بستن

کـنــد و کـــاو

کـنــد و کـــاو

هشدار نسبت به پيامدهاي

ناشي از جنگ‌ تجاري

رئيس شوراي اروپا نسبت به پيامدهاي ناشي از جنگ‌هاي تجاري هشدار داد و تاکيد کرد: در حالي که توافقنامه‌هاي تجاري منجر به رونق اقتصادي مي‌شود، اين جنگ‌ها رکود اقتصادي را به دنبال خواهد داشت.به نقل از خبرگزاري فرانسه، دونالد توسک ديروز در آستانه برگزاري چهل‌وپنجمين اجلاس سران هفت‌کشور صنعتي جهان در کنفرانس مطبوعاتي اين مطلب را بيان و اضافه کرد:‌ تشديد درگيري‌هاي تجاري رئيس‌جمهوري آمريکا با چين و اروپا مي‌تواند اقتصادهاي جهان را با رکود مواجه کند.همچنين به نوشته «آرته»، او گفت: هنوز اين يقين وجود ندارد که آيا گروه 7 قادر به يافتن راه‌حل‌هاي مشترک باشد يا خير؟ اجلاس گروه 7 در چندسال گذشته نشان داده که يافتن زبان مشترک براي رهبران جهان دشوار است.توسک اظهار داشت:‌جنگ‌هاي تجاري ميان اعضاي گروه 7 (هفت کشور ثروتمند جهان) منجر به تضعيف اعتماد در بين آنها خواهد شد. اجلاس سال گذشته در کانادا نشان داد که پيداکردن زبان مشترک براي کشورها به‌طور فزاينده دشوار است.رئيس‌جمهوري آمريکا در پي اختلاف با جاستين ترودو نخست‌وزير کانادا از امضاي بيانيه مشترک سنتي اين گروه در سال گذشته امتناع کرد.توسک گفت که اين اجلاس، آزمايشي دشوار براي وحدت و همبستگي است.او افزود: هرگونه تعرفه تحميل‌شده توسط آمريکا در زمينه اعمال ماليات بر شرکت‌هاي فناوري، توسط اتحاديه اروپا پاسخ داده خواهد شد.روزنامه اکسپرس هم نوشت: رئيس شوراي اروپا همچنين با اشاره به مساله برگزيت گفت، اميدوارم که بوريس جانسون نخست‌وزير بريتانيا تمايلي به اين نداشته باشد که نامش به‌عنوان «مرد بدون توافق» در تاريخ ثبت شود.توسک اضافه کرد:‌ بروکسل آماده و مايل به گفت‌وگو با جانسون است تا مانع از خروج انگليس از اين بلوک(اتحاديه اروپا) شود.او درباره پيشنهاد رئيس‌جمهوري آمريکا براي حضور روسيه درنشست‌هاي گروه 7 گفت:‌ تحت هيچ شرايطي نمي‌توانيم با اين منطق موافق باشيم.بهتر است به جاي روسيه از اوکراين براي حضور در اجلاس بعدي دعوت شود. بررسي‌ها حاکي است جنگ تجاري با چين آن‌طور که دونالد ترامپ رئيس‌جمهوري آمريکا مي‌گويد، براي واشنگتن توفيقي نداشته و خسارت‌هاي زيادي به اين کشور وارد کرده است.ترامپ از يک‌سال و اندي قبل کار اعمال تعرفه‌ها بر روي کالاهاي صادراتي چين را آغاز کرد و اين ميزان را به 250ميليارد دلار رساند و بر روي اين ميزان از محصولات چيني 25درصد تعرفه در نظر گرفت.او که تصور مي‌کرد چين با اين فشار عظيم تسليم مي‌شود، سپس خاطرنشان کرد که کل صادرات چين از جمله 300ميليارد دلار باقيمانده را مشمول تعرفه 10درصدي خواهد کرد.هدف رئيس‌جمهور آمريکا اين بود که در مسير مذاکرات با چين که تاکنون نزديک به 13 دور برگزار شده است، از پکن امتياز بگيرد اما نه‌تنها در اين زمينه توفيقي به‌دست نياورد بلکه خيلي از وعده‌هايي که در اين راستا داده بود، عملي نشده است.رشد اقتصادي آمريکا در نتيجه برخورد تجاري با چين کاهش يافته و به 2/1درصد رسيده است. درصورتي که ترامپ پيش‌بيني کرده بود اين رشد را به 3درصد خواهد رساند.چهل‌وپنجمين اجلاس سران هفت کشور پيشرفته صنعتي جهان از ديروز 24اوت تا 26 اوت در تفرجگاه ساحلي بياريتز فرانسه برگزار مي‌شود.اجلاس گروه 7 در حالي در بياريتز فرانسه آغاز شد که در مجموع 13هزار نيروي پليس براي تامين امنيت اين اجلاس به اين تفرگاه ساحلي اعزام شده‌اند.

