بستن
کد خبر: ۱۰۴۵۱۰۲

اکران همیشه یکی از چالش‌های سینما بوده است

اکران همیشه یکی از چالش‌های سینما بوده است

نشست تخصصي «جشنواره فيلم «رشد»؛ گذشته، حال و آينده» با حضور مسعود جهانشاهي، قائم‌مقام دبير پنجاه و دومين دوره جشنواره «رشد»، وحيد گلستان، دبير پيشين جشنواره فيلم «رشد» و حميد قاسم‌زادگان جهرمي عضو هيات علمي دانشگاه فرهنگيان و مدرس سينما در برنامه «سينما معيار» راديو گفت‌وگو برگزار شد. حميد قاسم‌زادگان جهرمي، عضو هيات علمي دانشگاه فرهنگيان و مدرس سينما با بيان اينکه در سال‌هاي اخير جشنواره «رشد» به‌خاطر ضعف در تبليغات، کمتر شناخته شده است، عنوان کرد: جشنواره «رشد» بعد از انقلاب به‌خاطر آنکه موضوعات آموزشي و تربيتي در معرض توجهات بيشتري قرار گرفت، حيات خود را ادامه داد و برگزاري آن تا امروز ادامه داشته است. وي با اشاره به اينکه ديگر جشنواره‌هاي سينمايي به‌خاطر تبليغات پردامنه‌تر، بيشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، مطرح کرد: برگزاري جشنواره در فصلي که بيشتر آموزشي است و والدين، دانش‌آموزان و معلمان بيشتر به مسائل آموزشي مشغولند، تاحدودي به اين مساله دامن زده است. در دانشگاه فرهنگيان و دانشگاه شهيد رجايي دفتري با عنوان «دفتر تکنولوژي آموزشي» تاسيس شده که در آن، فرايند آموزش و تربيت از طريق سينما مورد توجه است. قاسم‌زادگان جهرمي پيوند سينما و آموزش در جشنواره «رشد» را يکي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد آن دانست و اضافه کرد: معمولاً در انتخاب آثار ارسالي، به هر دو موضوع «آموزش» و «سينما» توجه مي‌شود و تلاش بر اين است که آثار انتخابي، هم داراي بار فني و هم داراي بار آموزشي باشند.

جاي خالي «تجربه زيسته»

وحيد گلستان، دبير اسبق جشنواره فيلم «رشد» با بيان اينکه هر ساله سه گروه دانش‌آموزان، معلمان و فيلمسازان حرفه‌اي در جشنواره «رشد» حضور دارند بيان کرد: دانش‌آموزان معمولاً به صورت مستقيم، فيلم به جشنواره ارسال نمي‌کنند، بلکه فيلم‌هايي که براي جشنواره «فردا» ارسال مي‌شود، در جشنواره «رشد» هم شرکت مي‌کند. وي تحول رسانه و مصرف رسانه‌اي دانش‌آموزان را مورد اشاره قرار داد و مطرح کرد: امروز دانش‌آموز فيلمساز مي‌تواند يک کنشگر اجتماعي باشد که مي‌تواند با زبان فيلم پيام‌هاي اجتماعي را به ديگران منتقل کند و «تجربه زيسته» آنان را منتقل کند که البته فعلاً جاي چنين موضوعي در جشنواره «رشد» خالي است. گلستان VODها را يکي از ظرفيت‌هاي مورد غفلت آموزشي دانست و عنوان کرد: اينکه دانش‌آموزان وارد سينما شوند و فيلم ببينند، ارزشمند است، ولي تعامل يکي از کارکردهاي مهم آموزش است که در آن مخاطب مي‌تواند انتخاب کند و در تکميل جريان دانش دخالت داشته باشد، از اين رو بايد از پلتفرم‌هاي جديد براي آموزش، استفاده بيشتري کرد. وي اضافه کرد: اکران هميشه يکي از چالش‌هاي سينماي ما بوده و به طريق اولي، در زمينه اکران تخصصي فيلم‌هاي آموزشي معضلي بزرگ وجود داشته است، ولي زماني که اکران به انتشار تبديل مي‌شود، به يکباره حوزه عمل ما گسترش بسياري پيدا مي‌کند.

بخش فيلمنامه، بخش جديد جشنواره

مسعود جهانشاهي قائم‌مقام دبير پنجاه و دومين دوره جشنواره فيلم «رشد» با بيان اينکه اين دوره بعد از برگزاري دو دوره جشنواره در زمان همه‌گيري کرونا برگزار مي‌شود، تصريح کرد: در اين دوره نگاه اصلي بر رشد و تعالي جايگاه جشنواره «رشد» است. وي اضافه شدن بخش «فيلمنامه» به بخش‌هاي جشنواره را اتفاق مبارک اين دوره توصيف کرد و افزود: هدف از اضافه کردن اين بخش حمايت از ايده‌ها و طرح‌هايي است که معلمان، دانش‌آموزان و فيلمسازان آموزشي مي‌توانند آن را براي توليد آثار سينمايي ارائه دهند. جهانشاهي اضافه کرد: در اين دوره رايزني‌هايي براي استفاده از ظرفيت پلتفرم‌ها و پخش زنده رويدادهاي جشنواره صورت گرفته است که به رسانه‌اي‌تر شدن آن کمک شاياني مي‌کند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی