بستن
کد خبر: ۱۰۴۷۵۵۹

اخبارکــــوتاه

اخبارکــــوتاه

مستندي دال بر موج جديد کرونا در کشور وجود ندارد

مسعود يونسيان، استاد اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران در مورد آخرين وضعيت بيماري کرونا اظهار کرد: به جاي اينکه پيشگويي کنيم، بايد اولين سيگنال‌ها را که دريافت مي‌کنيم و بسياري آن را نمي‌بينند، اعلام کنيم. در واقع بايد بر اساس مشاهداتي که زودهنگام سيگنال مي‌دهند، سعي کنيم اقدام کنيم و اگر مي‌خواهيم پيش بيني انجام دهيم، بايد براي چند روز و يا حداکثر يک يا دو هفته اين پيش‌بيني انجام گيرد تا خطاي آن کمتر باشد. يونسيان تأکيد کرد: در بررسي مستندات موجود هيچ شاهدي دال بر اينکه چه زماني موج کرونا خواهيم داشت و يا شدت آن چه قدر خواهد بود مشاهده نشد. چند مؤلفه وجود دارد که ممکن است تعيين کند که آيا موج جديدي در راه است يا خير؟ نخستين مؤلفه تغييرات در واريانت‌ کنوني در سطح جهاني و منطقه‌اي است که در سطح جهاني چنين چيزي را به وضوح مشاهده نکرديم. در سطح منطقه‌اي، در اروپا به ويژه در آلمان و فرانسه واريانت جديدي حکمفرماست. در منطقه خاورميانه اطلاعات دقيقي از اينکه چه واريانتي ‌غالب است، نداريم. او ادامه داد: مؤلفه دوم، موضوع ايمني ما است، اگرچه بسياري از صاحبنظران اين موضوع را مطرح مي‌کنند که اگرچه ممکن است که سطح آنتي‌بادي‌هاي ما کاهش پيدا کند، اما در مواجهه با ويروس بلافاصله بدن مي‌تواند سطح ايمني خود را تقويت کند و پاسخ مناسبي ارائه دهد با اين وجود شواهدي دال بر اينکه اين سطح ايمني افت کرده باشد وجود ندارد. عضو کميته علمي کرونا افزود: مولفه سوم هم نحوه رفتار ماست. در اين چند ماه گذشته شرايط مناسب و خوبي نداشتيم و اکنون نيز شرايط تغييري نکرده است. با وجود اين مؤلفه‌ها، هنوز دليلي نمي‌بينم تا تاريخي را تعيين و بگوييم در فلان تاريخ با موجي از بيماري روبه‌رو خواهيم شد. اگر يک پيش‌بيني انجام داده و اين پيش‌بيني به حقيقت نپيوندد ما اعتماد عمومي را از دست خواهيم داد. بايد سعي کرد که اعتماد جامعه را به دست آوريم و آن را حفظ کنيم.

علت 12درصد مرگ‌هاي ناشي از بيماري‌هاي قلبي‌عروقي آلودگي هواست

طاهره سماوات، متخصص قلب و عروق، در خصوص ارتباط آلودگي هوا و بيماري‌هاي قلبي‌عروقي گفت: به‌طور کلي يک‌سوم مرگ‌هاي ناشي از سکته‌مغزي، سرطان ريه، حملات قلبي و بيماري مزمن انسدادي ريه، مرتبط با آلودگي هوا هستند. او با بيان اينکه 12درصد مرگ‌هاي ناشي از بيماري‌هاي قلبي‌عروقي به‌علت آلودگي هواست و سالانه 6ميليون مرگ منتسب به آلودگي هوا مي‌شود، افزود: بعد از يک ساعت مواجهه انسان با هواي آلوده و حتي دو روز پس از آن، ميزان رخداد سکته‌هاي قلبي 10 تا 20درصد افزايش مي‌يابد که اين ذرات اغلب از مصرف سوخت‌هاي فسيلي و ذرات ناشي از تماس لاستيک اتومبيل‌ها با جاده توليد مي‌شوند. سماوات ادامه داد: آلودگي هوا موجب تشديد نارسايي قلب، افزايش بستري بيماران قلبي به ميزان 12/2 درصد، افزايش آريتمي يا نامنظمي ضربان قلب و افزايش احتمال ايجاد لخته(ترومبوز) در سياهرگ‌هاي اندام تحتاني مي‌شود. اين متخصص قلب و عروق به افراد آسيب‌پذير، مانند بيماران قلبي‌ريوي، ديابتي، مبتلا به فشار خون بالا، چاق و بيماران مصرف‌کننده کورتون و داراي ضعف سيستم ايمني و زنان باردار توصيه کرد از بيرون رفتن و رفت‌وآمد درون شهري در شرايط آلودگي هوا بپرهيزند. او افزود: توصيه مي‌شود در روزهاي آلوده، افراد از فعاليت بدني و ورزش‌کردن با شدت زياد، يعني فعاليتي که باعث افزايش ضربان قلب و تعداد تنفس شده و فرد حين فعاليت به‌راحتي نتواند صحبت کند، در محيط بيرون منزل خودداري و از رژيم غذايي مديترانه‌اي، رژيم غذايي حاوي ميوه و سبزي، حبوبات کامل فراوان و مقدار چربي، شيريني و نمک کم، استفاده کنند.

6 هزار هکتار از پهنه آبي گيلان آلوده است

اداره حفاظت و احياي تالاب‌هاي محيط زيست گيلان با اشاره به آلودگي حدود 6 هزار هکتار از پهنه آبي استان به گياه سنبل آبي گفت: اين گياه تهديدي جدي براي تالاب‌هاست. عباس عاشوري، اظهار کرد: با توجه به قدرت تکثير اين گياه مهاجم در مدت زمان کوتاه، تهديدي جدي براي تالاب‌هاي استان محسوب مي‌شود و بايد با آن مبارزه کرد. رئيس اداره حفاظت و احياي تالاب‌هاي محيط زيست گيلان با بيان اينکه خطرات زيست محيطي گياه سنبل آبي متوجه بخش عظيمي از تالاب‌هاي استان است افزود: تکثير و خريد و فروش اين گياه ممنوع و خطرناک است. او با اشاره به هزينه‌هاي بالاي مبارزه با گياه مهاجم سنبل آبي گفت: خريد و فروش و نگهداري اين گياه خطرناک در منازل و سپس رها کردن آن در پهنه‌هاي آبي استان علاوه بر خسارت زدن به تالاب‌ها، هزينه‌هاي گزافي را به دولت تحميل مي‌کند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی