خطر ظهور پوپوليسم مليگرا در انتخابات 98
مردم بهدنبال سوپرمن سياسي هستند
يک چهره سياسي اصولگرا ظهور جريان پوپوليسم در انتخابات آينده مجلس را محتمل خواند و گفت: بهنظر ميرسد يک جريان پوپوليسم مليگرا امکان ظهور و بروز پيدا کند که با تکيه بر مليگرايي و سکولاريسم بتواند جايگاه مناسبي را در مجلس شوراي اسلامي به دست بياورد. خبرآنلاين نوشت؛ «خطر پوپوليسم بيش از هر زمان ديگري احساس ميشود»؛ اين جملهاي بود که جواد آرينمنش نماينده ادوار مجلس و عضو حزب موتلفه در گفتوگويي با خبرآنلاين تلويحا به آن اشاره کرد. او البته علت بروز و ظهور چنين جرياني را عملکرد برخي مسئولان کشور دانست و افزود: عملکرد 40ساله دو جريان عمده سياسي يعني اصولگرايان و اصلاحطلبان آسيبهايي را متوجه کشور کرده بر همين اساس مردم بهدنبال سوپرمنهايي براي فرار از فقر و تبعيض کنوني هستند.
جريان سوم متولد خواهد شد اگر...
آرينمنش با بيان اينکه تا به امروز همواره دو جريان سياسي عمده اصولگرا و اصلاحطلب ابتکار عمل را در دست داشتهاند، ادامه داد: همين دو جريان بودند که در انتخابات مختلف حاکميت اکثريت مجلس و رياست جمهوري را در اختيار داشته بهطوري که قدرت در ميان آنها دست به دست ميشده است اما شرايط امروز کشور بهدليل نارضايتيها و مشکلات اقتصادي نسبت به گذشته متفاوت است که همين موضوع شرايطي را براي ظهور يک جريان متفاوت و به عبارتي يک جريان سوم فراهم ميکند. نماينده ادوار مجلس با بيان اينکه تداوم اين روند بر انتخابات آينده مجلس تاثير خواهد گذاشت، افزود: در چنين شرايطي اگر جريان سومي بهعنوان جرياني نوگرا پديد آيد که بهصورت سازمان يافته بتواند قابليتهاي خود را به جامعه معرفي کرده و با استفاده از ظرفيتهاي مغفول مانده قانون اساسي تحولي اساسي در زندگي مردم و اقتصاد کشور به وجود آورد ميتواند جايگزين دو جريان عمده سياسي شود.
خطر ظهور پوپوليسم مليگرا وجود دارد
آرينمنش تاکيد کرد: در غيراينصورت ابتکار عمل ممکن است به دست جريان پوپوليسم بيفتد، جرياني که با ارائه شعارهاي فريبنده و تکيه بر نابرابريهاي اجتماعي و وجود فقر و فساد و تبعيض، شعار عدالت خواهي و تحقق رفاه نسبي را سر داده و با اين روش ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت. وي ظهور جريان پوپوليسم در انتخابات آينده مجلس را محتمل خواند و ادامه داد: شايد در انتخابات آينده يک جريان پوپوليسم مليگرا امکان ظهور و بروز پيدا کند که با تکيه بر مليگرايي و سکولاريسم بتواند جايگاه مناسبي را در مجلس شوراي اسلامي به دست بياورد همچنان که در بعضي از کشورها مانند ترکيه اين جريان توانست به قدرت برسد. فعال سياسي اصولگرا درباره علت استفاده جريان پوپوليست از شعارهاي مليگرايانه گفت: ببينيد واقع امر اين است که مردم ما ايراني مسلمان يا مسلمان ايراني هستند، در چنين فضايي عملکرد برخي مسئولان که با شعار دين پا به ميدان گذاشته اما نه تنها در عمل ارزشهاي ديني را به منصه ظهور نرسانده بلکه حتي با شعار دين کارهاي ضد ديني کردند به ارزشهاي جمهوري اسلامي آسيب رسانده و اسلامگرايي را مخدوش کرده است بر همين اساس است که گروهي يا جرياني ممکن است از اين فرصت سوء استفاده کرده و شعارهاي فريبنده مليگرا را جايگزين شعارها و ارزشهاي اسلامي کرده و با اين شعارها به مردم وعدههايي بدهند که همه سلايق مختلف اعم از افراد مذهبي و غيرمذهبي را بتوانند به خود جذب کنند.
شرايط کشور محصول همکارهاي مشترک اصولگرايان و اصلاحطلبان
نماينده ادوار مجلس با بيان اينکه چهل سال گذشته چه بخواهيم چه نخواهيم کارنامه دو جريان عمده سياسي بوده است افزود: حاصل اين کارنامه چهلساله عدم تحقق برنامههاي توسعه کشور، عدم دستيابي به اهداف چشم انداز 20 ساله، وجود تبعيض، نابرابري، فقر و فساد است. تاکيد ميکنم شکل گيري نارضايتيهاي مردمي معطوف به يک جريان سياسي نيست که جريان رقيب بخواهد از آن استفاده کرده و کارنامه خود را درخشان نشان دهد بلکه شرايط فعلي محصول همکارهاي مشترک همه جريانهاي سياسي در طول چهل سال گذشته بوده است.
مردم بهدنبال سوپرمنهايي براي فرار از فقر و تبعيض هستند
آرينمنش با يادآوري برخي اقدامات مفيد انجام شده تاکيد کرد: در طول اين مدت اگرچه کارهاي موثري هم در دستور کار قرار گرفته اما قاعدتا به اهداف غايي دست پيدا نکرديم لذا مردم بهدنبال يک جريان، افراد يا سوپرمنهاي جديدي هستند که نبض کار را در دست گرفته و تغيير و تحولاتي در شرايط ايجاد کنند. وي گفت: تاکيد ميکنم اين جريان نوظهور يا جريان سوم ميتواند جريان متفاوتي باشد که با حرکتهاي انقلابي و عالمانه بتواند از ظرفيتهاي کشور در جهت ايجاد رفاه نسبي استفاده کند در غيراينصورت و اگر چنين جرياني ظهور و بروز پيدا نکند جريان پوپوليستي با شعارها توخالي اما فريبنده و اميد بخش ميتواند به ميدان آمده و ابتکار عمل را در دست بگيرد.