تغييرنام بيماري آبله ميموني
سازمان جهاني بهداشت سرانجام نام بيماري آبله ميموني را با درخواست کشورها و مشاهده موارد نژادپرستانه تغيير داد. اين سازمان روز گذشته اعلام کرد که پس از مشاوره با کارشناسان مختلف از نام «mpox» يا «آبلهm » به جاي آبله ميموني استفاده خواهد کرد و کم کم نام آبله ميموني را حذف خواهد کرد. بر اساس اعلام اين سازمان در زمان شيوع اين بيماري در سالجاري انگها و موارد متعدد نژادپرستانه با استفاده از اصطلاح آبله ميموني در نقاط مختلف مشاهده و به سازمان جهاني بهداشت گزارش شد؛ همچنين بسياري از اشخاص و کشورها در جلسات علني و غير علني اين سازمان نسبت به بروز اين موارد نژادپرستانه ابراز نگراني کردند و خواستار جايگزيني نام اين بيماري شدند. اختصاص اين نام جديد بر اساس مشورتهاي مختلف سازمان جهاني بهداشت با کشورهاي عضو و همچنين کارشناسان مختلف صورت گرفته است. بر اساس اعلام اين سازمان مطابق با روند به روزرساني ICD (طبقهبندي بيماريها و نامها)، رايزنيهايي را براي جمعآوري نظرات از طيف وسيع کارشناسان، کشورها و عموم مردم برگزار کرد و از آنها دعوت کرد تا پيشنهادهايي را براي نامهاي جديد ارائه کنند. سازمان جهاني بهداشت پس از شيوع آبله ميمون و افزايش موارد آن در مردادماه اين بيماري را به عنوان يک وضعيت اضطراري در جهان اعلام کرد.
دولت به وعده خود به کشاورزان عمل نکرد
مازندران به عنوان استاني استراتژيک در توليد محصولات کشاورزي است که اکنون با توجه به برداشت سويا از اراضي کشاورزي مازندران، سطح زير کشت سويا بهعنوان محصول استراتژيک در اين استان 4 هزار و 50 هکتار است که 840 هکتار سطح زير کشت سوياي قراردادي است و در مجموع پيش بيني برداشت سويا در مازندران 6 هزار و 100 تن است. ايلنا گزارش کرده است که در همين راستا قيمت تضميني دولت براي خريد سويا از کشاورزان 15هزار و 356 تومان عنوان شده است که مرکز خريد دولتي مبادرت به خريد سويا ميکنند. در حالي قيمت سويا توسط دولت 15هزار و 356 تومان اعلام شده است که براساس آنچه کشاورزان اعلام ميکنند در زمان دريافت بذر قيمت سوياي امسال توسط دولت از کشاورزان بيش از 20هزار تومان عنوان شده بود کهمحقق نشد و بسيار پايينتر از قيمت اعلام شده خريداري ميشود. کشاورزان ميگويند: انتظار بود که قيمت سويا به عنوان کشت استراتژيک به نحوي تعيين شود که از کشاورزان حمايت شود که متأسفانه نه تنها حمايت نشد بلکه بسته تشويقي و هديه به سوياکاران که توسط دولت اعلام شده بود همپرداخت نشد. عباسپور معاون بهبود توليدات گياهي جهادکشاورزي مازندران با بيان اينکه کشت سويا از کشتهاي مورد حمايت دولت و استراتژيک است و حمايت لازم و کود انجام ميشود، ميگويد: 4 هزار و 50 هکتار سطح زير کشت سوياي مازندران بود و 840 هکتار سطح زيرکشت قراردادي که بيش از 65درصد برداشت شده و 6 هزار و 100 تن برداشت عملکرد داشته باشيم.
کارگران و بازنشستگان را دخالت دهيد
«پيشرفت اقتصادي توأم با عدالت» هدف آرماني برنامه هفتم توسعه اعلام شده است اما دستيابي به چنين هدفي ساده نيست. در روزهاي اخير، بخشنامه خطمشيها و چارچوب کلان برنامه هفتم توسعه (بخشنامه شماره 160094 مورخ دوم آذرماه 1401) ابلاغ شده است. در اين بخشنامه، اهداف کلان برنامه هفتم توسعه تبيين شده است؛ اهدافي که به نظر ميرسد قرار است در جهت همان هدف آرماني باشد؛ با اين حال بايد ديد آيا در رسيدن به پيشرفت اقتصادي توام با عدالت، منافع يکي از مهمترين بخشهاي جامعه هدف که بيش از نيمي از جمعيت کشور را شامل ميشود يعني بيمهشدگان سازمان به درستي منظور شده است. يکي از مهمترين مولفههاي در پيوند با کارگران که در برنامههاي توسعه قابل طرح است، مسائل مربوط به سازمان تامين اجتماعيست؛ بهبود وضعيت مديريتي سازمان، تغيير ساختار آن به گونهاي که مشارکتي اداره شود، تنظيم جدول زماني براي پرداخت بدهيهاي انباشته و مستمر دولت به اين صندوق بيمهگر مادر و در نهايت، تحقيق و تفحص جدي از زيرمجموعههاي تامين اجتماعي و بهطور خاص، شستا، از مسائليست که بايستي در تدوين برنامه هفتم و در بندهاي آن با جزئيات به آن پرداخته شود. سازمان برنامه و بودجه کشور به محوريت مؤسسات پژوهشي وابسته به خود از آبان ماه سال 1400 بر پايه سند تحول دولت مردمي، انجام مطالعات و بررسيها و محاسبات برنامه هفتم توسعه را آغاز نمود و تلاش کرد در تدوين مطالعات و انجام محاسبات، از نظرات دانشگاهيان و صاحبنظران و فعالان بخش خصوصي بهرهمند شود. حاصل اين کار تمهيد مقدمات و تدوين بيش از 30 گزارش کارشناسيست اما به گفته احسان سهرابي (فعال کارگري) اين گزارشها بدون در نظر گرفتن نظرات کارگران و بازنشستگان تدوين شده است.