بستن

قصاص برای نجفی

قصاص برای نجفی
آرمان‌ملی: 7 خرداد روز تلخی برای محمدعلی نجفی بود؛ همان وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان گردشگری و مشاور اقتصادی و... که کوچکترین تخلف در نهادهای زیر مجموعه خودش را تحمل نمی‌کرد، روزگار به نحوی چرخید که او همسر دومش یعنی میترا استاد را به قتل رساند و به‌جای کت و شلوار با لباس راه راه زندان در دادگاه حضور پیدا کرد. جلسات دادگاه نجفی برگزار شد و اینکه سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: «رای پرونده قتل میترا استاد و اتهام آقای محمدعلی نجفی صادر شده و به وکلای اولیای دم و متهم ابلاغ شده است. در کیفرخواست قتل عمد، ایراد صدمه غیرموثر در قتل و نگهداری اسلحه غیرمجاز بود. دادگاه قتل عمد را محرز دانسته و با توجه به تقاضای اولیای دم حکم به قصاص صادر کرده است. درباره ایراد صدمه غیرموثر در قتل، دادگاه رای برائت صادر کرده و برخلاف دادسرا به این نتیجه رسید یک تیر به مرحومه اصابت کرده و به کف دست خورده و از آن عبور کرده و در سینه او جا گرفته است و به موجب قانون، یک حکم صادر شده است و حکم اشد که قصاص است صادر شده است. درباره نگهداری سلاح غیرمجاز هم دادگاه او را به دو سال حبس محکوم کرده. حکم غیرقطعی است و قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است. اصل قصاص حق‌الناس است و با تصمیم اولیای دم اجرا می‌شود».

وکيل نجفي: اعتراض مي‌کنيم

پس از اعلام راي دادگاه بود که وکيل نجفي به ايسنا گفت: در راستاي وظيفه وکالتي نسبت به دادنامه صادره اعتراض مي‌کنيم. طبق مقررات ظرف 20 روز فرصت داريم تا مراتب فرجام خواهي را به دادگاه تقديم کرده و خواستار ارسال پرونده به ديوان عالي کشور شويم. گودرزي افزود: اميدوارم ديوان عالي کشور با پذيرش اعتراضات ما و نقض دادنامه صادره راه را براي اجراي عدالت قضايي هموار سازد. وي درباره اينکه موکلش در اتهام «نگهداري سلاح غير مجاز» به دو سال حبس محکوم شده است، گفت: مطابق تبصره 2 ماده 6 قانون مجازات قاچاق اسلحه و دارندگان سلاح و مهمات غير مجاز، اگر کسي سلاحش را به مراجع ذي‌صلاح تقديم کند و مجازات قانوني‌اش حبس درجه شش باشد، بايد دو درجه تخفيف به او داده شود که موکل ما هم خودش را به اداره آگاهي تسليم کرده و هم سلاحش را روي ميز آگاهي گذاشته است و به همين جهت مشمول تبصره مي‌شود و اعتقاد داريم که بايد از مساعدت تخفيف قانوني برخوردار شود. از آنجا که امروز (سه شنبه) راي به ما ابلاغ شده، بايد راي را مطالعه کنيم و ظرف هفته‌هاي آينده اعتراض‌مان را ثبت مي‌کنيم.

داماد نجفي: اعتراض مي‌کنيم

داماد نجفي هم گفت: به صدور حکم اعتراض داريم، به زودي اعتراض خود را به مراجع قضائي اعلام مي‌کنيم. شاهد ببري درباره علت اعتراض به حکم صادره از سوي شعبه 9 دادگاه کيفري استان گفت: يکي از موارد مورد بحث؛ نحوه اصابت گلوله است. طبق نظر کارشناسان؛ گلوله کمانه کرده و به شکل دفورمه از بدن مقتوله خارج شده است و از مصاديق قتل شبه عمد محسوب مي‌شود که به نظر بايد به نحوه اصابت گلوله بيشتر توجه شود. وي تاکيد داشت: کارشناسان پزشکي قانوني و وکيل محمد علي نجفي در جلسه سوم دادگاه به قصد رسيدگي تخصصي‌تر؛ درخواست تيم کارشناسي اسلحه شناسي داشتند که به اين درخواست به دلايلي نامشخص بي‌توجهي شده است. وي گفت: تنها تاکيد مي‌کنم که خانواده نجفي تاکنون با خانواده استاد در خصوص رضايت، وارد صحبت نشده‌اند و افراد ديگري به ماجرا ورود کرده‌اند و صحبت‌ها براي دريافت رضايت از خانواده استاد تمام شده است. ايسنا نوشت: يکي از وکلاي اولياي دم ميترا استاد با اشاره به صدور حکم قصاص و حبس (محمدعلي نجفي، گفت: تلاش خواهيم کرد که باب مذاکره باز شود و در هر صورت تصميم گيرنده نهايي اولياي دم هستند. محمود حاجلوئي در واکنش به صدور حکم قصاص براي محمدعلي نجفي به اتهام قتل ميترا استاد و احتمال سازش در اين پرونده، اظهار کرد: قبلا هم عنوان شد که شرايط روحي و رواني خانواده استاد خوب نيست و بايد کمي زمان به ايشان بدهيم. وي افزود: ما تلاش خواهيم کرد که باب مذاکره باز شود ولي شرايط صدرصدي وجود ندارد و خانواده استاد نسبت به تصميم مهمي که مي‌گيرند، مخير هستند. اين وکيل دادگستري گفت: احساس مي‌کنيم که بعد از صدور حکم قصاص، شرايط بيشتر از قبل براي مذاکره فراهم شود و قطعا آنها درخواستشان قصاص است ولي ان‌شاءالله از نزديک با آنها ملاقات و صحبت مي‌کنيم.