 

 

 

به تهديدات غرب

عليه ترکيه گوش نمي‌کنيم

رئيس‌جمهوري ترکيه تاکيد کرد: به تهديدات غرب عليه ترکيه در خصوص فعاليت‌هايش در درياي مديترانه گوش نمي‌کنيم. به نقل از آناتولي، رجب طيب اردوغان رئيس‌جمهوري ترکيه ديروز در سخناني اعلام کرد: غرب، ترکيه را در خصوص فعاليت‌هايش در درياي مديترانه تهديد مي‌کند.رئيس‌جمهوري ترکيه در اين خصوص ادامه داد: ما به اين تهديدها گوش نمي‌دهيم. از حقوق ترکيه در اين منطقه به‌طور کامل دفاع مي‌کنيم. آمريکا، فرانسه، انگلستان و قطر در درياي مديترانه حضور دارند، اما ترکيه نيست. کدام کشور؟ ترکيه نيست. آيا شما در آنجا کشتي‌هاي ياووز و خيرالدين بارباروس ما را مي‌بينيد؟ دو کشتي حفاري، دو کشتي تحقيقاتي و پرچم عظيم ما را مي‌بينيد؟ ناوچه ما را مي‌بينيد؟ ما با هواپيماها و همه امکانات‌مان در آنجا حضور داريم.

پرتاب آزمايشي دو موشک بالستيک از زيردريايي روسيه

وزارت دفاع روسيه، از پرتاب موفق دو موشک بالستيک «بولاوا» و «سينِوا» از طريق دو زيردريايي اين کشور خبر داد؛ اين عمليات‌هاي آزمايشي، از منطقه‌اي قطبي در اقيانوس منجمد شمالي صورت گرفته است.به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، وزارت دفاع روسيه دربيانيه‌اش آورده است: روز بيست و چهارم اوت، در ارتباط با برنامه تمريني نبرد، پرتاب موفقيت‌آميز موشک‌هاي بالستيک سينوا و بولاوا [به ترتيب] از زيردريايي موشکي استراتژيک تولا و زيردريايي يوري دولگوروکي صورت گرفت. طبق اعلام اين وزارتخانه، پرتاب آزمايشي اين دو موشک، از درياي بارنتز در ناحيه‌اي قطبي از اقيانوس منجمد شمالي انجام گرفته است؛ هر دو موشک‌، به‌طور موفقيت‌آميز به اهداف خود در منطقه آرخانگلسک و کامچاتکا برخورد کرده‌اند.وزارت دفاع روسيه همچنين تاکيد کرده که اين پرتاب‌ها، ويژگي‌هاي فني موشک‌ها و سيستم‌هاي موشکي زيردريايي را به تصديق رسانيده است.«آر30 بولاوا»، نوعي موشک بالستيک سوخت جامد است که براي زيردريايي کلاس «بري» توسعه يافته است. اين موشک، حامل 10 کلاهک -هر کدام 150 کيلوتني- است و بردي معادل 8هزار کيلومتر دارد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی