بستن
کد خبر: ۱۰۵۲۸۹۷

اخبــــــار کوتاه

اخبــــــار کوتاه

توافق ایران و عربستان، نفت را
به سراشیبی می‌اندازد؟
بازارهای انرژی هفته را جنجالی آغاز کردند؛ قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه کاهش قابل توجهی را تجربه کرد و این ریزش قیمت‌ها تنها چند روز پس از توافق ایران و عربستان برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک، اتفاق افتاد. در حالی که سقوط آزاد قیمت نفت در روز دوشنبه و در آغاز هفته با توافق ایران و عربستان همزمان شد، اما آنچه بیشترین تاثیر را بر افت قیمت نفت داشت ترس از ورشکستگی بانک سیلیکون ولی بود که در آخر هفته رخ داد. با این وجود، تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که اصلاح روابط بین ایران و عربستان می‌تواند تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه را کاهش دهد و برای کوتاه‌مدت و به صورت دوره‌ای آرامش را به بازار نفت بازگرداند. توافق عربستان سعودی و ایران تازه‌ترین تغییر از یکسری تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه است که اخیرا جریان پیدا کرده‌ است؛ بیش از یک سال است که ترکیه و عربستان سعودی بی‌سر و صدا در حال مذاکره برای عادی سازی روابط خود هستند و قطر نیز شکاف پنج ساله با همسایگان خود در خلیج فارس را التیام بخشیده ‌است. به گزارش خبرآنلاین، سال گذشته، صادرات نفت کشور به بالاترین سطح خود از زمان اعمال تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۸ رسید. به گفته جواد اوجی، وزیر نفت، از ابتدای سال جاری در ۲۱ مارس ۲۰۲۲، نزدیک به ۸۳ میلیون بشکه بر تعداد بشکه‌های نفت صادراتی افزوده شده ‌است. افزایش صادرات نفت کشور احتمالاً باعث ایجاد آشفتگی و برهم خوردن تعادل در بازارهای نفتی می‌شود، بازارهایی که برای سال‌ها حضور ایران را حس نمی‌کردند و از طرفی توافق ایران و عربستان به معنای کاهش قیمت نفت خواهد بود. در حال حاضر هر بشکه نفت خام وست تگزاس ۷۱ دلار و ۵۰ سنت قیمت خورده و هر بشکه نفت خام برنت نیز ۷۷ دلار و ۶۸ سنت قیمت خورده ‌است.

یک تغییر مهم در وام ازدواج
از ابتدای سال ۱۴۰۲ مدت زمان تکمیل مدارک در سامانه های ازدواج و فرزند از ۴۵ روزکاری به ۶۰ روزکاری افزایش می‌یابد. بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی اعلام کرد در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سنواتی و با هدف تسهیل در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزند، نظر به اینکه تعیین ضامن معتبر در اختیار بانک‌های عامل می‌باشد و تامین شرایط ضامن مورد نظر بانک‌ها توسط متقاضیان تسهیلات مذکور، زمان بر بوده و با عنایت به اینکه در صورت عدم تامین ضامن مورد نظر طی ۴۵ روزکاری، متقاضیان از سامانه های مربوطه خارج شده و مجبور به ثبت نام مجدد می‌باشند، از ابتدای سال ۱۴۰۲ مدت زمان تکمیل مدارک در سامانه‌های ازدواج و فرزند از ۴۵ روزکاری به ۶۰ روزکاری افزایش می‌یابد. به گزارش خبرآنلاین، بدیهی است در صورتیکه «تکمیل مدارک» توسط متقاضیان قبل از مدت یادشده انجام شود، آن بانک ملزم به پرداخت تسهیلات به متقاضیان خواهند بود. لازم به ذکر است رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات مذکور الزامی می‌باشد.

سناریوی احتمالی بازار مسکن در سال آینده
یک کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: تنها راه برای پیشگیری از جهش دوباره قیمت ملک کنترل تورم انتظاری در جامعه از طریق تغییر سیاست‌های پولی و مالی است. مهدی سلطان‌محمدی در گفت‌وگو با خبرآنلاین افزود: زمانی که تورم انتظاری بالا می‌رود، قیمت ملک بالا می‌رود، چراکه به تجربه مردم دیده‌اند که ملک سپر محافظی برای دارایی‌ها در قبال تورم ایجاد می‌کند و معمولا وقتی قیمت دلار بالا می‌رود و دلار افزایشی است ملک نیز خود را با آن منطبق می‌کند و در یک دهه گذشته همبستگی بالایی بین دلار و قیمت مسکن را شاهد بودیم. به گفته وی، تنها راه برای پیشگیری از جهش دوباره قیمت ملک کنترل تورم انتظاری در جامعه از طریق تغییر سیاست‌های پولی و مالی است. این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در چنین شرایط تورمی معاملات سوداگرانه افزایش پیدا می‌کنند و صاحبان سرمایه برای حفظ ارزش سرمایه خود آن را وارد بازار ملک می‌کنند، بنابراین سوداگران بخشی از خریدارانی هستند که مصرف‌کننده اصلی نیستند، اما قیمت بازار را شکل می‌دهند و افزایش قیمت‌هایی که رخ می‌دهد منعکس کننده وجود چنین تقاضایی است و اگر چنین تقاضایی وجود نداشت قیمت‌ها به این شکل بالا نمی‌رفت. سلطان محمدی در واکنش به این گفته که آیا بازار مسکن بدون قیمت شده‌است یا خیر، گفت: بازار ملک یک بازار همگن نیست و هر مسکنی با مسکن دیگر تفاوت دارد و قیمت‌ها به صورت روزانه در مقابل چشم خریدارها وجود ندارد، بلکه در نتیجه چانی‌زنی‌ها بیرون می‌آید و قیمت‌های انتظاری خریداران و فروشندگان یک دامنه نوسان شدید را تجربه می‌کند، به خصوص زمانی که تورم صعودی باشد.

اعلام جزئیات واریز مرحله دوم سود سهام عدالت
سود عملکرد شرکت‌های غیربورسی مربوط به سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ و نیز باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی (قبل از ۱۳۹۹)، به حساب سهامداران سهام عدالت واریز می‌شود. به گزارش همشهری آنلاین، سازمان خصوصی سازی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد این سازمان به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران می رساند، «سود عملکرد شرکت های غیربورسی مربوط به سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ » و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است. به گزارش تسنیم، بنابراین شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت های بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران واریز خواهد کرد. بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصی سازی است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی