بستن
کد خبر: ۱۵۲۳۴۱۸
«آرمان ملی» تحرکات اخیر ضد انسجام تندرو‌ها را بررسی می‌کند

تخریب مسئولان در اماکن متبرکه

تخریب مسئولان در اماکن متبرکه
آرمان ملی- حمید شجاعی: کشور همواره در مقاطع مختلف از تندروی در حوزه‌های مختلف لطمه خورده و خسارت دیده است و اگر بگوییم بسیاری از این خسارت‌های وارده ناشی از عملکرد‌های برخی جریانات تندرو و حامیانشان بوده که غالبا در سمت غلط و خلاف منافع ملی ایستاده‌اند و با مواضع خود کشور را از فرصت‌های مختلف و انسجام و وحدت ملی محروم ساخته‌اند سخنی به گزافه نرفته است.

نکته اینجا است که قرار است نهایتا چه زمانی و در کجا نقطه پایانی بر تندروی‌ها گذاشته شود تا کشور و نظام بیش از این هزینه اقدامات این جریان را ندهد. مشخص نیست این افراد چه مبنایی بر اقدامات خود دارند. اگر بگوییم نعل به‌نعل اظهارات و اقدامات اینها بر پایه سخنان و گفته‌های ائمه معصومین (ع) است نیز پیامبر اسلام (ص) امام علی (ع) و امام کاظم (ع) این حدیث قدسی را فرموه‌اند که «خیرالامور اوسطها» یعنی بهترین امور حد میانه در آن است. حدیثی که در قرآن و نهج‌البلاغه هم مبنا دارد؛ لذا منابع دینی نیز به میانه‌روی و اعتدال در همه امور تاکید دارند. حال پرسش این است که اساس این تندروی‌ها از کجا می‌آید؟ چرا باید جمعی همیشه باشند که خلاف جریان آب حرکت کنند و هر آنچه را که مورد تصمیم یا اقدام است تخطئه و تخریب کنند؟ اساسا این جماعت از کدامین حق برخوردارند که سایر افراد در جامعه نیستند؟ اگر بپذیریم که در جامعه حاکمیت قانون حکمرفا و پیش برنده است و قانون فصل‌الخطاب است پس از هر رفتار، اظهارنظر و اقدامی را که جامعه را ملتهب کند یا به چالش بکشد، می‌توان در تضاد با حاکمیت قانون است. آنچه مسلم است هر شخص یا جریانی که داعیه حمایت از کشور، نظام و انقلاب را دارد باید همه اظهار نظر‌ها و اقداماتش بر مبنای قانون‌گرایی و در چارچوب نظام و تصمیمات کلان اتخاذ شده باشد؛ لذا نمی‌توان از قانون فراتر رفت و خود را قانونگرا دانست یا فراتر از نظر نظام و مسئولان نظری داد و خود را انقلابی خواند. این نکته‌ای است که جریان خاص تند و رادیکال بدان همت گمارد تا در شرایط حساس کنونی بیش از این برای کشور هزینه‌سازی نکند و زمین بازی برای دشمن در جهت ایجاد اختلاف در داخل تعریف نکند.

 * میتینگ سیاسی در اماکن متبرکه؟

معمول این بود که اگر تا پیش از این اظهار نظر و سخنرانی انجام می‌گرفت یا شعاری سر داده می‌شد در تجمعات شبانه، برخی تریبون‌ها یا صداوسیما و مجلس بود، اما انگار نه تنها قرار نیست برخی وحدت شکنی‌ها و شعار‌های بی‌مورد و تنش‌زا جمع شود؛ بلکه گویا برخی قصد دارند تجمعات را که از ابتدا به عنوان ضلع سوم مثلث قدرت نظام تشکیل شده بود را به محلی برای تسویه حساب یا نزاع‌های سیاسی تبدیل کنند. شعار علیه شخصیت‌های سیاسی و مسئولان حاضر کشور و تخریب آنها نه تنها کمکی بهبود شرایط نمی‌کند بلکه وحدت ملی را خدشه‌دار کرده و دشمن را به بهره‌برداری از اختلاف داخلی امیدوار می‌کند. اینکه عده‌ای از هر تریبونی بخواهند هر شخص، مسئول یا دستگاهی را مورد اهانت، تخریب یا تهدید قرار دهند هیچ وجهی از انقلابی‌گری، نه پیروی از ولایت و اطاعت از رهبری ندارد. چه اینکه این جریانات اگر به بیانیه‌های مکرر رهبر انقلاب نیز گوش فرا می‌دادند درمی‌یافتند که ایشان نیز جامعه را از ایجاد اختلاف، تفرقه، دوقطببی و تخریب مسئولان بر حذر می‌دارند و بر انسجام و وحدت ملی تاکید دارند. اما در نهایت تعجب شاهدیم که افراد منتسب به جریان تندرو دیگر حد و شأن اماکن متبرکه و مضاجع شریف را نیز نگه نمی‌دارند و همه جا را به مکان شعار‌های سیاسی علیه شخصیت‌های سیاسی و مسئولان تبدیل کرده‌اند. چه اینکه اخیرا حرم امام رضا (ع) امام هشتم شیعیان که زائرین از اقصی نقاط کشور برای زیارت به این مکان مقدس می‌آیند به محلی برای تحرکات سیاسی و شعار علیه شخصیت‌ها و مسئولان تبدیل شده است. انگار نه‌انگار که تحت هر شرایطی باید شأن حرم امام هشتم و سایر اماکن متبرکه حفظ شود. از طرفی اینکه مزار رهبری شهید در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) قرار دارد نباید به دستاویزی برای تندرو‌ها بدل شود تا آنها بخواهند حرمت و احترام حرم مطهر رضوی را بشکنند و آن مضجع مبارک را به محل میتینگ سیاسی و شعار علیه مسئولان تبدیل کنند. چه اینکه اخیرا رئیس قوه قضائیه نیز با اشاره به اهمیت حفظ شأن انقلابی بودن در گفتار و رفتار گفت: «یکی از وظایف و مسئولیت‌های همه ما شیفتگان و خادمان انقلاب اسلامی، اشاعه اخلاق اسلامی است؛ در وهله نخست، خودمان باید به این مهم، مقیّد باشیم؛ نمی‌توان فحش و ناسزا گفتن و افترا بستن به دیگران را روا دانست و مرتکب شد». حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای افزود: «نمی‌توان حرمت اماکن مقدس و محترمی نظیر مضاجع و حرم‌های مطهر و مصلی و محل نماز جمعه را ندانست و در این اماکن هر حرف و شعاری را سر داد»؛ لذا اینجا انتظار از نهاد‌های مسئولی، چون آستان قدس رضوی انتظار این است که اجازه داده نشود مضجع شریف رضوی به محلی برای فعالیت‌های سیاسی، شعار علیه مسئولان و شخصیت‌ها و تعیین تکلیف برای نظام تبدیل شود و برخورده‌ای لازم با این اقدامات صورت گیرد. 

*حمایت از مسئولان

تصمیمات کلان در کشور در رده‌های بالای حکومتی همچون شورای عالی امنیت ملی و جلسات سران قوا با تحلیل وضعیت جامعه، منافع ملی و فضای بین‌المللی و البته با هماهنگی رهبر انقلاب اتخاذ می‌شوند. حال اینکه چه تصمیماتی در حوزه‌های مختلف گرفته می‌شود جامعه فقط باید از مسئولان خود حمایت کند و برخی تحرکات تند و علیه قوای مختلف هیچ آورده‌ای برای کشور نخواهد داشت. همانظور که رهبری شهید بار‌ها مخالفت خود را با این اقدامات و تحرکات ابراز کرده بودند. مسئولان کشور با تدبیر و عقلانیت مسائل کشور، منطقه و نظام بین‌الملل را رصد می‌کنند و بهترین تصمیم را بر پایه کسب بیشترین حد از منافع ملی اتخاذ می‌کنند؛ لذا برخی جریانات خاص و حامیانشان اگر به دنبال حل مشکلات کشور هستند نباید با برخی تجمعات و شعار‌های تخریبی، وحدت شکن و ضد انسجام ملی موجبات ایجاد اخلاف و دوقطبی در کشور را فراهم کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار