند استيضاح چهلوپنجمين رئيسجمهوري آمريکا شدهاند. ايرنا نوشت؛ فعاليتهاي انتخاباتي در آمريکا همچنان با شدت و سرسختي رقبا ادامه دارد؛ اگرچه رقابت اصلي بين دو حزب جمهوريخواه و دموکرات است اما رقابتهاي درونحزبي هم اهميت بالايي دارد و هر يک از اين داوطلبان ميکوشند رقباي خود را از ميدان به در کنند. در اين ميان، اشتراک نظر دموکراتها و جمهوريخواهان داوطلب رياستجمهوري آمريکا براي جلوگيري از انتخاب مجدد ترامپ در سال 2020 است. از اينرو، در روزهاي گذشته هفت داوطلب حزب دموکرات در چارلستون حضور يافتند و در حزب دموکرات اين منطقه سخنراني کردند. جو بايدن هم در روزنامه واشنگتنپست يک مقاله نوشت و ترامپ را به سوءاستفاده از قدرت متهم کرد. کوري بوکر به آيوا رفت و پته بوتيجيج هم با موضوع مواد مخدر در بوستون گلاب سخن گفت. جوليان کاسترو هم در راديو دولتي آمريکا درباره استيضاح ترامپ اظهارنظر کرد. تولسي گابارد به کاروليناي جنوبي رفت و کاملا هريس در دانشگاه دولتي آيوا سخنراني کرد. امي کلوباچر در شبکه خبري سيانان نظرات خود را درباره ملزومات و مقدمات استيضاح ترامپ در مجلس نمايندگان آمريکا مطرح کرد. برني سندرز هم طرح جايگزيني آژانس اجراي قانون را با کميته انتخابات فدرال ارائه داد و همچنين گفته است که مانع از برگزاري نشست حزبي و مراسم تحليف با حضور حاميان مالي ميشود. در جبهه جمهوريخواهان هم مارک سانفورد و جو والش در سيانان به طرح نظرات خود پرداختند بهگونهاي که سانفورد خواستار روند رسمي استيضاح نسبت به آنچه که اکنون جريان دارد شد و والش ترامپ را خائن ناميد و از کنگره خواست تا استيضاح را به پيش ببرند. بيل ولد ديگر نامزد جمهوريخواه هم در شبکه سيانان از استيضاح ترامپ حمايت کرد.
تعداد داوطلبان به 886نفر رسيد
براساس آنچه که در سايت کميته انتخابات فدرال اعلام شده است، با اضافهشدن ششنفر ديگر به جمع داوطلبان رياستجمهوري آمريکا، اين تعداد به 886 نفر رسيد که از اين ششداوطلب جديد، يکنفر از جمهوريخواهان و يکنفر از حزب سبز بوده است. يکي از موضوع مهم انتخابات آمريکا، ميزان سرمايهگذاري و هزينههاي انتخاباتي است که تاکنون دونالد ترامپ با کد انتخاباتي P80001571 ÊæÇäÓÊå ÇÓÊ 124ãíáíæä æ 369åÒÇÑ æ 310ÏáÇÑ ÇÒ ÓÇá 2017 Êǘäæä ÈÑÇí åÒíäååÇí ÇäÊÎÇÈÇÊí ÎæÏ ÏÑíÇÝÊ ˜äÏ. ÇÒ Çíä ãíÒÇä Êǘäæä 75ãíáíæä æ 243åÒÇÑ æ 648ÏáÇÑ åÒíäå ˜ÑÏå ÇÓÊ æ 56ãíáíæä æ 737åÒÇÑ æ 365 ÏáÇÑ ÏíÑ ÏÑ ÇÎÊíÇÑ ÏÇÑÏ.
برني سندرز: برني سندرز که بهعنوان تنها نامزد سوسيال دموکرات با کد انتخاباتي P60007168 ÔäÇÎÊå ãíÔæÏ¡ ÏÑ åÝÊå ÐÔÊå ÏÇÑ í˜ Ó˜Êå ÞáÈí ÔÏ æ ãÏÊ ÓåÑæÒ ÑÇ ÏÑ ÈíãÇÑÓÊÇä ÓÑí ˜ÑÏ. ÇÑå Çæ ǘäæä ãÑÎÕ ÔÏå ÇãÇ åãæä ÐÔÊå ÝÚÇáíÊåÇí ÇäÊÎÇÈÇÊí æ ÔÑ˜Ê ÏÑ ÑÏåãÇííåÇí ÎæÏ ÑÇ ÇÒ ÓÑ äÑÝÊå ÇÓÊ. ÈÇ Çíä ÍÇá¡ ÏÑ ãíÒÇä ÌÐÈ ˜ã˜åÇí ãÇáí ÈÑÇí ÇäÊÎÇÈÇÊ¡ ÓäÏÑÒ ÈÇ ÏÇÔÊä 46ãíáíæä æ 491åÒÇÑ æ 194ÏáÇÑ ÑÊÈå äÎÓÊ ÑÇ ÏÑ ãíÇä Ïãæ˜ÑÇÊåÇ ÏÇÑÏ. Çæ ÏÇæØáÈí ÎæÏ ÈÑÇí ÑíÇÓÊÌãåæÑí ÓÇá 2020 ÂãÑí˜Ç ÑÇ ÏÑ 19 ÝæÑíå 2019 ÇÚáÇã ˜ÑÏ. ÓäÏÑÒ Êǘäæä 24ãíáíæä æ 586åÒÇÑ æ 769ÏáÇÑ åÒíäå ˜ÑÏå ÇÓÊ.
اليزابت وارن: ديگر نامزد مطرح دموکراتها که توانسته رشد قابل توجهي را در رقابتهاي درونحزبي به دست آورد، اليزابت وارن با کد انتخاباتي P00009621 است. او توانست در هفته گذشته بيش از 24ميليون دلار سرمايه انتخاباتي جذب کند و به اين ترتيب تاکنون 34ميليون و 654هزار و 983دلار در سبد درآمدهاي ستاد انتخاباتي خود دارد که از آن، 15ميليون و 873هزار و 821دلار هزينه شده است.
پته بوتيجيج: رتبه چهارم جذب سرمايه براي ستاد انتخاباتي در ميان داوطلبان رياستجمهوري آمريکا به پته بوتيجيج با کد انتخاباتي P00010298 ÊÚáÞ ÏÇÑÏ.Çæ ˜å ÏÑ 22 ÝæÑíå 2019 ÈåØæÑ ÑÓãí æÑæÏ ÎæÏ Èå ÚÑÕå ÇäÊÎÇÈÇÊ ÑÇ ÇÚáÇã ˜ÑÏ¡ Êǘäæä ÊæÇäÓÊå ÇÓÊ 32ãíáíæä æ 337åÒÇÑ æ 553ÏáÇÑ ÈÑÇí ÝÚÇáíÊåÇí ÇäÊÎÇÈÇÊí ÎæÏ ÌÐÈ ˜äÏ.
جان دليني: از ديگر نامزدهاي دموکرات در اين دور از رقابتهاي انتخاباتي رياستجمهوري آمريکا جان دليني با کد انتخاباتي P00006213 ÇÓÊ ˜å ÊæÇäÓÊå ÇÓÊ 26ãíáíæä æ 329åÒÇÑ æ 775ÏáÇÑ ÈÑÇí ÝÚÇáíÊåÇí ÇäÊÎÇÈÇÊí ÌÐÈ ˜äÏ. æí Êǘäæä 18ãíáíæä æ 909åÒÇÑ æ 206ÏáÇÑ ÈÑÇí Çíä åÏÝ ÎæÏ åÒíäå ˜ÑÏå ÇÓÊ.
کاملا هريس: سناتور دموکرات از کاليفرنيا که با کد P00009423 وارد رقابتهاي انتخاباتي شده است؛ ديگر داوطلب دموکراتها براي کسب کرسي رياستجمهوري آمريکا در سال 2020 است. او در 21 ژانويه 2019 نخستين اعلاميه خود را براي حضور در اين رقابتها منتشر کرد و تاکنون 25ميليون و 90هزار و 947دلار کمکهاي انتخاباتي جذب کرده است که از اين ميزان، 11ميليون و 818هزار و 360دلار هزينه شده است.
جوزف بايدن: جوزف بايدن معاون اول باراک اوباما رئيسجمهوري سابق آمريکا که به جو بايدن شهرت دارد، پيش از اين هم براي انتخابات در سالهاي 1988و 2008 داوطلب شده بود. وي براي رقابتهاي 2020 در سوم آوريل 2019 اعلام حضور کرد و با کد انتخاباتي P80000722، 22ميليون و 43هزار و 828دلار جمعآوري کرده است. بايدن 11ميليون و 146هزار و 761دلار براي فعاليتهاي انتخاباتي خود هزينه کرده است. کريستين جيليبرند با 14ميليون و 899هزار و 167دلار، رابرت بتو اروروک با 13ميليون و 638هزار و 614دلار، امي کلوباچر با 12ميليون و 710هزار و 254دلار، کوري بوکر با 12ميليون و 471هزار و 387دلار و تولسي گابارد با جذب 6ميليون و 62هزار و 974دلار در رتبههاي بعدي ميزان سرمايهگذاري براي تبليغات انتخاباتي قرار گرفتهاند.