بستن

همنوا با دشمن علیه ظریف

همنوا با دشمن علیه ظریف
آرمان ملی: محمدجواد ظریف را شاید بتوان مظلوم‌ترین وزیر کابینه دولت روحانی دانست. از ابتدای روی کار آمدن او در تمام طول مذاکرات برجام و پس از آن تخریب‌ها علیه وزیر امور خارجه در جریان بود؛ از مهر 1392 که با توهین بزرگ کیهان در تیتر یک، ظریف راهی بیمارستان شد تا پدید آمدن مسأله استعفا و این اواخر موضوع گاندو. با این وجود هیچ گاه او واکنشی غیرمنطقی و همراه با عصبانیت به این تخریب‌ها نشان نداد و همواره با تحمل در پی برقراری آرامش در فضای سیاسی کشور برآمد. در خارج از کشور نیز وزیر امورخارجه ایران از ابتدای آغاز مسئولیت خود سعی کرد بر پایه مبانی علمی، حرفه‌ای و تخصصی دانش روابط بین‌الملل عمل کند. بهره‌گیری صحیح از نظریات روابط بین‌الملل، فهم درست از مکاتب روابط بین‌الملل و همچنین مفهوم سازی صحیح از مصادیق مناسبات جهانی و ارائه آنها به جامعه بین‌المللی یکی از کارهای خاصی بود که آقای ظریف در طول 6سال گذشته از خود نشان داد و این فعالیت حرفه‌ای و دیپلماتیک آن شد که ایران در نظام بین‌الملل به عنوان یک کشور مقبول و اثرگذار شناخته شود.

همین تأثیرگذاری بود که موجب عصبانیت برخی در خارج مانند اسرائیل به رهبری نتانیاهو، عربستان به رهبری بن‌سلمان، امارات به رهبری بن‌زاید و آمریکا به رهبری ترامپ و بولتون شد. این روزها اما با افزایش هجمه «گروه ب» علیه ظریف، در داخل نیز عده‌ای فعالانه دست به تخریب وزیر خارجه می‌زنند. از مجریان صدا و سیما گرفته تا نمایندگان سابق و فعلی مجلس. کار به جایی رسیده که حتی عده‌ای با توهین به ظریف روزگار می‌گذرانند.
ائتلاف آشکار
حمید رسایی روز گذشته حامیان برجام را «برجام پرست» خواند و آنها را با «گاو پرستان» در هندوستان مقایسه کرد. او همچنین با جاسوس خواندن اطرافیان وزیر خارجه و اشاره به نقش ظریف در به ثمر رسیدن برجام، اعتراض وزیر خارجه را به سبب ترس از ساخته شدن گاندوهای دیگر توصیف نمود. رسایی پیش از این در پیامی خطاب به قوه قضائیه، خواستار ممنوع الخروجی و محاکمه ظریف شده بود؛ خواسته‌ای که به نظر می‌رسد دقیقا همان خواسته «گروه ب» در آمریکا باشد. دم خروس این ائتلاف اما از جای دیگری آشکار شد. امیر اعتمادی، از اعضای بنیاد F.D.D که به سبب دریافت پول از امارات متحده عربی برای فعالیت علیه ایران رسوایی به بار آورده بود، در پیامی توئیتری تلاش کرد مدرک دکترای ظریف را زیر سوال ببرد. او نوشت: «درباره دکترای غیرحضوری و مکاتبه‌ای جواد ظریف از دانشگاه دنور تردیدهای جدی وجود داره. مشخص نیست که او چطور در سال ۱۳۶۷ و سه سال بعد از ابطال ویزای آمریکاش، موفق شده از راه دور از ایران دکترای حقوق بین‌الملل از دانشگاه دنور بگیره». این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دکترای ظریف اساسا مکاتبه‌ای نبوده و او به صورت حضوری دوره تحصیل خود را گذرانده است. از سوی دیگر هنوز دو تن از اساتید راهنمای وزیر خارجه ایران در قید حیات هستند و می‌توان به صورت رسمی از دانشگاه استعلام کرد. مسائلی چون املاک ظریف در آمریکا نیز از دیگر شایعاتی است که این روزها برای تخریب او مطرح می‌شود.
به تخریب‌ها پایان دهید
حجم تخریب‌ها علیه ظریف این روزها به حدی شدت یافته که برخی نمایندگان برای دفاع از او احساس وظیفه کردند. علی مطهری روز گذشته نوشت: «تحریم آقای ظریف، وزیر خارجه کشورمان توسط آمریکا بیش از هر چیز نشانه ضعف منطق آمریکا و هراس دولت این کشور از بیان منطق ایران در دنیاست. در تقابل فعلی ایران و آمریکا هر عقل سلیمی وقتی منطق دو طرف را می‌شنود حق را به ایران می‌دهد و اگر کشورهایی با آمریکا همراهی می‌کنند از روی ترس است. امیدوارم کسانی که دم از انقلابی‌گری می‌زنند قبول کرده باشند که آقای ظریف انقلابی‌تر از آنهاست و دست از حمله به ایشان بردارند».
رو در رو با مردم
با وجود تخریب‌ها مردم اما ظریف را دوست دارند و باید ظریف را از مردمی‌ترین وزرای کابینه دانست. وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه جمعه در صفحه اینستاگرام خود مطلبی را از حضورش در یک برنامه خیریه جهت کمک به سیل‌زدگان منتشر کرد و در آن مطلب از محبت‌های مردم نسبت به خود تشکر کرد. پس از انتشار این پست اینستاگرام بسیاری از مخاطبان وزیر امور خارجه در این صفحه اجتماعی به بیان نقطه نظرات خود در پایین این پست پرداختند که ظریف در یک اقدام قابل توجه به تعدادی از این کامنت‌ها که بعضی از آنها حاوی انتقادهای تندی به وزیر خارجه بود، پاسخ داد. ظریف در پاسخ به کاربری که در پایین این پست خطاب به وی نوشته بود، «چقدر از حقوق مردم دفاع کردید، من خودم به شخصه احساس می‌کنم از حکومت دفاع کردید تا ملت» نوشت: دوست عزیزم جان بولتون حکومت و مردم نمی‌شناسد. جنگ هم همینطور. من تلاش می‌کنم جنگ نشود و تحریم برداشته شود و امیدوارم کوتاهیم را ببخشید. وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به کاربر دیگری که از او در مورد بحث تحریم وی و تاثیر آن روی خانواده‌اش پرسیده بود، نوشت: تحریم من اثری روی من و خانواده‌ام ندارد همیشه در مورد تحریم به عنوان تروریسم اقتصادی و جنگ علیه مردم صحبت کردم و تا آن جا که توان داشتم برای رفع آن کوشیده‌ام. وزیر امور خارجه درواکنش به کاربری دیگری که ظریف را شایسته دریافت «نماد خیانت» خوانده و او را «ابوموسی اشعری» نامیده بود، نوشت: خدا رو شکر شما اینقدر ولایتمدارید. یکی از مخاطبان ظریف در این صفحه اجتماعی خطاب به وی نوشت: «از دو تا خونه‌ای که در آمریکا داری برامون بگو، با کدام پول خریدی؟ پولش را از کجا آوردی» که وزیر امور خارچه پاسخ داد: سلام بر شما من نه خانه‌ای در آمریکا دارم و نه حتی ملک و یا حتی حساب بانکی خارج از ایران.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی