ايجاد خط کشتيراني مشترک ايران - ترکمنستان
وزير راه و شهرسازي از توافق با ترکمنستان براي ايجاد خط کشتيراني مشترک بين ايران و اين کشور خبر داد و گفت: اين مساله به اضافه ديگر موارد مطرحشده پس از بررسيهاي کارشناسي، پايان مهرماه امسال در عشقآباد امضا ميشود. به گزارش ايسنا، هفته گذشته وزير راه و شهرسازي به همراه هياتي از معاونان و مديرانش به ترکمنستان سفر کرد تا در نشست مشترک وزراي حملونقل پنج کشور ساحلي درياي خزر بهمنظور توسعه همکاريها، «همايش اقتصادي خزر» و «نشست موضوعي چشمانداز همکاريهاي حملونقلي در درياي خزر» سخنراني کند و در حوزههاي مختلف حملونقل با مقامات اين کشور و ديگر همسايگان خزري به توافقاتي در حوزه دريايي، جادهاي و هوايي دست يابد. محمد اسلامي در گفتوگو با ايسنا درباره توافقات اين سفر اظهار کرد: گسترش تبادلات تجاري و همکاريهاي اقتصادي با اتخاذ تصميمات شتابدهنده مهمترين موضوعي بود که همه کشورهاي شرکتکننده در اجلاس ترکمنستان بر آن تاکيد داشتند و هدف اصلي توسعه روابط در حوزه حملونقل، ريلي، دريايي، جادهاي و هوايي بود. او افزود: مهمترين بحثهايي که در مذاکرات با طرف ترکمنستاني صورت گرفت توسعه ارتباطات دريايي بين بنادر، ايجاد خط کشتيراني مشترک، تکميل کريدور شمال به جنوب و رفع موانع موجود در اين زمينه بود تا بتوانيم به اين هدفمان برسيم.
صادرات غيررسمي تخممرغ به عراق
رئيس هيات مديره اتحاديه مرغ تخمگذار استان تهران با بيان اينکه روزانه 250 تن تخممرغ مازاد در کشور وجود دارد، گفت: توليد زياد اجازه نميدهد قيمت اين کالا حتي به نرخ مصوب دولت برسد. ناصر نبيپور در گفتوگو با مهر، اظهار کرد: تنها حدود 80 تا 100 تن تخم مرغ از کشور صادر ميشود که آن هم به صورت قاچاق و غيررسمي است. او اضافه کرد: همين مازاد توليد باعث شده که قيمت تخممرغ حتي به نرخ مصوب ستاد تنظيم بازار (7740 تومان) هم نرسد و در حدود يکماه اخير ميانگين نرخ اين کالا درب مرغداري بين 6400 تا 6500 تومان است. اين فعال بخش خصوصي ادامه داد: بيشتر تخممرغ کشور در حال حاضر به صورت غيررسمي به کشور عراق صادر ميشود اين محمولهها در داخل کشور تمام تائيديههاي لازم بهداشتي را اخذ ميکنند و بدون هيچ مشکلي تا مرز ميروند اما به دليل مشکلاتي که در اين زمينه در کشور عراق وجود دارد از مرز به صورت غيررسمي و قاچاق وارد اين کشور ميشود. نبيپور با اشاره به اينکه در سه ماهه امسال نزديک به 11 هزار تن تخممرغ از کشور صادر شده است، افزود: در سال 94 ماهي حدود 10 هزار تن تخممرغ از کشور صادر ميکرديم.
تقاضاي سرمايهگذاري خارجي کاهش نيافت
رئيس انجمن سرمايهگذاريهاي خارجي و ايراني با بيان اينکه تقاضاي سرمايهگذاري خارجي در سال جاري کاهش نيافته است، گفت: تقاضاي سرمايهگذاري خارجي سه ماهه ابتداي امسال نسبت به سه ماهه سال گذشته کاهش نيافته است. به گزارش فارس، حسين سليمي، افزود: اما اين تقاضاها در حد صدور مجوز است و با توجه به مشکلاتي که در نقل و انتقالات مالي وجود دارد چندان خوشبين به عملياتيشدن اين سرمايهگذاريها نيستيم. او بيان کرد: از ابتداي فروردين تا آخر تيرماه 98 مجوز حدود دو ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي صادر شده اما هنوز مشخص نيست که چه ميزان از اين درخواستها عملياتي ميشود. سليمي با بيان اينکه تقاضا براي سرمايهگذاري در بخش توليد انرژي خورشيدي معمولا عملياتي ميشود، گفت: اما اين سرمايهگذاريها معمولا در ارقام کوچک 50 يا 100 ميليون دلار است.
افزايش 100 درصدي بهاي برخي از کالاها
جديدترين آمار منتشر شده از سوي وزارت صمت نشان ميدهد که سيبزميني، خرما مضافتي، لوبيا سفيد، پياز، گوجهفرنگي و سيب قرمز از جمله کالاهاي اساسي هستند که قيمت آنها در خردادماه امسال نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، بيش از 100 درصد افزايش داشته است. به گزارش ايسنا، سيبزميني و خرما مضافتي با افزايش 1/313 و 8/229 درصدي بيشترين افزايش قيمت را در خردادماه امسال به خود اختصاص دادهاند؛ بهطوريکه قيمت هر کيلوگرم سيبزميني درجه يک در خرداماه سال گذشته 1668 تومان بوده اما خردادماه امسال به 6891 تومان رسيده است. همچنين قيمت هر کيلوگرم خرما در خردادماه سالجاري و مدت مشابه سال گذشته، به ترتيب 8986 و 29 هزار و 634 تومان بوده است. قيمت لوبيا سفيد درجه يک، پياز، گوجهفرنگي، سيب قرمز درجه يک و سيب زرد درجه يک نيز در سومين ماه امسال نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به ترتيب 7/151، 6/149، 3/139، 3/120 و 1/103 افزايش يافته است. پيشتر آمار مقدماتي افزايش قيمت برخي از کالاهاي اساسي نيز از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده بود که در آن شکر و گوشت جايگاه نخست افزايش قيمت را به خود اختصاص داده بودند.