بستن
کد خبر: ۱۰۴۸۷۰۲

دارو در داروخانه نیست اما در بازار سیاه هست

دارو در داروخانه نیست اما در بازار سیاه هست

داروخانه 13 آبان يکي از داروخانه‌هاي پرمراجعه پايتخت است که روزانه شاهد مراجعه تعداد بالاي بيماران خاص و صعب‌العلاج است؛ داروخانه‌اي که به محلي براي مضاعف کردن رنج بيماران و خانواده آنها تبديل شده است!داروخانه‌ها و مراکز درماني شهر تهران، سالانه پذيراي تعداد زيادي از بيماران از شهرستان‌هاي دور و نزديک هستند‌. کمبود دارو از سويي و عدم توزيع متناسب داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج از سوي ديگر، موجب شده که مردم از روستاها و شهرهاي کوچک به کلانشهرها به ويژه پايتخت مراجعه کنند. مشکل از آنجايي شروع مي‌شود که بسياري از بيماران مبتلا به بيماري‌هاي خاص و صعب العلاج، علاوه بر متحمل شدن هزينه‌هاي رفت و آمد، گاه به دليل نبود ساماندهي و عدم اطلاع‌ کافي از شرايط دريافت دارو، دچار سردرگمي مي‌شوند، به اين شرايط، بايد معضلات نسخه‌نويسي الکترونيک و قطعي گاه و بيگاه سامانه‌‌هاي سازمان‌هاي بيمه‌گر و نبود امکانات کافي براي ساماندهي و نظم بخشيدن به روند ارائه خدمات در مراکز درماني و داروخانه‌هاي منتخب و بزرگ را نيز اضافه کرد. براي بررسي ميداني اين مشکلات که رنج بيماران و خانواده آنها را مضاعف کرده، به يکي از بزرگ‌ترين و پرمراجعه‌ترين داروخانه‌هاي شهر تهران يعني «داروخانه 13 آبان» واقع در خيابان کريمخان زند مراجعه کرديم تا از نزديک، روايتگر اين مشکلات باشيم.

باجه‌هاي کم‌تعداد

نخستين مشکلي که در بدو ورود به داروخانه پرازدحام 13 آبان ديده مي‌شود، عدم تناسب ميان تعداد گيشه‌هاي پذيرش نسخه بيماران با تعداد مراجعين است به طوري که در برخي ساعات روز، حجم بالاي مراجعات موجب تشکيل صف در بخش پذيرش نسخ مي‌شود که اين امر نياز به توسعه فضاي فيزيکي داروخانه و افزايش تعداد کارکنان پذيرش را گوشزد مي‌کند. دومين معضل، نحوه نوبت‌دهي به بيماران است؛ بيماران پس از مراجعه به پذيرش، در سالن انتظار منتظر پيج شدن نام خود براي تحويل دارو مي‌مانند و اين در حالي است که گاهي شلوغي داروخانه منجر به منتظر ماندن بيماران در فضاي خارج از داروخانه، روي پله‌هاي ورودي يا نيمکت روبه‌روي ساختمان اين داروخانه مي‌شود آن‌هم در شرايطي که بسياري از مراجعين اين داروخانه بزرگ، بيماران خاص و داراي مشکلات صعب‌العلاج و حتي بيماران بدحالي هستند که هيچ فکري به حال خدمت‌رساني بهتر به آن‌ها نشده است.

خريد آزاد داروي سرطان به دليل تعطيلي واحد تاييد نسخ!