خانواده ميترا گذشت مي‌کنند؟

بسياري از گمانه‌ها از زمان پيدا شدن جسد ميترا استاد در منزل مشترکش با محمدعلي نجفي واقعيت نداشت مانند اينکه در ساعات اوليه کشف قتل نجفي پاسخگوي تلفن همراهش نبود و گمانه فرار او مطرح شد که چند ساعت بعد نجفي پيدا شد که خود را قاتل ميترا استاد معرفي کرد. در آن مقطع هم برخي اين گمانه را مطرح کردند که اقدام به قتل از نجفي بعيد است و او براي عدم قصاص متهم اصلي مسئوليت قتل همسر دومش را بر عهده گرفته است، اما اين گمانه هم باطل شد چرا که محمدعلي نجفي در دادگاه به تشريح چگونگي اقدام به قتل همسرش اعتراف و صحنه را بازسازي کرد. با توجه به اظهارات محمدعلي نجفي در دادگاه بسياري از صدور حکم قصاص براي او آگاه بودند بنابراين مرحله بعدي که گرفتن رضايت از شاکي بود را آغاز کردند. در طي روزهاي گذشته شايعاتي مبني بر پرداخت مبالغ کلان از سوي خانواده نجفي براي رضايت خانواده استاد مطرح شد به عنوان مثال اعلام شد خانواده ميترا استاد در قبال دريافت 10 ميليارد تومان حاضر به گذشت شدند که مسعود استاد چنين اين شايعه را رد کرد: «اولاً: انصافاً زيبنده نيست براي جذب مخاطب به هر ريسماني چنگ بزنيد و از عوالم خيالات خويش براي آن‌ها خبرسازي کنيد. ثانيا: با يادآوري ماده 698 قانون مجازات اسلامي، قدر مسلّم اين حق براي بنده و خانواده محفوظ است که در اولين فرصت از منتشرکنندگان اين اخبار ناصواب شکايت کنيم. ثالثاً: اگر کفر نباشد، شايد بهتر بود که حکيم خيام، جاي آن رباعي مشهورش، خطاب به شما عالمان غيب مي‌فرمود: اسرار ازل را فقط تو داني و نه من...» البته بايد به اظهارات 7 مرداد مسعود استاد توجه داشت که گفت: «اگر روزي بخواهم تغيير عقيده بدهم که البته احتمالش يک درصد است شايد شرط بخشش ما اين باشد که براي کمک به زنان بدسرپرست و بي‌سرپرست کاري انجام دهد. وقتي يک نفر اشتباهي را مرتکب مي‌شود بايد با زبان عذرخواهي صحبت کند نه اينکه وکيل معزول‌شان تهمت بزند. من از اين قضيه نمي‌گذرم. اگر رضايت دهيم مي‌گويند باج گرفتند و رضايت دادند. به هر حال آقاي نجفي در دادگاه با من صحبت کردند و به روح پدرشان قسم خوردند که قصدشان کشتن خواهرم نبوده است. حتي چندين بار به مادرم گفتند واقعاً امانتدار خوبي نبودم و شما سفارش دخترتان را کرده بوديد. پدر و مادر و خواهرزاده‌ام رأي - چه قصاص چه بخشش- را به من سپرده‌اند.» بنابراين برادر مقتول مسير عفو و بخشش را نبست و شايد همان يک درصد رها کننده محمدعلي نجفي از اعدام باشد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی