تحويل تمام خودروهاي معوق سال 97
قائممقام مديرعامل گروه خودروسازي سايپا در امور فروش گفت: سايپا تمام خودروهاي معوق سال گذشته و تعهدات مرتبط با سال 97 را تا پايان مهرماه به مشتريان تحويل ميدهد. به گزارش سايپا، مجيد باقري افزود: با توجه به تکميل و تجاريسازي تعداد زيادي از خودروهاي داراي کسري قطعات و همچنين اجراي موفقيتآميز طرح عبور مستقيم و توليد تمام محصولات سايپا به صورت کامل، تا پايان مهرماه همه تعهدات مربوط به سال 97، تحويل داده ميشود.
توقف دريافت کپي مدارک توسط بانکها
معاون وزارت اقتصاد از لغو الزام بانکها براي دريافت کپي مدارک هويتي از مشتريان خبر داد و گفت: بانکها به سامانه سازمان ثبت احوال متصل هستند و ميتوانند اصالت مدارک هويتي مشتريان را بررسي کنند. به گزارش صدا و سيما، عباس معمارنژاد با اعلام اين خبر افزود: اين موضوع در جلسه اخير شوراي عالي مقابله با جرايم پولشويي با حضور وزير اقتصاد مصوب شد که بعد از طي مراحل قانوني و ابلاغ به بانکها، اجرا ميشود.
3 اقدام براي حمايت از بنگاههاي توليدي
رئيس کل بانک مرکزي تصويب آئيننامه قانون چک براي بنگاههايي با بيش از 100 پرسنل، تمديد ضمانتنامههاي بانکي و تامين نقدينگي را از جمله اقدامات آتي اين بانک براي حمايت از توليد عنوان کرد. به گزارش بانک مرکزي، عبدالناصر همتي، که در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي استان کرمان در جمع مديران واحدهاي توليدي و صنعتي حضور داشت، در مورد اقدامات بانک مرکزي در جهت حمايت از توليد به تصويب آئيننامه قانون جديد چک در دولت اشاره کرد و گفت: آئيننامه قانون چک که در روزهاي آينده ابلاغ ميشود، به منظور حمايت از بنگاههايي با پرسنل 100 نفر و بالاتر است و اميدواريم با اين آئيننامه مشکل برخي واحدهاي توليدي در زمينه چک برگشتي با واگذاري اختيار تصميم به شوراي تامين استانها، برطرف شود.
کاهش 93درصدي واردات اروپا از ايران
واردات اتحاديه اروپا از ايران در نيمه نخست سال جاري ميلادي افت 93 درصدي داشته و به 420 ميليون يورو رسيد. به گزارش تسنيم، آمار منتشرشده از سوي اداره اطلاعات اقتصادي اتحاديه اروپا، نشان ميدهد مبادلات تجاري ايران و 28 عضو اين اتحاديه در نيمه نخست سال جاري ميلادي با افت قابل توجه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده است. مبادلات دو طرف در شش ماهه نخست 2018، بالغ بر 67/10ميليارد يورو بوده که اين رقم در شش ماهه نخست امسال يکچهارم شده و با افت 76 درصدي به 56/2 ميليارد يورو رسيده است. صادرات اتحاديه اروپا به ايران در ماههاي ژانويه تا ژوئن 2019، به کمتر از نصف صادرات اين اتحاديه به ايران در مدت مشابه سال قبل رسيده است. صادرات اتحاديه اروپا به ايران در شش ماهه نخست سال 2018 بالغ بر 57/4ميليارد يورو اعلام شده بود اما اين رقم در مدت مشابه امسال به 14/2 ميليارد يورو کاهش يافته است.
هفتهاي با ثبات براي دلار
قيمت دلار در هفتهاي که گذشت با نوساني اندک، ثبات نسبي را تجربه کرد. به گزارش ايسنا، از سال گذشته و پس از خروج آمريکا از برجام و بازگشت تحريمهاي ظالمانه اين کشور عليه ايران، نرخ دلار در بازار آزاد با نوسانات زياد و ناگهاني همراه بود، اما پس از تغيير در سياستهاي ارزي بانک مرکزي، اين بازار رفته رفته به ثبات نسبي رسيد و اين روزها کمترين نوسان را در نرخ ارز شاهد هستيم. بر اساس آنچه از ابتداي هفته گذشته در صرافيهاي مجاز بانک مرکزي اعلام شد، هر دلار آمريکا در اين روز به قيمت 11 هزار و 250 تومان خريداري و 11 هزار و 350 تومان فروخته ميشد. اما صرافيهاي مجاز بانک مرکزي در روز يکشنبه (10 شهريور) قيمت دلار را نسبت به روز قبل 100 تومان افزايش دادند؛ به طوري که قيمت خريد دلار در اين صرافيها 11 هزار و 350 تومان و قيمت فروش آن 11 هزار و 450 تومان شد. اين صرافيها قيمت دلار را در روز دوشنبه 200 تومان کاهش دادند تا قيمت خريد دلار به 11 هزار و 150 تومان و قيمت فروش آن به 11 هزار و 250 تومان برسد. قيمت دلار در صرافيهاي مجاز بانک مرکزي در روز سهشنبه با افزايش 150 تومان همراه شد؛ به طوري که قيمت خريد دلار در اين صرافيها 11 هزار و 300 تومان و قيمت فروش آن 11 هزار و 400 تومان شد. کاهش 50 توماني قيمت دلار در روز چهارشنبه سبب شد تا قيمت خريد اين ارز در صرافيهاي مجاز بانک مرکزي به 11 هزار و 250 تومان و قيمت فروش آن 11 هزار و 350 تومان برسد. روز پنجشنبه نيز قيمت دلار در اين صرافيها با افزايش 50 توماني همراه شد تا در نهايت قيمت خريد 11 هزار و 300 تومان و قيمت فروش اين ارز 11 هزار و 400 تومان شود که نسبت به قيمت نخستين روز هفته تنها 50 تومان تغيير داشته است.