يکي از نکات بسيار آزاردهنده که بيماران از آن به‌شدت گلايه دارند، تعطيل بودن واحد تاييد نسخ بيمه‌اي در روزهاي پنجشنبه و جمعه است!يکي از بيماران مبتلا به سرطان که براي تهيه نوعي آمپول به اين داروخانه مراجعه کرده مي‌گويد: امروز (پنجشنبه) به دليل بسته بودن واحد تاييد نسخ، به من گفتند که دو راه دارم، يا بروم و شنبه بيايم تا بتوانم دارو را تحت پوشش بيمه دريافت کنم يا اينکه آن را به صورت آزاد دريافت کنم!آن‌طور که اين بيمار با حال وخيم جسمي خود توضيح مي‌دهد، نسخه‌پيچي که پشت گيشه پذيرش نشسته، به او گفته تهيه يک قلم از داروهايش به شکل آزاد، 200 هزار تومان اما به شکل بيمه‌اي 20 هزار تومان هزينه دارد‌. اين بيمار ادامه مي‌دهد: محل زندگي‌ام از اين داروخانه فاصله زيادي دارد، همين امروز هم حال خوشي نداشتم و مجبور شدم براي تهيه دارو حضوراً مراجعه کنم؛ از طرفي مسئول پذيرش نسخه نيز گفته بايد همه داروها را يکجا تهيه کنم و اگر چند قلم از آن، امروز تحويلم شود و چند قلم ديگر بماند براي روزي ديگر، نسخه بايد از سوي پزشک تمديد شود‌ و بايد آن يک قلم آمپولي که پزشک برايم نوشته را حتما آزاد تهيه کنم تا امروز کارم راه بيفتد. اما اين بيمار در نهايت به ناچار 346 هزار تومان بابت دو قلم دارو مي‌پردازد و يکي از داروها را به صورت آزاد تحويل مي‌گيرد! و اين پول اضافه‌اي که اين بيمار به دليل نبودن واحد تاييد نسخ بيمه‌اي در روزهاي پنجشنبه و جمعه پرداخت کرد در حاليست که به اذعان خود بيمار، براي تهيه همين داروها نيز از همسايه خود پول قرض گرفته است.

نبود سيستم شماره‌دهي در داروخانه

بسياري از بيماران از نبود ساماندهي مناسب و عدم برخورداري داروخانه 13 آبان از امکانات حداقلي نظير سيستم شماره‌دهي شکايت مي‌کنند؛ يکي از بيماران مي‌گويد: حتي يک سيستم شماره‌دهي مانند بانک‌ها در اين داروخانه‌ موجود نيست تا هر کسي بتواند سر نوبت خود داروهاي نسخه‌اش را دريافت کند. فکر نمي‌کنم براي داروخانه‌اي به اين بزرگي و با اين همه درآمد، اجراي آن، کار سخت يا هزينه‌بري باشد و به نظرم به عدم توجه مسئولان اين داروخانه و مسئولان مربوطه در دانشگاه علوم‌ پزشکي تهران به بهبود وضعيت ارباب رجوع، مرتبط است.

دارو در داروخانه نيست اما در بازار سياه هست!

تعدادي از مراجعين به داروخانه 13 آبان نيز از نبود برخي داروها در داروخانه‌هاي بزرگ و منتخب گلايه دارند. اين در حالي است که چند قدم آن‌طرف‌تر از داروخانه، دلالي داروهاي کمياب رونق خوبي دارد و بسياري از بيماراني که در داخل داروخانه با عبارت اين دارو را نداريم روبه‌رو مي‌شوند به راحتي از طريق دلالان مي‌توانند به اين داروهاي ناياب دسترسي پيدا کنند!از سوي ديگر دو مشکل عدم امکان اصالت‌سنجي داروها و امکان تقلبي بودن آنها و نيز هزينه‌هاي سنگين داروهاي بازار سياه، آنها را در دو راهي سخت و اضطراب‌آوري قرار مي‌دهد.

مشکلات داروخانه 13 آبان حل مي‌شود؛ بيماران منتظر بمانند!

به گزارش تسنيم براي پيگيري اين مشکلات به سراغ دکتر محمود بيگلر، سرپرست داروخانه‌هاي دانشگاه علوم پزشکي تهران رفتيم و او با دادن وعده حل مشکلات اين داروخانه بزرگ مي‌گويد: تا يک‌ ماه آينده وضعيت ساماندهي مراجعين داروخانه 13 آبان تغيير چشمگيري پيدا خواهد کرد و نوبت‌دهي به صورت اتوماتيک انجام خواهد شد به اين صورت که سيستم نوبت‌دهي به نرم‌افزارها متصل و شماره‌دهي با دستگاه انجام خواهد شد همچنين سرعت سيستم‌هاي نرم‌افزاري اين داروخانه ارتقا خواهد يافت!وي در پاسخ به سوالي مبني بر کمبود فضاي فيزيکي داروخانه نيز مي‌گويد: براي افزايش فضاي فيزيکي داروخانه نيز اقداماتي آغاز شده و تا پايان سال جاري، براي ارائه دارو به بيماران صعب‌العلاج و خاص، فضاي فيزيکي داروخانه، دو و نيم برابر افزايش خواهد يافت.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار