بستن
کد خبر: ۱۰۴۶۷۵۱

در صورت صلاحدید با منتقدان صحبت کنید

در صورت صلاحدید با منتقدان صحبت کنید

آرمان ملي - مطهره شفيعي: «مقام معظم رهبري با منتقدان صحبت کنند»؛ روزگذشته اين پيشنهاد از سوي يک نماينده مجلس مطرح شد. نماينده مهريز، بافق، بهاباد، خاتم و ابرکوه خطاب به منتقدان گفت: مشکلات و نقد است، ولي بدانيد دشمني در کمين است. صباغيان افزود: حاکميت وقتي يکدست شود، تنها مي‌شود و وقتي تنها شد، دشمن طمع مي‎کند. ما بايد قبل از مذاکره با آمريکا با خودمان در داخل مذاکره و گفت‌وگو کنيم، نمي‌گويم با مجاهدين خلق، کمونيست‌ها، رژيم‌صهيونيستي، بلکه با رؤساي جمهور و مجلس قبلي که در همين نظام بودند بايد صحبت کنيم در غير اين صورت هرروز سخت‌تر شده و دشمن از همين مساله سوءاستفاده خواهد کرد. او افزود: رئيس مجلس، رئيس فراکسيون اکثريت مجلس نيز بوده و شايد هر هفته با مقام معظم رهبري ديدار داشته و مسائل را مطرح مي‌کند، اما اين مجلس يک فراکسيون مستقلين ولايي نيز دارد که از مقام معظم رهبري مي‌خواهم وقتي بدهند تا اين فراکسيون نيز حرف‌هاي خود را به ايشان منتقل کند. از ايشان مي‌خواهم در صورت صلاحديد با منتقدان صحبت کنند. ان‌شاءا... طوري با وحدت و اتحاد عمل کنيم که دشمن به اهداف شوم خود نرسد.

روساي قوا گفت‌وگو کردند؟

مسئولان در دوره اخير بارها از گفت‌وگو با منتقدان استقبال کرده‌اند. رئيس قوه‌قضائيه در جلسه شوراي‌عالي قوه‌قضائيه که 18 مهرماه برگزار شد با اشاره به اتفاقات و وقايع هفته‌هاي گذشته در کشور، به تبيين و تشريح جهات مختلف يک کنش اعتراضي و مسائل جامعه‌شناختي مرتبط با آن پرداخت و در همين راستا بيان کرد: خطاب به همه جريان‌ها، گروه‌ها، جناح‌هاي سياسي، دسته‌جات و افرادي از عموم مردم که داراي ابهام، سوال، انتقاد و اعتراض هستند، اعلام مي‌کنم که آمادگي استماع نقطه‌نظرات و پيشنهادات و انتقادات آنها از طريق گفت‌وگو را دارم و قطعا چنانچه اشتباه و ضعفي از ناحيه ما وجود داشته باشد از نقطه‌نظرات ارائه شده در راستاي رفع آنها استفاده مي‌کنيم و هيج ابايي از اصلاح و رفع ضعف نداريم. و 24 آبان حجه السلام والمسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي، گفت: «امروز همگان از ضرورت انجام گفت‌وگو و مفاهمه سخن مي‌گويند؛ تاکيد ما نيز بر انجام گفت‌وگو با منتقدان و معترضان است. اما مباني اين گفت‌وگو چيست؟ محدوده آن کدام است؟ سازوکارهاي گفت‌وگوي توأم با ادب و نزاکت و حفظ ارزش‌ها چگونه بايد تعيين شود؟ کدام نهاد بايد مباني انجام گفت‌وگو و مفاهمه را در سطح جامعه ترويج و تبيين کند؟» رئيسي در قامت رئيس‌جمهور ترجيح داده که سخنگوي خود را نماينده صحبت با منتقدان کند. بهادري جهرمي به چند دانشگاه رفت که بعضا با انتقادات دانشجويان مواجه شد. او به دانشگاه خواجه نصير رفت. سخنگوي دولت سخنراني خود را به‌دليل اهانت برخي دانشجويان به يکديگر با بيان اين جمله که «چون مي‌بينم به يکديگر توهين مي‌کنيد و وسايل پرتاب مي‌کنيد و همديگر را تحمل نمي‌کنيد جلسه را تمام مي‌کنم.» به اتمام رساند. ساختار مجلس اما متفاوت با دو قوه ديگر است. قاليباف گفته بود: «اعتراض را، نه تنها درست و عامل پيشرفت کشور مي‌دانيم بلکه معتقديم اين تحرکات اجتماعي به شرط مرزبندي با خشونت‌طلبان، جنايتکاران و تجزيه‌طلبان باعث تغيير سياست‌ها و تصميم‌گيري‌ها خواهد شد، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب نيز در ديدار با کارگران، اعتراضي که در آن با دشمن، مرزبندي شده باشد را مورد تاييد قرار دادند مثال مشخص موثربودن اين شيوه، اعتراضات مطالبات معلمان و بازنشستگان در ماه‌هاي پيش از اين است که به نتايج ملموسي رسيد.» محمد مهاجري، فعال سياسي اصولگرا درباره مشي قاليباف مي‌‌گويد: «سخنان رئيس مجلس در خصوص ايجاد بستر لازم براي شنيدن مطالبات مردم بايد تبديل به قانون در مجلس يا رويه‌اي در کشور شود. من اطلاع خاصي ندارم که اين کار هماهنگي شده است يا اينکه آقاي قاليباف رأسا مي‌خواهد اين کار را انجام بدهد. اما اگر اين کار به هر دليلي موفق شود، خروجي آن به نفع کشور است؛ چه بهتر که سران دو قوه ديگر هم به همين پايبند و همين اعتقاد را داشته باشند و آقاي قاليباف سخنگوي آنها باشد. البته به‌نظرم آقاي قاليباف از اين جهت که سمت اجرايي ندارد و به هر حال در گفت‌وگو آزادتر و راحت‌تر است، در مورد بحث گفت‌وگو و تعامل با اصحاب ملت مي‌تواند موفق‌تر از رئيس‌جمهور باشد.»

لزوم گفت‌وگو با منتقدان

گفت‌وگو يکي از راه‌هاي موثر براي حل مشکلات است و صاحب نظران همواره بر اين اصل تاکيد دارند و در شرايط فعلي گفت‌وگو با منتقدان بيش از هر زماني لازم است. صداوسيما چند مناظره ميان اصلاح طلبان و اصولگرايان برگزار کرد. احمد زيدآبادي يکي از افراد حاضر در اين مناظره‌ها بود، مي‌گويد: «اگر خود را اهل گفت‌وگو بدانيم طبعا بايد با منتقدان و مخالفان خود گفت‌وگو کنيم و گرنه، گفت‌وگو با خود و همفکران خود که گفت‌وگو نمي‌شود.» غلامرضا منتظري، نايب‌رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ايران با تاکيد بر لزوم فراهم شدن فرصت بيان نقد و اعتراض در جامعه اظهارکرد: اگر فرصت بيان نقد را به يک منتقد عالم و سالم ندهيم به‌طور طبيعي با نامحرم گفت‌وگو خواهد کرد و اين به نفع کشور ما نحواهد بود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی