آرمانملي: تيمملي اميد کشورمان که خود را براي حضور در رقابتهاي انتخابي الميپيک 2020 آماده ميکند؛ سرمربي جديد خود را شناخت. حميد استيلي جايگزين فرهاد مجيدي شد و همين مساله واکنشهايي را از سوي پيش کسوتان و کارشناسان رقم زد.
کاري ندارم!
فريدون معيني ميگويد: پس از استعفايم از کميته فني تيمملي اميد، ديگر کاري با اين تيم ندارم. فريدون معيني عضو سابق کميته فني تيمملي اميد در گفتوگو با ايسنا درباره انتخاب حميد استيلي بهعنوان سرمربي تيمملي اميد اظهار کرد: من چند ماهي است که به فدراسيون نرفتهام و فوتبال را کنار گذاشتهام. ديگر نه با فوتبال و فدراسيون کار دارم، نه با تيمملي اميد. وي افزود: من مشکلات شخصي دارم و سعي کردم چند ماه از فوتبال دور باشم. نميخواهم درباره انتصاب مجيدي بهعنوان سرمربي تيمملي اميد در آن زمان صحبت کنم، اما اکنون تنها کاري که ميتوانم بکنم اين است که براي هر کسي که سرمربي اين تيم شده است، آرزوي موفقيت کنم. من استعفا دادم و ديگر کاري با آنها ندارم؛ اما اميدوارم تيمملي اميد بتواند به المپيک صعود کند و طلسم چندين ساله اين تيم بشکند.
بدون جَنم
پيشکسوت فوتبال ايران با انتقاد از انتخابهاي فدراسيون فوتبال براي سرمربيگري تيمملي اميد معتقد است که سرمربي چنين تيمي بايد کاراکتر و کاريزماي بالايي داشته باشد. اصغر شرفي، پيشکسوت فوتبال ايران در گفتوگو با ايسنا، درباره رفتوآمدهاي فراوان در نيمکت تيمملي فوتبال اميد اظهارکرد: متاسفانه کساني به نيمکت تيمملي اميد راه پيدا کردند که سابقه مربيگري در تيمملي يا حتي جنم مربيگري ندارند. در فوتبال هرطور که در زمان بازيات فوتبال بازي ميکردي، در کار مربيگريات هم تاثيرگذار است. مثلا آدمي پيدا ميشود که وقتي گل ميزده، رقص عربي اجرا ميکرده است.وقتي اين آدم مربي شود، شاگردش چه چيزي ياد ميگيرد؟چطور چنين اشخاصي را سرمربي تيمملي اميد ميگذارند؟ اگر چنين شخصيتي را سرمربي تيمملي بزرگسالان بگذارند اشکالي ندارد، اما بازيکنان اميد مانند يک شاخه هستند که ميتوان به آنها شکل داد و شخصيتشان را درست کرد. او درباره تغيير سرمربي تيمملي اميد در فاصله سه ماه مانده به مرحله نهايي انتخابي المپيک 2020 توکيو گفت: سه ماه براي فوتبال ايران زياد است ولي تيمهاي ديگر سالها برنامهريزي ميکنند تا مربي و بازيکنانشان براي اين مسابقات جا بيفتند.فوتبال ما در مايههاي دمتگرم است. مسئولان ما نميخواهند فوتبال ما شکل بگيرد. چرا امثال من که خاک اين فوتبال را خوردهايم، نبايد نقشي در اين فوتبال نداشته باشيم؟ الان در سه ماه چه کار ميتوان کرد؟ حتي اگر بخواهند خم رنگرزي هم بسازند، بيشتر از سه ماه وقت ميبرد. اين پيشکسوت فوتبال ايران در پايان درباره ادامه فعاليت تيمملي اميد با حميد استيلي بيان کرد: من تمام مراحل مربيگري را طي کردم. در مربيگري بايد کاراکتر متفاوتي از دوران بازيات داشته باشي. امکان دارد بازيکن خوبي باشيد ولي دليل ندارد که مربي خوبي هم باشيد. البته لازم است که مربي، فوتبال را بفهمد اما کاراکتر و کاريزماي مربيگري چيز ديگري است.
کار سخت
هومن افاضلي که سابقه کار در تيم اميد ايران را دارد در ادامه درباره شرايط اين تيم و کنارهگيري فرهاد مجيدي از سمت خود عنوان کرد: همان ابتدا يک تصميم اشتباه در تيم اميد گرفتند و بعد هرچقدر تلاش کردند تا آن را درست کنند، نشد. حميد استيلي بازيکن بزرگي در رده ملي بوده و کارنامه قابلقبولي هم در زمينه مربيگري دارد. قهرمان جامجهاني نشده؛ اما تيمهاي مختلفي را هدايت کرده و کارنامه بدي هم نداشته است. شرايط سني استيلي به نحوي است که هنوز بايد مربيگري کند، انتخاب او بهعنوان مدير تيم اميد اشتباه بود. اگر قرار بود استيلي باشد، بايد هدايت تيم اميد را به او ميدادند. شايد سمت مديريتي در تيم اميد خيلي براي جايگاه و شأن استيلي مناسب نبود.يک مربي خارجي آورديم که من متوجه نشدم اصلا چرا رفت. کرانچار انتخاب خوبي بود و کيفيت خوبي هم داشت. اين تيم اميد ما نسبت به تيمهاي دو و چهار سال پيش ضعيفتر است. با اين وضعيت نتيجه کار کرانچار بد نبود. ما از همان اول ميتوانستيم کرانچار يا استيلي را بهعنوان سرمربي در تيم داشته باشيم و با همانها ادامه دهيم. وي ادامه داد: بعد از اخراج کرانچار فرهاد مجيدي را بهعنوان سرمربي انتخاب کردند. با توجه به اينکه او انتخاب استيلي بود، اميدوار بوديم موفق شود، اما مجيدي ريسک خيلي بزرگي کرد، چون تجربهاش براي مربيگري در تيمهاي ملي کافي نبود. يک مربي بايد چند سال در تيمملي کمک مربي باشد و بعد بهعنوان نفر اول مسئوليت بپذيرد. مجيدي ريسک کرد، اما به هر حال وقتي پيشنهاد مربيگري در تيمهاي ملي را به يک مربي ميدهيد، سخت است قبول نکند. در حال حاضر بهترين گزينه حميد استيلي است، چون از بچهها شناخت داشته و سابقه سرمربيگري هم دارد. يادمان هم باشد کيفيت تيم اميدمان متوسط است و قرعه بسيار سختي هم دارد. «با اين شرايط و با توجه به قرعه سخت تيم اميد در راه المپيک، شانسي براي صعود اين تيم به المپيک 2020 متصور هستيد؟» افاضلي در واکنش به طرح اين سوال به تسنيم گفت: خيلي سخت است، اگر الان حميد استيلي تيم را تحويل بگيرد، بازهم کار خيلي سخت است، اما اگر يک نفر ديگر را بياوريم ديگر هيچ اميدي نيست. اگر مربي جديد بياوريم فقط سه ماه زمان نياز دارد تا تيم را بشناسد.
نقش فالوئر بيشتر
مهدي پاشازاده در گفتوگو با تسنيم درباره کناررفتن فرهاد مجيدي از تيم اميد و انتخاب حميد استيلي خاطرنشان کرد: کسي بايد نظر بدهد که مجيدي را انتخاب کرد.چرا مجيدي انتخاب شد که برود؟ بر چه مبنا و منطقي او را انتخاب کردند؟ اگر استيلي يا کميته فني مجيدي را انتخاب کرده، بايد به او اختيار تام ميدادند. اگر مجيدي انتخاب شده و بعدا بنا بهدلايلي پشيمان شديد که او صلاحيت نداشته و در اندازه تيم اميد نبوده، چرا از ابتدا انتخاب کرديد؟ مشخص بود که مجيدي نميتواند براي تيم اميد مفيد باشد، چون کسي که در مربيگري امتحان پس نداده، براساس چه معياري انتخاب شده است؟ پس خودتان اشتباه کرديد. شما خودتان را با اين انتخاب زير سوال برديد بازيکن پيشين تيمملي و استقلال با اشاره به انتخاب استيلي گفت: در جايي بودم و گفتند چون با جوانها کار کردهاي، بيا مربي شو، اما گفتم آنها دنبال اسم هستند تا رزوم. تيم اميد به المپيک صعود نميکند، مگر اينکه معجزهاي رخ دهد. اين نسل فوتبالي هم نابود شد. پس از اينکه تيم اميد نتوانست به المپيک برود، کميتهاي تشکيل ميدهند و آقايان چاي و شيريني ميخورند و ميگويند تا يک سال ديگر تصميمگيري ميکنيم. اردوي خارج از کشور نميرويم و نهايت يک اردو در سرعين اردبيل برگزار ميکنيم. بنابراين، همان آش و همان کاسه است و هيچ برنامهريزي نميکنند. انتخابهاي ما سياسي است يا مُد شده که در فضاي مجازي هر کسي بيشتر فالوئر داشته باشد، انتخاب شود!